D yi biçimlendiremiyorum

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ybilgin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ybilgin

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar labdati 6-7 bilgisayarda D yi biçimlendiremiyorum sağ tık biçmlendir diyorum D biçimlendirmeyi tamamlayamadı diyor. D yi nasıl biçimlendirebilirim.

kurulum ekranında biçimlendirin hocam. işletim sistemi cd sini takın.

bashcasy' Alıntı:

ONUDA DENEDİM HOCAM BU SEFER C YANİ XP ZARAR GÖRDÜ BİLGİSAYAR AÇILMADI FORMAT ATMAK ZORUNDA KALDIM.

ybilgin' Alıntı:
bashcasy' Alıntı:

ONUDA DENEDİM HOCAM BU SEFER C YANİ XP ZARAR GÖRDÜ BİLGİSAYAR AÇILMADI FORMAT ATMAK ZORUNDA KALDIM.

hocam vista ile deneyin birde çünkü xp gibi o aşamaya gelmeden bi çok şeyi gözden geçirmiyor denemedim ama eğer kaybedecek bişey yoksa yedek alıp deneyebilirsiniz.

Bölüm tablosu D: de olduğundan biçimlendiremiyorsunuz.
Fomat atarken tüm bölümleri silip yeniden biçimlendirmeniz gerekecek.

hasari' Alıntı:

FORMATSIZ BİÇİMLENDİREMEZ MİYİM HOCAM

hasari' Alıntı:

bölüm tablosu neden d: tutulmuş ki ?

Hocam ben uzunca açıklama yapıp kafanızı karıştırmak istemedim ama isterseniz açıklama yapabilirim. Bu durumun oluşmasına iki şey neden olur. Birincisi Xp ile vista arasında geçiş yaparken ikinciside format atma aşamasında cd takılıp bölümlere aşamasına gelindiğinde C: bölümü silinir yeniden bölümleme yapılmadan format işlemi iptal edilir ikincikez format işlemine geçildiğinde bölüm tablosu D: ye oluşmuştur siz yeni bölüm oluşturup format atarsınız. İşte sorun burda başladı işletim sistemi dosyaları C: dir ama bölüm tablosu D: dir.
Sorunun çözümü tüm bölümleri silip yeniden bölümlemedir.

anladım hocam da eğer imajdan falan kuruyorsa bunun olması zor işletim sistemi geçişlerinde ve format sırasında çıkan problemler bu soruna neden oluyor.

aynen hocam image yükleme sırasında oluşan sorunların çözümüde ancak tüm bölümleri silip yeniden bölümlemeyle düzeliyor.
Bazıları ben yükleme yaptım oldu deselerde oluşan iki tane 8 MB alanı inkar edemezler. :)

Geri