Da Vinci's Demons (Yeni Dizi)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hasari
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

hasari

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Yeni bir dizi başlamış dizi arayışında olan arkadaşların bilgisine. :)
İlk bölüm yayınlandı henüz Türkçe altyazı olmadığından izleyemedim ama yakında burada düşüncelerimi paylaşırım.

Detay.

imdb.

Ekli dosyalar

• davincis.jpg
    davincis.jpg
    74 KB · Görüntüleme: 1,355
Gördüm ama kesmiyor 1 bölüm olunca hemen bitiyor fairy tail seyretemiştim 54 gb şuan torrentte iniyor. Bu dizi biraz dolsun 2-3 bölüm yorumlara seyredilmeye bakıp seyrederiz.

:+1: hocam çok beğenirsen bunu ifade et yoksa zaman kaybı olmasın :)

Hikayesi ve dönemi ilgimi çekti. İzledikten sonra yorumlarız artık. :)

1.Bölümü izledim dizi çok met edilecek kadar değil ama fena da değil senaryosu bana biraz kısır gibi geldi bakalım ilerleyen bölümler neyi gösterecek.

“Da Vinci’nin İblisleri adlı dizide, İtalyan dahinin bir Türk’ten esinle icatlarını hayata geçirmesi anlatılıyor. Dizide ‘Al-Rahim’ adlı Türk’ü, bir Sudanlı oynuyor.

DÜNYA ekranlarının fenomen dizilerinden Spartacus, geçtiğimiz gün yaptığı finalle 3 sezonun ardından ekranlara veda ederken, yerine başlayan ‘Da Vinci’s Demons / Da Vinci’nin İblisleri’, eleştirmenlerden olumlu not aldı. ABD’deki ‘paralı’ kanallardan Starz’ın, Spartacus’un yerini doldurmak amacıyla yayına soktuğu Da Vinci’nin İblisleri, ünlü İtalyan sanatçı ve mucit Leonardo Da Vinci’nin 30’lu yaşlardaki hayatından bir bölümü fantastik bir dille ele alırken, dönemin İtalya’sındaki siyaset, din gibi kavramları da gözden geçiriyor.

Batman (Kara Şövalye) üçlemesi ile tanınan David S. Goyer’ın imzasını attığı Da Vinci’s Demons’ın senaryosunda, Leonardo Da Vinci’nin hayatındaki Türk dikkat çekiyor. Bugüne dek pek çok Hollywood yapımında rol alan Sudanlı oyuncu Alexander Siddig’in canlandırdığı ‘Al-Rahim’ adlı Türk, Leonardo Da Vinci’nin eserlerini ve icatlarını hayata geçirmesinde en önemli rolü oynayan kişi olarak resmediliyor.

Nargileli sahneler

Dizinin ilk bölümünde; Da Vinci’nin, Floransa’ya İstanbul’dan giden Al-Rahim ile birlikte nargile içerken görüntüleri de yer alıyor. Siddig; Kingdom Heaven, Reign of Fire ve Clash of the Titans gibi önemli gişe hasılatı yapan Hollywood filmlerinde rol almış; 1993-1999 arası yayınlanan ikinci nesil Star Trek (Uzay Yolu) dizisinin 173 bölümünde de “Doktor Beşir”i canlandırmıştı.

İstanbul’da final yapan dizinin ajanı

Da Vinci’s Demons’ta ünlü İtalyan sanatçı ve mucidi, İngiliz oyuncu Tom Riley canlandırıyor. Britanyalılar’ın ağırlıklı olduğu kadroda başrolde Laura Haddock, Elliot Cowan, Lara Pulver ve James Faulkner gibi isimler de var. Bu isimlerden Haddock; finali İstanbul’da çekilen, başrolünde Ashley Judd’ın yer aldığı “Missing” (Kayıp) adlı dizide Amerikalı bir ajanı oynamıştı.

1:bölümden sonra izlemedim izleyen var mı? Diğer bölümleri iyi değilse es geçeceğim. :)

hasari' Alıntı:
1:bölümden sonra izlemedim izleyen var mı? Diğer bölümleri iyi değilse es geçeceğim. :)

Kendini izlettiriyor mu derseniz? evet bir şekilde izlettiriyor. Bana çok ahım şahım bir yapım gibi gelmedi ama izliyorum. Ama izlemediyseniz tavsiyem Hannibal dizisi olur.Bu diziden daha çok seversiniz.

Effective61' Alıntı:
hasari' Alıntı:

Kendini izlettiriyor mu derseniz? evet bir şekilde izlettiriyor. Bana çok ahım şahım bir yapım gibi gelmedi ama izliyorum. Ama izlemediyseniz tavsiyem Hannibal dizisi olur.Bu diziden daha çok seversiniz.
Ekleme: Bu arada dizi fantastik bir yapım. Yani yok bu da olmaz ki! bu çok saçma gibi bir algı bırakabilir bazı sahneler. Ayrıca Türklere yönelik bazı karalamalar var. İzleyenlerin bunları bilerek izlemesi gerekir. (Karalama konusunda ben açıkçası o zaman ki avrupalıların bizleri nasıl gördüğü ile alakalı bir durum deyip geçiyorum. Fazla takılmamak lazım. )

7. bölüm yayınlandı takip ediyorum hatta tek takip ettiğim dizi şu anda içinde bazı +18 sahneleri var

Effective61' Alıntı:
hasari' Alıntı:

Ekleme: Bu arada dizi fantastik bir yapım. Yani yok bu da olmaz ki! bu çok saçma gibi bir algı bırakabilir bazı sahneler. Ayrıca Türklere yönelik bazı karalamalar var. İzleyenlerin bunları bilerek izlemesi gerekir. (Karalama konusunda ben açıkçası o zaman ki avrupalıların bizleri nasıl gördüğü ile alakalı bir durum deyip geçiyorum. Fazla takılmamak lazım. )
Anladım hocam tşkler. :)

okanbaris' Alıntı:
7. bölüm yayınlandı takip ediyorum hatta tek takip ettiğim dizi şu anda içinde bazı +18 sahneleri var

Hımm daha yeniymiş. Biraz daha bölümleri yayınlansın ben öyle izleyeyim. Yoksa bir sonraki bölümü bekleme olmuyor. Bu sebepten teknolojiyi seviyorum. :)

bence bu dizide pek görüntü kalitesi mühim değil bu sebepten ben online izliyorum ve alt yazı sıkıntısı olmuyore. :+1:

Geri