DAHA ÖNCE KİMSENİN BAŞINA BÖYLE BİŞEY GELMEDİ Mİ?

Kodla Büyü

blackeagle23

Site Gezgini
SYSINIT: : ERROR 0-0! VerifySysDataVar returns FALSE.
BU UYRAI GELİYOR VE PC AÇILMIYOR. başka hiçbir işlem yapamıyorsun.
google dan tarattım bu problem ile ilgili ne Türkçe nede İngilizce bi sayfa yok.
yardımcı olabilecek kimse yok mu?

Bilgisayarındaki İşletim sistemi hem windows hem linux mu kurulu.Benim başıma geldi.Eğer Raid hdd varsa;
Bios'tan RAID cihazların aktive edilmesi ile çözüm olabilir.

pc de win 7 kuruluydu. 2. bir hdd takıp onada win xp kurdum. sonra böyle oldu.bios u fabrika ayarlarına dönderdim yine çözülmedi.
medettttt

bi kaç yere baktım hocam genellikle şu tavsiye ediliyor önyükleme diski ile başlangıçı onarmayı tavsiye ediyorlar

http://zhidao.baidu.com/question/109454167.html

çevirisi google dan ingilizcesi

Error verifysysdatavar returns false start;

BIOS can be set where there is an initial value of ~ press F8 to enter safe mode? If not, then we must reinstall the system of ~
Load Fail-Safe Defaults (Load fail-safe default value) Use this menu to load factory defaults as a stable system. Load Optimized Defaults (high load default value) Use this menu to load the best performance but may affect the stability of the default values. Save & Exit Setup (save and exit) to save changes to CMOS and exit the Setup program 1st/2nd/3rd Boot Device (first / second / third boot device) This allows you to set the operating system loaded AMIBIOS boot device boot order, set the value: Floppy system first attempts to boot from the floppy drive LS120 LS120 system first attempts to boot from HDD-0 system first attempts to boot from the first SCSI hard disk system first attempts to boot from a SCSI CDROM system first attempts from the CD- ROM drive, boot HDD-1 system first attempts to boot from the second hard disk HDD-2 system first attempts to boot from the third hard disk HDD-3 system first attempts to boot from fourth HDD ZIP system first attempts to boot from ATAPI ZIP LAN system from the network first try Disabled Disable this order to guide

Türkçesi

~ F8 tuşuna basın güvenli modda girmek için bir başlangıç ​​değeri olduğu yerde BIOS ayarlanmış olabilir? Değilse, o zaman ~ sistemi yeniden yüklemek gerekir
Yük Fail-Safe Öndeğerleri (Yük fail-safe varsayılan değer), istikrarlı bir sistem olarak fabrika ayarlarına yüklemek için bu menüyü kullanın. Optimize edilmiş Varsayılanları (yüksek yük varsayılan değer) en iyi performans yüklemek için bu menüyü kullanın yükleyin ama varsayılan değerleri istikrarı etkileyebilir. Kaydet ve Bu sayede işletim sistemi yüklü olan AMIBIOS önyükleme aygıtı önyükleme sırasını ayarlamanıza olanak verir CMOS değişiklikleri kaydetmek ve Kurulum programı 1st/2nd/3rd Boot Device (birinci / ikinci / üçüncü önyükleme aygıtı) çıkmak için Exit Setup (kaydetmek ve çıkış), değerini ayarlayın: floppy disket sürücüden boot LS120 LS120 sistemin ilk denemeleri önyükleme için sistemin ilk denemeleri HDD-0 SCSI CDROM bir sistemin ilk denemeleri önyükleme ilk SCSI sabit disk sistemi ilk denemeleri önyükleme sistemi ilk denemeleri CD-ROM sürücüsü, önyükleme HDD-1, ikinci sabit disk HDD-2, üçüncü sabit disk önyükleme dördüncü HDD ZIP sistemi ilk denemeleri boot HDD-3 sistemi ilk denemeleri önyükleme sistemi ilk denemeleri önyükleme sistemi ilk denemeleri ATAPI ZIP LAN ağ sistemi ilk kez bu sırada kılavuzu için devre dışı bırakın Engelli deneyin

bende bios ayarlarından şüpeleniom ama pili çıkarmama rağmen fabrika ayarlarına çeviremedim pc yi...aynı hatayı alıyorum kafayı yedirtecek sabahtan beri ..hiç bişey işe yaramıyor..çözümmmmmmmmmm

Hata uyarısının ne olduğunu bilmiyorum ama yazdığınıza göre win7 yüklü iken daha sonra xp kurmuşsunuz. Bende bi ara iki işletim sistemi kurar iken C ye win7 D ye xp kurmuştum ve sistemim açılmamıştı. Bende tek hard disk vardı sizden farklı ancak daha sonraki araştırmalarımda en eski işletim sisteminden yeniye doğru kurulması gerektiğini öğrenmiştim. Yani eğer kurulmaları gerekiyorsa önce C ye xp, sonra D ye vista, sonra işte E ye win7 gibi...

Bahadır1980' Alıntı:
Hata uyarısının ne olduğunu bilmiyorum ama yazdığınıza göre win7 yüklü iken daha sonra xp kurmuşsunuz. Bende bi ara iki işletim sistemi kurar iken C ye win7 D ye xp kurmuştum ve sistemim açılmamıştı. Bende tek hard disk vardı sizden farklı ancak daha sonraki araştırmalarımda en eski işletim sisteminden yeniye doğru kurulması gerektiğini öğrenmiştim. Yani eğer kurulmaları gerekiyorsa önce C ye xp, sonra D ye vista, sonra işte E ye win7 gibi...

öle bişe yok hocam..bildiin xp kurulu idi..herhangi bi ayarlama filanda yapmadım.Bi gün aniden bu hatayı aldık işte...lab pc ayrıca..hiç bir güncelleme yada müdehale edilemez çünkü hepsi drive vaccine kuruludur.Sistem ilk kurulduğu gibiydi.Sonradan ne olmuş olabilir çok hayret verici bişey.bios şifreli değil.çocuklar farketmeden bşeyinimi değiştirdi acaba dedim.bios sıfırladım ama düzelmedi.şu an bütün yöntemleri denememe rağmen hiç bişey elde edemedim.çaresizim :) bekliyorum öle

Arkadaşlar benim de başıma geldi aynısı. Anakartın bios ayarlarını sıfırladığın takdirde düzeliyor. Anakart üzerindeki CLR CMOS pinlerine jumper tak ve 3-4 saniye bekle düzeliyor.

Dostum hatanın nereden kaynaklandığını bulabilmek adına deneme yanılma yapmamız lazım.

İlk olarak HDD'yi sök ve başlat bilgisayarı. Bootable bir sürücü olmadığı hatasını vermesi lazım ama ilk söylediğin hata hala devam ediyorsa en azından en büyük şüpheli olan HDD'yi elemiş oluruz.
Eğer sorunun sadece HDD takılı iken olduğuna kanaat getirirsen başka bir HDD ile deneme yapman lazım umarım vardır böyle bir imkan.Başka HDD ile de aynı hatayı veriyorsa ve bios ayarlarını da sıfırladığına eminsen HDD ara kablosunu değiştirmeyi bir dene.

Alakası var mı yokmu bilmiyorum ama HDDnin Master Boot Kaydını temizleyip tekrar kurarsan düzelecekmiş gibi geliyor bana. fdisk /mbr yap. sonra mbryi bir windows DVD'si ile yeniden kur.

KESİN ÇÖZÜM:
Başka bir PC'ye haricen takıp varsa bilgi kurtarıp bölümleri yeniden oluşturup windows yükleyin.
Zaten başka türlü olmuyor .
Hepsini denedim.
Sadece şimdi aklıma gelen Fdisk/mbr denemedim.

Geri