Daha çok formatörlük yapanlara bir sorum var

Kodla Büyü

fredy03

Aktif Üye
Arkadaşlar sanırım hepimizin çok vakti vardır boş vakitlerinizde ne yapıyorsunuz nelerle uğraşıyorsunuz acaba? :idea:

Zaten sıkıntı da bu hocam. Çoğumuz zaman öldürüyoruz. Laboratuar da oturuyoruz internette geziniyoruz. Bazen müdür odasına müdür yard odasına gidip çay içiyoruz ve mutlu değiliz. Derse girmediğimiz sürece zaman geçirmenin mümkünatı yok.

Arkadaşlar size pes diyorum. Boş vakit buluyor ve bunu nasıl değerlendireceğinizi bilemiyorsunuz?

Geçen yıl benimde 9 saat dersim vardı ve formatördüm. O kadar çok zamanım oluyordu ki bu zamanın çoğunda kendime yapacak işler buluyordum. Hatta kendimi eksik gördüğüm konularda tamamlamak için tam bir fırsattı benim için.

Bu yıl 22 saat dersim var + başka okulda formatörlük. Afedersiniz koşuşturmaktan ve işleri yetiştirmekten ayaklarım bir yerime vuruyor. Onun için boş vaktim var sıkıntıdan patlıyorum diyeceğinize bir şeylerle uğraşın en azından bir programlama diliyle, android olur c sharp olur, uğraşın.

arkadaşım bizde onu soruyoruz ne yaptınız neyle uğraştınız diye bi örnek teşkil etmesi için :|

bu formatörlük konusunda önüne geçilemez bi sıkıntı bu. bazı okullar birçok işi için dışarıyla anlaşmalı çalışıyor. bilgisayar öğretmeni sorunu idareye bildiriyor yada yapamıyorum deyip geçiyor. bazı okullarda ise biraz da teknik bilgisi olan ve iş yapmaktan yorulmayan arkadaşlar koşturmaktan bir hal oluyor. ben 2 okulda çalıştığımda oldu tek okulda çalıştığımda. bazen işler tıkırında gidiyor gerçekten boşa çıkıyorsunuz. benim tavsiyem bilgisayarcı olarak kendini geliştirmeniz.
fakat birinin bir başkasına nasıl vakit değerlendireyim? die sorması bence başlı başına düşünülmesi gereken bişey. bir insanın vaktini nasıl harcayacağını bilmemesi bence hayata dair isteklerinin olmamasından kaynaklanır.
bilişim dünyasında gelişmeler mi durdu. tüm programlama dillerine hakimmisiniz. okul dergisi okul gazetesi gibi uğraşlarınız mı yok.yada merak ettiğiniz hiç mi bişey yok. muhakkak eksik olduğunuz noktalar vardır tespit edip gelişiminizi durdurmayın.
hiç bişey yapamayan kitap okusun. :)

akıllı tahtalar var
tabletler var
okuldaki bilgisayarlar var
öğrencilerin şahsi bilgisayarları oluyo bazen
öğretmenlerin şahsi bilgisayarları oluyo bazen
web sitesi var
şimdi sene sonu geliyor mezuniyetle ilgili albümdü vs işler var
bütün bnların yanında BOŞ ZAMAN da ne ki...
afedersiniz eşşek gibi çalışıyoz yaw...

Geri