Daha neler görecez

Kodla Büyü

achillus

Seçkin Üye
Seçkin Üye
biz derslerimizi istiyoruz formatör olmayız diyenler.şimdi bakıyorum formatörlük başvurusu alıyor diye bayram yapıyorlar.sizler öğretmensiniz özlük haklarınızın bu kadar kolay gaspedilmesini sindirebiliyosanız ben bişi diyemiyorum.hatta formatörlük acılmayan illerde bir hüzün hakim .şimdi sorsam herkes diyecek borc var ek ders lazım yok ders saatimiz yok,bunlar değişebilir ama değişmeyen tek bişi var bizler böyle yaptıkca yakın gelecekteki sonumuz.(seneye size formatörlük veriyoz öpün elimizi diyecekler!!!)

ben okuluma gerekli dilekceyi verdim ordan ilçeye ordanda ile kadar gittim sırf bu saçma sapan görev tanımı belirsizlik,formatör adı altında tamircilik mesleginden istifa ettim ve olurum geldi şükürler olsun ...

yeter artık be kardeşim. ben formatör değilim ama size ne, isteyen olur isteyen olamaz. herkes sizin gibi düşünecek değil ya. şu anda ders sayım iyi diye olmak istemiyorum ben ama dersim az olsa bende olurum. herkesin kendine göre bir hayatı yaşantısı var. sen olmazsın başkası olur.

Büyük mağduriyet yaşıyoruz gerçekten de.. Bu kadar önemli bir branş, iş bilmezler tarafından ancak böyle harcanabilirdi.. İşin üzücü taraflarından biride bu durumu kanıksamaya başladık..

ya size ne isteyen ister istemeyen istemez sanki meb de korkuyodu görev almazlarsa ne yaparız diye

xodeda' Alıntı:
yeter artık be kardeşim. ben formatör değilim ama size ne, isteyen olur isteyen olamaz. herkes sizin gibi düşünecek değil ya. şu anda ders sayım iyi diye olmak istemiyorum ben ama dersim az olsa bende olurum. herkesin kendine göre bir hayatı yaşantısı var. sen olmazsın başkası olur.

bu kafayla cumhurbaşkanıda olsan bişi değişmezdi zaten.dernek kuruldu üye sayısına bir bak .anlatmaya çalıştıgım biz birlik olup bişiler yapamıyosak vay halimize. özlük haklarımızdan bu kadar cabuk vazgecebiliyosak .ankarada eylem yapıldı ordamıydın .

işte sen olmassın başkası olur zihniyetiyle bakmaya devam edin .ama gün gelecek anlayacaksınız.son 6 yıldan beri varmı olumlu yönde giden birşey.bu kafayla seneye birdaha bak derim su yazdıklarıma...

hocam ben artık inanmıyorum söylenenlere çoğu kişi halinden memnun istemem yan cebime koy misali, alışmışlar artık böylesi rahat geliyor derse girmek istemiyorlar, kimse bana kızmasın konuştuğum çoğu kişi böyle diyor, böyle düşünmeyenlerden özür...

türkiye' nin en modern okulunda hala iki norm açığı var ekders full olmasına rağmen isteyen bile olmadı, şimdi bursa' da formatörlük iptal olunca aramaya başladılar... :D

http://www.oibtekniklise.k12.tr/

achillus' Alıntı:
xodeda' Alıntı:

bu kafayla cumhurbaşkanıda olsan bişi değişmezdi zaten.dernek kuruldu üye sayısına bir bak .anlatmaya çalıştıgım biz birlik olup bişiler yapamıyosak vay halimize. özlük haklarımızdan bu kadar cabuk vazgecebiliyosak .ankarada eylem yapıldı ordamıydın .

işte sen olmassın başkası olur zihniyetiyle bakmaya devam edin .ama gün gelecek anlayacaksınız.son 6 yıldan beri varmı olumlu yönde giden birşey.bu kafayla seneye birdaha bak derim su yazdıklarıma...

ne diyorsun sen laflarına dikkat et terbiyesizlik etme. sen istediğini ol ne olursan ol. herkes senin gibi mi düşünmek zorunda. belkide formatör olmayı derse girmeye tercih edenler vardır ve sen buna karışamazsın. işine bak ve kimseye hakaret etme.

fikirlerini söylersin isyeten katılır isteyende katılmaz.

xodeda' Alıntı:
ne diyorsun sen laflarına dikkat et terbiyesizlik etme. sen istediğini ol ne olursan ol. herkes senin gibi mi düşünmek zorunda. belkide formatör olmayı derse girmeye tercih edenler vardır ve sen buna karışamazsın. işine bak ve kimseye hakaret etme.

fikirlerini söylersin isyeten katılır isteyende katılmaz.

sana kimse hakaret etmedi ama sen kendine ediyorsun.ben kimseye neden formatör oluyosun diye sormadım sormamda.söylemeye çalıştığım formatörlüğe isyan edenler ,bu yıl veriline sevinçten 4 köşe oldular.tüm özlük haklarına rağmen formatör adı altındaki angarya işleri kabul ediyorlar.sen olmassan başkası olur zihniyetiylede hiç bişi olunmaz!!!ben seni bilmem ama 2001 senesinde 202 puan ile yerleştim bölümüme giremeyeceğim bölüm yoktu.ama bilgisayar öğretmeni olacağım diye başladım ve dersim olmasada öylede kalacağım!!!

achillus' Alıntı:
biz derslerimizi istiyoruz formatör olmayız diyenler.şimdi bakıyorum formatörlük başvurusu alıyor diye bayram yapıyorlar.sizler öğretmensiniz özlük haklarınızın bu kadar kolay gaspedilmesini sindirebiliyosanız ben bişi diyemiyorum.hatta formatörlük acılmayan illerde bir hüzün hakim .şimdi sorsam herkes diyecek borc var ek ders lazım yok ders saatimiz yok,bunlar değişebilir ama değişmeyen tek bişi var bizler böyle yaptıkca yakın gelecekteki sonumuz.(seneye size formatörlük veriyoz öpün elimizi diyecekler!!!)

ben okuluma gerekli dilekceyi verdim ordan ilçeye ordanda ile kadar gittim sırf bu saçma sapan görev tanımı belirsizlik,formatör adı altında tamircilik mesleginden istifa ettim ve olurum geldi şükürler olsun ...

Formatör öğretmenlik kadrolu olursa(olacağına inanmıyorum da hani söylenti var ya) o zaman meslekten istifa eder miydiniz?

Tamircilik dediğiniz (birçok kişinin de dediği) işleri öğretmenken umarım yaptırmazlar.

Formatör öğretmenliği biz tamircilik olarak görürsek idarecilerin ve diğer öğretmenlerin öyle görmesi de normal.Keşke bu konuda direnci kırabilseydik.Birçok kişi formatör öğretmenken de BT öğretmeniyken de hiç üzerine vazife değilken her türlü tamirat görevini yapıyor.

Birlik olma konusunda haklısınız.

Daha neler göreceĞİz?ben de merak ediyorum.

not:hocam yapacam,edecem şeklinde kullanımı öğretmen camiasında (okulumda ve forumda) çok görüyorum.Okulumda öğrecilerde de görüyorum.Beni çok rahatsız eden bi kullanım.Çok kaba geliyor.Elbette burası forum ve konuşma diliyle yazıyoruz.İstanbul Türkçesi ile yazamayacağız ama bahsettiğim kullanım bir alışkanlık olduğu için normal konuşma dilimizde olmazsa iyi olur diye düşünüyorum.

hocam artık bu tartışmaları bırakmanın zamanı geldi geçiyor bile.birlik olamıyoruz diye isyan ediyoruz ama formatör olmak isteyenlere laf sokmayı ihmal etmiyoruz.böyle oldukça birlik olunmaz zaten.kaldıki olay sadece para ya da benzeri sebepler değil.herkesin çalışma ortamı, sıkıntıları, gereklilikleri farklı.kimseyi formatörlüğü seçti ya da seçmedi diye suçlayamayız.gerektiğinde tepki gösterilmelidir katılıyorum.ancak böyle bir sistemi seçmeye bir şekilde mecbur bırakılan arkadaşlarımızı suçlayarak değil...

tamircilik yapmayız deriz.formatörlük ne oldu diye aramadığımız yer kalmaz.öğretmen milletine günenilmez(ben dahil)

bende 2001 de 202 ile kazandım. ne yaparsak yapalım yönetim bildiğini okur. hiç kusura bakmayın durum böyle. yaparlar bir düzenleme ben yaptım oldu derler. olur biter. Bir daha ki seçimlerde de % 60 la gelirler.

bu gün öğretmenler odasında hükümete atıp tutanların hepsi akp nin alternatifi yok. Ne yapalım yine oyumuzu onlara vereceğiz dediler. Bu durumda Bu hükümet her istediğini yapar herkes de öyle bakakalır.

çok güzel diyosunuz haklılık payınız da var (bütünlük, birlik olamama konusunda)
ama bazı şeyleri kaçırıyosunuz!..
ben ankarada görev yapıyorum ve biçok büyükşehirde çalışan arkadaşlar gibi burda kendi okulumuzda çakılı kaldık
Ha bu okulda ders yok yan okula gideyim ordan ders toplayım durumu malesef bitti, yok!!!
Geçen yıl 12 saatle maaş karşılığı çalıştım sadece dersime girdim çıktım
ama bu yıl ders yok okulum ilkokul oldu sadece 9 saatim var..ne yapabilirdim?
yaz boyu zaten bu yıl ne olacak stresini hepimiz yaşadık..
peki ya gelecek yıl ne olacak 5 saat ders kalacak..peki ya 2 sene sonrasını düşünmek dahi midemi ağrıtıyo..
Birçoğumuz formatörlük saçmalığını istemememize rağmen buna mecbur kalıyoruz..
herkesi zan altında bırakıp suçlar tavırlar takınmayın lütfen..

Hacam benim için formatörlük olmuş olmamış farketmiyor. Okulumda ders saatim yeterli. Yeterli olmasada sorun değil. Bu devlet beni bu hale getirdiyse bu maaşıda verecek. Devlet şu anda kime sana ihtiyacım yok sen git maliyede çalış diyor. Formatörlüğü isteyene laf söylemek kimsenin haddine değil. Adam tek maaşlı ise aldığı 1700-1800 tl maaşla büyük şehirlerde geçinmek kolay değil. Siz istemiyorsunuz diye kalkıp isteyene laf söylemek hoş değil.
Formatörlük olsada olmasada labta oluşan ufak tefek sorunlarla ilgileniyorsunuz. Okulda oluşan sorunlarla ufaktan olsa ilgiliniyorsunuz. İstesen ilgilenmezsin kimse sana niye ilgilenmiyorsun deme hakkına sahip değil. Ama benim labtaki bilgisayarlara dışardan bir bilgisayarcının gelip format atıp 35-40 tl alıp gitmesi benim zoruma gidiyor ve okulda zorla toplanan paraların uçup gitmesine vicdanım el vermiyor. (Bu benim bağlar kimseyi bağlamaz.)

O yüzden bu formatörlük için isteyene veya isteyemeyene laf söylemek doğru değil. Biz istediğimiz kadar çırpınalım devlet bildiğini okur. Şu anda önümüze gelen eğitim sistemine bakarsanız kaç bin kişi bunun yanlış olduğunu haykırıyor kim dinliyor. Siz sadece burada birbirinizi kırmakla kalıyorsunuz.
Saygılarımla.

kimse yerinin doldurulamaz olduğunu sanmasın. Devletin işi yerde kalmaz. Maalesef durum bu.

Geri