dairelere kablolu internet çekmek?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan davut5
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

davut5

Üye
merhaba arkadaşlar. bir sitede oturuyorum. bilgisayar öğretmeni olduğum için site yönetimine yaparız dedim fakat işin yasal boyutunu bılmıyorum...
olay su sekılde 3 bloklu 60 dairelik bir site.. sitede fiber var. bende dairelere kablo çekerek interneti dağıtmak istiyorum. (kablolu istiyorlar).

site yönetimine adınıza bir fiber paket alırız 1000 mb sonra dagıtırız dedım... acaba yasal olarak doğru mu?

yada yasal olması için ne yapmam gerekir? şimdiden kıymetli cevaplarınızı bekliyorum saygılar..

bildiğim kadarıyla yasal değil ancak şikayet olmazsa sorun da olmaz. şirket hatları da bu şekilde dağıtılıyor ama herhangi bir sorun olmuyor. her daireye kablo çekmekte baya bi uğraş gerektirir.. kolay gelsin.

şenol bey cevabınız için teşekkur ederim. daha önce yapmıştım iş konusu problem değil. ama yasal kısmı beni düşündürüyor. her türlü güvenlik önlemi firewall vs yapacagım sısteme. eşit bant dağılımı vs. Tek sorun. YASAL MI? YADA NASIL KILIFINA UYDURABİLİRİZ?

Elbette yasal değil..

Sen hele biraz anlat bakalım, hangi yöntem, araç ve gereçleri kullancaksın?
Havalandırmadanmı, yoksa TV tesisatındanmı kabloları cekeceksin, Blokdan bloğa kablosuz AP mi kullanacaksın, az biraz ip ucu verebilirmisin.. :mrgreen:
Belki bizde yaparız bi ara.. :+1:

yasal değil, kısa sürede yakalanırsınız ve uyarı-ceza gelir diye tahmin ediyorum,

Yasal yülümlülüğü abone sahıbinedir siz çekerseniz size bişey olmaz :)

hocam hemen bir dotcom şirket kurun isminide ben vereyim
davut5cell veya davut5turk gibi. sorun kalmaz.

namaldish' Alıntı:
bildiğim kadarıyla yasal değil ancak şikayet olmazsa sorun da olmaz. şirket hatları da bu şekilde dağıtılıyor ama herhangi bir sorun olmuyor. her daireye kablo çekmekte baya bi uğraş gerektirir.. kolay gelsin.
..
şirketlerin interneti dağıtması sizin evdeki bilgisayarlarınıza internet dağıtması gibi bir durum. dolayısıyla aynı abone kendi kullanımındaki tüm bilgisayarlara dağıtabilir. bunda yasalara aykırı bir durum yok.

ama tek bir internetin birden fazla haneye dağıtılması telekoma zarar maddi zarar verdiği için yasal değil.

yasadaki boşluklardan faydalanmak istiyorsanız bu işi KABLOSUZ OLARAK yapmak zorundasınız. yönetim ofisine tüm siteden çekecek şekilde güçlü outdoor anten alırsınız, faydalanmak isteyenlere wireless şifresini verirsiniz. ama bu seferde güvenlik sorunu ve download canavarları yüzünden yavaşlama problemleri yaşarsınız.

60 daireye 1 fiber yetmez.

her blok için belki olabilir. yapacaksanız kablosuz yapın derim.

Geri