"oh afla artık yerimden kımıldamıyorum rotasyon filan yok ne güzel!!!!!" diyip mağdur olmayan arkadaşlara desteği olmayan
sesi çıkmayan hatta affı hakalrıymış mı gösterenler ve mağdur olanların haklı öfkesini en çektim başkası da çeksin mantığı olarak görenleri bende hiç
anlamıyorum!!!!
Zamanında sözleşmeli öğretmen yoktu ve herkes kadrolu atandı, sonrasında ise sözleşmeli öğretmenlik çıktı. Onları da kpss puanı ile atadılar. Sözleşmeli öğretmenlik olmasa onlar da kadrolu olacaktı. Ama günümüz şartlarında yönetmelik, yasa bunu gerektirdiği için sözleşmeli oldular. Burda da mağduriyet var ama yapılabilecek birşey yok. Af için de aynı şey geçerlidir, günümüz şartları bunu gerektirmiş. 2010 yılında af çıktı denildi ve öncesindekiler için yapacak birşey yok.
Başka bir örnek , daha önce kpss puanı olmadan herkes atanıyodu beni de öyle atasınlar. Ben o kadar sıkıntı çektim kpss ye çalıştım ama atanamıyorum millet 10 sene önce sınava bile girmeden atandı diyenler için de mağdurlar diyebilir miyiz. Diyemeyiz. O zaman şartlar öyleydi şimdi ise böyle.
O yüzden sonradan verilen bir hak kimseyi mağdur etmiyorsa buna yapılabilecek birşey yoktur. Ama söylediğim gibi hemen tayin hakkına birşey diyemem. O mahkemeye verilebilir tabii ki . Bunun da sonuna kadar arkasındayım.