Değerler Eğitimi

Kodla Büyü

marmarabote

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar,
Sınıf öğretmenlerimiz harıl harıl değerler eğitimi ile ilgili evraklar dosyalar filan tutuyorlar. ben bu konuda hiç bir şey yapmamıştım. Aklıma takıldı acaba bizim de değerler eğitimiyle ilgili evrak vs. tutmamız gerekiyor mu? Ya da derslerinizde aylık konuları işliyor musunuz?

Hocam, ben her ay değerler eğitimi kapsamında afiş yarışması ya da sunu yarışması gerçekleştiriyorum. Örneğin bu ayın değer konusu "hijyen ve sağlıklı yaşam". Bütün sınıflara olmasa da, müfredatı uygun olan sınıflara bu konuda Publisher programında afiş yaptırdım. Bu dosyaları ve Word'de idareye yazdığım raporu bir klasöre koyup CD'ye kaydedeceğim. Yarışmanın 1.sine ilk zamanlarda ödül ayarlıyordum ancak her ay her ay idare desteği olmadan zor gelmeye başladı. Ben de sadece siteden 1. olduklarını duyurmaya karar verdim.

hımm anladım hocam ii fikir bende slayt mı hazırlatsam diye düşünmüştüm ama publisher daha mantıklı. hazırladığınız raporun bir örneğinin koyarsanız sevinirim hocam. Bu arada her okulda aylara göre konu başlıkları farklı mı acaba? Biz bu ay merhamet konusunu işliyorduk ta... :?:

Tüm okulları kapsıyor hocam. Ama ben bizim hazırlayacağımızı düşünmemiştim :lol: yani sınıf öğretmenleri yapıyor sanıyordum. Ama sanırım tüm branşlar yapıyor :wink: Disiplinler arası eğitim gibi birşey anladığım

Ben değerler eğitiminden dersimle ilgili bişey yapmıyorum ya da rapor tutmuyorum ama Değerler Eğitimi ekibimiz var o ekip her ayın değeri ile ilgili slayt , video vs hazırlayıp dijital panomuzda sunuyor. Ayrıca Değerler Eğitimi panomuz var, ekibin buldugu yazılar şiirler vs ben görsel bire iki ekleme yaparak renkli çıktı alıp asıyoruz.
Değerler eğitimi ile ilgili yarışma yazıları geliyor bazen ilden onunla ilgili duyurular ve yarışmaya katılım sağlanıyor. Öğrencilerin özellikle 1-5. sınıflarda bu konuda güzel yazı şiir hikaye atasözü vs çalışmaları yapılması sağlanıyor.

Bizim bu ayki değerlerimixz Adalet ve Hoşgörü

Hatta bizim okulda bu konuda beni görevlendirdiler. İlçe sitesinde değerler eğitimi formu var tüm öğretmenlere o formu nasıl dolduracaklarını anlatıyorum ve yaptıkları etkinlikleri topluyorum. Ben de bir etkinlik yapıyorum. Sonra içlerinden güzel olanları seçip ilçede arge bölümüne gönderiyoruz.

marmarabote' Alıntı:
hımm anladım hocam ii fikir bende slayt mı hazırlatsam diye düşünmüştüm ama publisher daha mantıklı. hazırladığınız raporun bir örneğinin koyarsanız sevinirim hocam. Bu arada her okulda aylara göre konu başlıkları farklı mı acaba? Biz bu ay merhamet konusunu işliyorduk ta... :?:

Sanırım bu konuları iller kendi belirliyor. İstanbul'da Aralık ayında "Hijyen ve Sağlıklı Yaşam"..

Örnek olarak:

20/04/2011 tarihine kadar Bilişim Teknolojileri Öğretmeni önderliğinde II. Kademe öğrencileri arasında değerlerimiz konusu kapsamında paylaşımı ve katılımı sağlamak amacıyla “Sevgi” temalı sunu yarışması düzenlenmiştir.
Yarışmaya katılan eserler Bilişim Teknolojileri öğretmeni tarafından değerlendirilmiş ve aşağıdaki sonuç ortaya çıkmıştır:
1)..
2)..
3)..
Dereceye girenler 22 Nisan Cuma günü ödüllendirilmiştir.

22/04/2011

Bilişim Teknolojileri Öğretmeni

Bunun gibi raporlar veriyorum hocam ben idareye.

teşekkür ederim arkadaşlar. Ama anladığım kadarıyla Bilişim Teknolojileri dersinde pek konuları işleyen yok :wink: Ben de web sitesine konularla ilgili şeyleri ekliyorum ama derste işlemek şart mı diye merak etmiştim. Olmadı bir raporda ben hazırlarım artık ne yapalım ;) :+1:

saçma saçma işler işte, tüm türkiye de var bunlar, daha "her öğrenci bir inci" var, bi de "türkiye okuyor" kim neresinden çıkartıyor bunları bi bulsam. kaymakam dahil bütün ilçenin ileri gelenleri okula gelecekler bu hafta, bütün velileri de çağıracakmışız. öğrenciler, veliler, gelen kodamanlar hep berbaer okul bahçesinde yarım saat kitap okuyacakmışız, kim ulen bunları üreten???

bu arada değerler eğitimi ile ilgili örnek plan vardı, ekliyorum(saygı değeri ile ilgili)

Ekli dosyalar

acer50' Alıntı:
saçma saçma işler işte, tüm türkiye de var bunlar, daha "her öğrenci bir inci" var, bi de "türkiye okuyor" kim neresinden çıkartıyor bunları bi bulsam. kaymakam dahil bütün ilçenin ileri gelenleri okula gelecekler bu hafta, bütün velileri de çağıracakmışız. öğrenciler, veliler, gelen kodamanlar hep berbaer okul bahçesinde yarım saat kitap okuyacakmışız, kim ulen bunları üreten???

bu arada değerler eğitimi ile ilgili örnek plan vardı, ekliyorum(saygı değeri ile ilgili)

öncelikle teşekkürler.
diğer konuya gelince ben alıştım böyle şeylere :? ama ne kadar uygulanır onu da bilemiyorum. :o

yalnız bu raporlar hep genel raporlar. Ben bizim derse özel olarak tutmamız gerekiyor mu diye sormuştum aslında :roll:
Yoksa okulda hangi öğretmen görevliyse o ay ki konu için o yapsın bunları ben ilgilenmem :wink:

Geri