Değişik bir sorun... ACİL

Kodla Büyü

gezegen10

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar internet var ancak sadece bilgisayar bilişime ve bir kaç siteye girebiliyoruz alt katta herangi bir sorun yok ancak üst kattaki bütün bilgisayarlar bu şekilde modemi ve swicthleri resetledim ancak düzelmedi? çözüm?

Merhaba;

O siteleri cache den çekiyor olabilir. Bu yüzden önce site verileri parolalar vb bir pcden silin ve deneyin halen bahsettiğiniz sitelere girip diğerlerine giremiyorsanız, DNS lerinizi kontrol edebilirsiniz. kolay gelsin

atış yapıyorum şu anda kayıt defterlerini silmeyi dene hocam

C:\WINDOWS\system32\drivers\etc içindeki host dosyasından ekli mi acaba, gerçi sadece bir kaç siteye girebiliyoruz diyorsunuz ama ne olur olmaz aklıma geldi

yukardaki bütün bilgisayarlar böyleyse bence ağ kablosu arızalı olabilir

şimdi bi daha baktım okuldaki tüm bilgisayarlar bu şekilde akıllı tahtalar ve bu ağa bağlı olanlar. Offff

yolcu.19' Alıntı:
Sayın Arkadaşım buradaki programı indirerek çalıştırın. Tcp/IP protokolunun sorunlarını çözüyor. sizin propleminizde sanırım bundan kaynaklanıyor.

http://www.snapfiles.com/get/winsockxpfix.html

XP için verdiğim link Windows 7 için internetten winsock win7 diye aratırsanız bulursunuz.

Kolay gelsin.

hocam girebilsem indircem ama giremiyorum...google falan çalışmıyo kayıt defterini de denedim başarısız

bakın şu an buraya giriyorum msj yazıp gönderebiliyorum cachten girsem bunu yapamazdım heralde

Hocam bu sorun birden mi çıktı meydana önceden bütün sitelere giriyomuydunuz? bu sürede yeni bir pc kuruldumu ağa ya da ip, dns değüiştiniz mi ? Size tavsiyem alltaki bilgisayarları açmadan ilk önce bu sorun bilgisayardan bir tane açın eğer sorunsuz nete girioyorsa ip dns sornudur kolayu gelsin

ana kablo ezikliği gibi aynı sorun bizim labda da olmuştu hocam modemden switch e giden kablonun üzerine dolaabı çekmişler bsonra onu ordan kurtardım düzeldi. bi bak istersen ...

muratur' Alıntı:
Hocam bu sorun birden mi çıktı meydana önceden bütün sitelere giriyomuydunuz? bu sürede yeni bir pc kuruldumu ağa ya da ip, dns değüiştiniz mi ? Size tavsiyem alltaki bilgisayarları açmadan ilk önce bu sorun bilgisayardan bir tane açın eğer sorunsuz nete girioyorsa ip dns sornudur kolayu gelsin

birden meydana geldi fatih projesi kapsamında bir okul altta ana server var bütün bilgisayarlarda aynı problem var bir tek rehberli odasındaki bilgisayar giriyor her siteye biz sadece bilgisayar bilisime girebiliyoruz. Rehberlik odasındaki bilgisayar duvardaki prizden alıyor interneti biz ise fatihin kurduğu prizlerden. çözemedim bir türlü acab switclerde mi bir problem oluştu ama 3 swicth var hepside aynı anda bozulcak değil ya

Ekli dosyalar

• res1.jpg
    res1.jpg
    151 KB · Görüntüleme: 435
kablo arızalı, çıkışın yapıldığı yerden arızalı olmayan kabloyla tek bilgisayarda deneyin.

Geri