DEEP FREEZE 6 SİMGE KAYBOLMA HATASI ÇÖZÜMÜ %100 ÇAlışıyor

Kodla Büyü

kaos80

Site Gezgini
Arkadaşlar deep freeze programı internet kafelerde yaygın olan bir programdır ama zamanla pasif hale getirmek için kullanılan simge kaybolabiliyor... kaybolduğu zaman pasif hale getirmek imkansız gibi birşey ama ARTIK DEĞİLL

C:\Program Files\Faronics Klasöründeki dosyalar silindiği için simge kayboluyor

İndirdiğimiz dosyaları C:\Program Files\Faronics klasörüne kopyalayacağız bilgisayarım simgesine sağ Klik yapıp yöneti seçin ve ordan hizmetler menüsüne gelin Df5Serv Hizmetini başlatın ve Oturumu Kapatın tekrar açın simge yerinde olacak
pasif hale getirip bilgisayarınızı yeniden başlatın simge tekrar kaybolacak ama artık deep freeze pasif yukarıdaki işlemi tekrarlayıp simgenizi geri getirin artık sorunsuzca kullanabilirsiniz....

Teşekkür ederiimmmm......

Ekli dosyalar

Daha öncede bu konuyu açmıştım sahipsiz kalmıştı istenmeyen sebepler yüzünden şimdi dosyalarla birlikte konuyu oluşturdum çözümü kendim keşfetmiştim çalışıyor sıkıntı yok :)

teşekkürler hocam laboratuarlarda büyük sıkıntı oluyordu.

g.gif

2-3 gündür bu sorunla uğraşıyorum. acronisle deep freeze kurmadan imaj alıyorum, deep freeze kuruyorum sonra bakıyorum simge kayboluyor. sonra yine acronis:)

umarım bu işe yarar.

Bazı virüslerden dolayı o simge kaybolabiliyor. ctrl + alt + delet yapıp birçok exeyi sonlandrıp ctrl shift alt f6 kısayolu kullanarak programın arayüzünü aktif hale getirebilirsiniz. Eğer bu sorunu yaşıyorsanız cd den çalışan bir antivirüsle sistemi taramanızı öneririm.

Ben bana getirilen bir sistemde bu şekilde virüs bulmuştum. ilgili virüs silindikten sonra sistemde deepfreeze sağlıklı bir şekilde çalışır oldu..

yıllardır bu forumda bu soru cevapsız duruyordu her simge kaybolduğunda format atıp duruyorduk, eğer bu çözüm çalışıyorsa hakkaten yılın çözümü olur bence, ve hakkaten konunun bu kadar sahipsiz kalması şaşırtıcı, ihtiyaç olursa denerim artık, inşallah işe yarar, tüm sürümlerde işe yarıyormu?

deepfreeze kırıcılar 6 yı anında kırıyorlar sakın okulda 6 sürümünü kullanmayın
7 sürümü için kırıcılar işe yaramıyor

Aynı sorunu bende kaç gündür yaşıyorum. acronisle yedek alıyorum, kurduktan sonra deep freeze yüklüyorum. bi zaman sonra simge kayboluyor. çözümsüz kalıyorum. tek çözüm kurulum cd'si ile başlatıp sistem geri yükleme veya tekrardan kurmak. başka çözüm bulamadım.

Genelde Sıkıntı bios pilinin bitmesinden dolayı saat tarih ayarlarının yanlış olması oluyor ayarlayın görünür simge

ankebut_ko' Alıntı:
Genelde Sıkıntı bios pilinin bitmesinden dolayı saat tarih ayarlarının yanlış olması oluyor ayarlayın görünür simge
Bilgisayarlar yeni alındı bios pilinde sıkıntı olduğunu zannetmiyorum, saati ilk önce internetten güncelliyorum sonraları normal bi şekilde ayarlı gidiyor. bios pilinde olsa saat tarih ayaları sıfırlanır.

arkadaşlar yukarıda söylediğim çözüm yolu kesindir bu sadece yapabilmeniz ile ilgili...

Çözüm istiyorsanız söylediklerimi harfi harfine yapmalısınız
Zor değil sadece maddeleri sırasıyla yapın
Çok değil size bir mini xp cd si lazım (format atmayacağız)

1) https://cloud.mail.ru/public/8dd434e67835/WXP_TR.rar buradan WXP_TR.rar (232MB) dosyasını indirecez (site rus sitesidir indir butonunu bulamazsanız sayfayı türkçeye çevirebilirsiniz )

2) içindeki WXP_TR.iso doyasını bir klasöre çıkartın

3) https://yadi.sk/d/DIt9DxcIhb95D buradan burniso.rar (232KB) doyasını indirin

4) içindeki burniso.exe programını WXP_TR.iso dosyasını çıkardığınız klasöre çıkarın

5) Boş bir CD alın ve CD sürücünüze yerleştirin

6) Rardan çıkardığınız burniso.exe programını açın (programda WXP_TR.iso dosyası otomatikman seçilecektir aynı zamanda boş cd nizide otomatikman seçmiş olmalıdır eğer seçilmemişse elle seçin)

7) Yazdırmaya başlayın (Burn)

CD miz Mini XP CD sidir ve türkçedir

8) Şimdi bilgisayarınıza cd yi yerleştirin ve bilgisayarınızı yeniden başlatın

9) Bilgisayar açılırken bir tuşa basmanızı isteyecektir bir tuşa basın - eğer istemez ise boot menüsünden cd yürütücünüzü seçin (boot menüsünü açmak için bilgisayar yeniden başlatıldığında önünüze boot menüsü gelene kadar ESC tuşuna basın bazı bilgisayarlarda bu tuş farklı olabilir)

CD nin açılması 15dk sürse dahi bilgisayarı kapatmayın açılacaktır

10) açıldıktan sonra faronics klasörünü bulup silin (genelde C:/program files/faronics)

11) cd yi bilgisayarınızdan çıkarın ve yeniden başlatın

deep freezenin yok olduğunu göreceksiniz

regedit ayarlarınıda silmek isterseniz setup dosyasını çalıştırın ve uninstall deyin pc tamamen kurtulacaktır bu illetten

Lütfen söylediklerimi harfi harfine yapmadıysanız olmadığını iddia etmeyin çünkü bu yöntem ile 18 bilgisayarı kurtardım bu illetten

Geri