Deep freeze konusunda birkaç sorum var?

Kodla Büyü

mustafayilmaz28

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Selamün Aleyküm arkadaşlar.
deep freeze ve antivirüs yüklü bir makinede(örneğin kaspersky) virüs veritabanı güncellediğim zaman deepfreeze bu veritabanınıda eski haline döndürürmü??yoksa bu veritabanınıda güncellerken deepfreezi de pasif mi yapmak gerekli. :cry:
Şimdiden teşekkürler.

Benim bildiğim veritabanı dahil herşeyi eski haline getirir sayın hocam. en iyisi pasif yapıp garantiye almak. 2 restart ta hallolur.

hürmetler hocam

kafkas' Alıntı:
Benim bildiğim veritabanı dahil herşeyi eski haline getirir sayın hocam. en iyisi pasif yapıp garantiye almak. 2 restart ta hallolur.

hürmetler hocam
SAolun hocam ..fakat bir soru daha
labdaki 10 tane makineyede aynı şeyi yapmak?? :( :(
(hocam birdeha baksanız belki başka bir çözümü vardır?yada öyle değildir desem :oops: :roll: )

valla hocam ben 3 günde bir tek tek pasifleştirip, bir şeyler yükleyip veya upload edip aktifleştiriyorum :? . Çok kötü oluyor hakketen. Hem zaman hem enerji kaybı oluyor maalesef.

restart etmeden değiştirebileceğimiz bir sistem+ağdan komple makinelere yapacak bir imkan olsa çok iyi olurdu :o

Forumda bir hocamız yazmış ; deepfreeze kullanmayın bunu kullanın diye ama kafama takılan şeylere cevap gelmedi daha. Belki diğer öğretmenlerimiz biliyordur bu işin bir kolayını :)

Senin gibi ben de beklemedeyim hocam :+1:

Hürmetler

evet hocam o bahsettiğiniz forum konusunda bende bekliyorum ama gelecek gibide gözükmüyor cevap :) :(
neyse burada da bekleyelim bakalım.İNŞALLAH net bir sonuç alırız. :roll:

snadboy' Alıntı:
Restart atmadan olan bir çözüm yok bunun için ne yazık ki. Fakat Deep Freeze Server Enterprise sürümünü kullanırsanız ana makineden tüm makinelerdeki deep freezeleri yönetebilirsiniz. Haliyle normal kuruluma göre biraz karmaşık. Şu siteleri bir inceleyin derim.

http://www.fullydown.net/2009/07/28/deep-freeze-server-enterprise-6520202735.html

http://www.faronics.com/doc/ug/DSE_Manual.pdf

En azından zamandan tasarruf ederiz gibi me geliyor bu sürümle sayın hocam. Neyse araştırmaya devam edelim. :+1:

Hocam ben frizli makineye antivirüs kurmuyorum gerek görmüyorum. esas önemli olan frizsiz bilgisayarlara antivir kurmak

bazı arkadaşların dedği gibi deepfreeze lerin console u var. oradan exeyi oluşturup kuruyosun bilgisayarlara ve ana bilgisayardan hepsini aynı anda dondurup çözebiliyosun. ayrıca hepsini kapatma , yeniden başlatma ve açma işlemlerini de yapabiliyosun...

agahyildiz' Alıntı:
bazı arkadaşların dedği gibi deepfreeze lerin console u var. oradan exeyi oluşturup kuruyosun bilgisayarlara ve ana bilgisayardan hepsini aynı anda dondurup çözebiliyosun. ayrıca hepsini kapatma , yeniden başlatma ve açma işlemlerini de yapabiliyosun...

Sağolasın hocam bu daha aydınlatıcı oldu. :alkis:

agahyildiz' Alıntı:
peki hocam bu bahsettiğiniz programı ve kullanılışını anlatan bildiğiniz (direk verebileceğiniz)bir kaynak varmı??yoksa netten mi(google amca) arayalım :?: :)

deepfreeze varsa antiviruse gerek yok bence de. İlle antivirus kullanacağım diyorsanız, deepfreeze yerine Vanice Pc restore, obp recovery vs. tarzı bir program kullanın.

Geri