Deep Freeze'i Kaldırmak

Kodla Büyü

ozgurgitarim

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar...
okulda 20 adet exper makinam var...
bu sene, hepsine yeniden XP ve yeni programlar kurdum...

daha doğrusu bir tanesine kurup, image'ını ghost ile diğer bilgisayarlara yükledim....

bunu yaparken hirens BOOT cd'sini kullandım...(hala hirens boot cd'sini kullanmayanlar var ise, şiddetle öneririm arkadaşlar, password sıfırlamadan, virüs temizlemeye, açılmayan sistemden dosya kurtarmadan, sürücü yedeklemeye kadar aklınıza gelecek tüm ilk yardım programları bulunuyor...)

xp kurulu olan eski makinalarda, deepfreeze programını pasif yaptıktan sonra, image yükleme işlemini gerçekleştirdim...

işlem bittiğinde tüm makinalar tertemiz, yeni programlarla, bu seneye hazırdı :)

ancak bir çok makinada, sistem tepsisinde simgesi olmamasına rağmen, deep freeze programının aktif olduğunu gördüm...

biliyorum, deep freeze bu hatayı verdiğinde, makinadan kolay kolay kalkmaz....

ki öyle oldu, programı kaldırdım ama, beni uğraştırdı,

sizin de başınıza gelirse, uğraşmamanız için, derlenmiş işlem adımlarını tek tek yazıyorum....

1. ilk olarak ctrl+ shift+alt+f6 kısayolu ile deep freeze arayüzünün gelip gelmediğine bakın....( çoğu zaman çalışmayacaktır...)
2. bios tarih ve saat ayarlarını kontrol edin. tarihle ilgili bir sıkıntı olabilir. (ileri ya da geri alma ile çözüme ulaştığını söyleyenler var, bende işe yaramadı...)
3. hirens boot ya da herhangi bir bootable cd ile program files klasöründe faronics klasörünü (kendisi deep freeze'in klasörüdür..) kaldırın. regedit'ten deepfreeze ile ilgili tüm kayıtları silmeye çalışın. temp dosyalarını ve system volume information klasörünü de silebilirsiniz. ( ben de işe yaramadı :) )
4. yine HDD'nizi başka bir bilgisayara takıp, 3. maddedeki klasör ve dosyaları silebilirsiniz. (denemedim)
5. Undeep Freeze programını kullanabilirsiniz. (ben de işe yaramadı.. Deep Freeze'i arayüzünü kullanarak, install komutu ile kurmaya çalıştığımda, install seçeneği pasif(programın kurulu olduğu anlamına geliyor), undeepfreeze programını çalıştırdığımda ise, Deep Freeze Not Detected (Deep freeze bulunamadı anlamına geliyor...) uyarısını aldım...

arkadaşlar, aşağıda anlatacağım işlem, benim sorunumu çözdü, kimbilir yukarıdakilerden birisi de sizin sorununuzu çözmüştür, ya da çözecektir...

6. sistemi güvenli modda başlatıp, Deep Freeze 7.0 programının exe'sini çalıştırdığımda sonunda Uninstall seçeneğini gördüm....uninstall yapıp sistemi yeniden başlattım.
programın simgesi, pasif halde sistem tepsisinde belirdi.

yeniden 7.0'ın uninstall komutu ile sonunda, deep freeze' i kaldırdım :)

Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Bende böyle bir şeye kalkışacaktım gelecek hafta sayenizde ne yapacağımızı anladık. Teşekkürler

hocam ağer acronis vb.. bir program kullanarak ağdan kurulum yapmayacaksanız, elinizde bir kaç tane Hirens BOOT cd'si olursa işiniz hızlanacaktır...

Hocam deneyiminizi paylaştığınız için teşekkürler.

Ancak imaj alacaksanı, deepfreeze kurMadan ÖNCE imaj alın. Deepfreeze kurulu iken imaj alıp o imajı geri yüklediğinizde bu vb. sorunlarla karşılaşma ihtimali var.

kullanılan deep freez in versiyonu farkediormu acaba ben 6.3 kullanıyorum başıma gelmişti bole bişi çözememiş format atmıştım
paylaşım için teşekkürler.

her eylüle isyan' Alıntı:
kullanılan deep freez in versiyonu farkediormu acaba ben 6.3 kullanıyorum başıma gelmişti bole bişi çözememiş format atmıştım
paylaşım için teşekkürler.

hocam, 6.x'li versiyonları ile denemedim.

Deep Freeze yada Drive vaccine kurulmadan sistemin imajını almak şarttır.
İMAJI YÜKLERKEN;
1- Deep Freeze kurulu sistemde imajı yüklemeniz hiç sorun yaratmaz.
2- Drive vaccinede kurulu sistemde ise drice vaccine'i uninstal etmeniz gerekir.Yok şifresini unuttum derseniz, hiren boot CD harddik tool lardan Harddisk MBR sini temizleyip format atın ve imajı yükleyin sorun çıkmaz.
(Yukarıdaki bilgiler şahsi deneyimlerimden ortaya çıkan sonuçlardır ve bizzat denenmiştir)

Geri