Deepfreeze Kurumnet terminallerinin çalışmasını engelliyor..

Kodla Büyü

iskete

Site Gezgini
Arkadaşlar köy okulunda sınıf öğretmeniyim ancak bilgisayardan biraz anladığım için okulun bütün bilgisayarlarını ve bt sınıfındaki bilgisayarları ben kuruyorum, arızalarını gideriyorum.
Kurumnet programı sunucunun kurulu olduğu bilgisayarda deep freeze ile uyumlu çalışıyor ancak müdür yardımcısı ve öğretmenler odası bilgisayarlarında deepfreeze etkin olduğunda kurumnet terminalleri çalışmıyor, sunucuyla bağlantıyı sağlayamıyor. XPde bu sorunu yaşadık bunun üzerine hem kolaylıkla ev ağı kurulması, fotokopi makinasını hemen görmesi hem de windows 7nin kolay kullanımı nedeniyle 3 bilgisayarada windows7 kurdum şu an sorunsuz olarak Kurumnet bütün bilgisayarlarda çalışıyor.
Daha önce flash belleklerle gelen virüsler yüzünden başım çok ağrıdı. Bunun için kurumnetin sorunsuz çalışacağı deepfreeze veya benzer bir program kurmak istiyorum. Ya da windows 7nin c sürücüsünü dondurabilecek bir özelliği var mı? Bit locker sürücü şifrelemesi bu konuda işe yarar mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Bir de aklıma gelen şu NTFS dosya sistemi olan flash bellekler de " cacls E: /G everyone:R "komutuyla flash belleğin salt okunur olması sağlanabiliyor. Bunu bilgisayardaki sürücüler için yapabilir miyiz? Bu yöntem virüslerin kendini yazdırmasını engelleyebilir mi?

Geri