Deepfreezli sistemi yedekleme çözüm:set flag özelliği

Kodla Büyü

the_korsan

Site Admin
Yönetici
Deepfreeze kurulu bilgisayarın image yedeğini oluştururken sorunlar çıkıyordu, forumda birçok kere paylaşıldı. Deepfreeze'i karıştırırken set flag diye bir özelliğe rastladım, image alırken kullanılması gereken bir özellik olduğunu öğrendim.

Acronis yada benzeri programlarla deepfreezli bir sistemi yedeklerken korumayı durduruyoruz sistemi başlatıyoruz ve yedekleme öncesinde deepfreeze menüsünden (versiyonlara göre sekme farklı olabilir) clone imaging options-set flag düğmesine tıklıyoruz ve yedeğimizi alıyoruz.

Deepfreeze'nin sitesinden edindiğim bilgi bu şekilde, henüz denedim ama inş. gerektiği gibi çalışıyordur, aklımızın köşesinde bulunsun gün gelir lazım olur.

peki drive vaccine de durum nasıl acaba...bir de onu karıştıralım.

Drive vaccine yuklu sistemde imaj almayi denedim. Xp ve 7 yuklu sistemlerde imaji yukleyebildim ancak drive vaccine koruma saglamadi. Baslangicta pasif olarak gorunuyor simgesisonrasinda simge de kayboluyor.

Drive vaccine calisma prensibi farkli oldugu icin imaj alma konusunda pek basarili sonuc vermiyor diye dusunuyorum.

Ben deepfreeze kurduktan sonra image almadan önce boot thawed yapıp korumayı geçici olarak kapatıyorum o haliyle image alıyorum. Kurduğum bilgisayarda deep freezi tekrar aktive etmek kalıyor geriye...

Ben ne olur ne olmaz diye Boot Thawed yapmak yerine, DeepFreeze'in kurulum dosyasını C:\Windows içerisine atıyorum, ayrıca da programın şifresini dosya adı içerisine belli olmayacak şekilde yazıyorum. İmajı alıp, başka bir bilgisayara yükledikten sonra da DF'yi kuruyorum. Yani her bilgisayara özel bir kurulum yapmış oluyorum. Ancak Boot Thawed işini sanırım denemek gerekiyor.

boot thawed her zaman yemeyebilir..en guzeli alt klasörlerden birine setup dosyasını kopyalamak imajdan önce..

lab da ki bütün bilgisayarlar aynı ama birinin yedeğini alıp (ghost programı ile) diğerine de kurmaya çalıştığım da (ki deep freeze sorun çıkartabilir diye kurmadım) sata sürücülerde nerdeyse 8 tane falan çakışma görünüyor. bilgisayarın çalışmasında herhangi bir sorun yok ama bu konuda herhangi bir fikri olan var mı acaba?? :o

kubracan06 ,

Acronis programıyla deneme imkanın varsa tavsiye ederim.

sanırım ghost'u bir tek ben kullanıyorum :( dikkat ettimde herks acronis den bahsediyor. kendi pc me acronis kullanıyorum ama okuldaki lablarda ghost kullanıyorum. sanırım değişim zamanı. ilginiz için teşekkürler DotCom hocam :)

ghost kullanımı azaldı sanırım.

Acronis daha görsel olmanın avantajından yararlanıyor. Ghost'un yeni versiyonlarında da görsellik var mı bilemiyorum.

Acronis'teki secure zone özelliği gerçekten çok faydalı oluyor. Hiçbir cd vs medyaya gerek kalmadan sistemi açabiliyorsunuz.

Geri