Deepfreze kurulumdan sonra HATA MESAJI ?

Kodla Büyü

adadeniz

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
arkadaşlar merhaba
vestel öğrenci pc lerinde
1-xp
2-office 2003
3-Flash player
4-winrar
5-acrobat reader
6-usb disc security .... usb driver kilitledim.
7- CD-LOCK...............cd rom kilitledim.
8-acronic ture image 2011 ile HDD imajını (hem C hem D) aldım tüm pc lere dağıttım.
9-bütün PC lere ogrenci1, ogrenci2..... diye isimlendirdim.
10-IP leri 192.168.1.100...121 e kadar elle verdim.
11-DNS 195.175.39.40 ve 195.175.39.39 diye elle verdim.
kurdum bi problem yok.

ancak deepfreze xp kurduktan sonra pc açılırken sürekli küçük bir HATA MESAJI EKRANI ÇIKIYOR.
HATA MESAJI RAPORUNA baktıgımda IP ile ilgili sorun oldugu yazıyor.

oysa
bu hata bazılarında veriyor bazılarında vermiyor. nedeni bi türlü anlamadım.

aynı işlemleri gittiğim diger okuldaki IBM laptoplara yaptım hiçbirinin gıkı cıkmadı...

bu problem neden oluştu acaba...

hocam sen hala her makineye ayrı ayrı DeepFreeze mi kuruyorsun. DeepFreeze administratora geç. tüm dertlerinden kurtul

BaRBaRYaN35' Alıntı:
hocam sen hala her makineye ayrı ayrı DeepFreeze mi kuruyorsun. DeepFreeze administratora geç. tüm dertlerinden kurtul

doğru soyluyorsun hocam da dizayn U değil M.... haliyle sağ ve solda ağ var ortadaki 2 sırada yok... ethernet yuvası olmadıgından dolayı...

biltek hocam
modemin DNS ve IP ayarlarını nasıl düzenliyoruz? bizde 4 portlu bir modem mdr odasında 1 tane switch mdr yrd odasında (eski BT lab mış) 1 tane switch de bende...

bu konuda yardımcı olursan sevinirim...

modemin içine 192.168.2.1 veya 192.168.1.1 den girerek modem ayarlarını yapmanız gerek.

cyln' Alıntı:
BaRBaRYaN35' Alıntı:

doğru soyluyorsun hocam da dizayn U değil M.... haliyle sağ ve solda ağ var ortadaki 2 sırada yok... ethernet yuvası olmadıgından dolayı...

biltek hocam
modemin DNS ve IP ayarlarını nasıl düzenliyoruz? bizde 4 portlu bir modem mdr odasında 1 tane switch mdr yrd odasında (eski BT lab mış) 1 tane switch de bende...

bu konuda yardımcı olursan sevinirim...
.
hocam söylediğiniz şeyin "SU İÇEMİYORUM ÇÜNKÜ ÇATALIM YOK" demekten bir farkı yok. DeepFreeze Enterprise da AĞ olmasına gerek YOK. ister öğretmen makinesine ister kendi notebookuna DeepFreeze Enterprise sürümünü yüklüyorsun. ordan 1 EXE file oluşturuyorsun. oluşturduğun bu dosyayı SADECE ÇİFT TIKLAYIP - NEXT - NEXT diyerek kurulum yapıyorsun o kadar. tüm bilgisayarlara deepfreeze kurulmuş oluyor. hepsinin şifresi aynı oluyor. şifreleri unutsanda dert değil tooken ları kullanarak 1 seferlik şifre üretebiliyorsun Administrator kurulumundan.

Geri