Merhaba arkadaşlar. Dell 1300 - B130 Labtop ın Ram ini yükseltmek istiyorum. Üzerinde iki adet 256 Mb pc2-4200 Ram var. Bilgisayarın Service Tag numarasını Dell in resmi sitesinden girdiğimde orjinal sistemini gösteriyor. Orjinal sisteminde ddr2 533 Mhz Ram yazılmış. Ancak benim pc hangi rami takarsam takayım bios da 400 Mhz görüyor. Üzerinde gelen Ram leri de öyle görüyor. Mesela şimdi iki tane Ram taktım ve çalışıyor. Ram lerin biri 667 Mhz diğeri 533 Mhz toplam 2 Gb. Ram leri denemek için aldım. 2. el alacağım yani. Benim bildiğim Ram lerin hızlarının aynı olması gerekir. Ancak çalışıyor ve bios da 400 Mhz görüyor. kapasitede bir sorun yok 2 Gb görüyor.
Gelelim sorulara
-Bu labtopdan kullanan var mı. Kaç Mhz gözüküyor Bios da?
-Farklı Hızlarda Ram takıp performansında sorun yaşayan veya yaşamayan var mı?
-1. yuvaya 667 Mhz olanı mı yoksa 533 Mhz olanı mı takmak gerekir. Sırası önemli olabilir hızları farklı olduğu için.
-Sizce 667 Mhz ve 533 Mhz ramleri aynı anda kullanmak sorun yaşatabilir mi ilerde.
Çünkü deneme sürem fazla değil. Boşa para vermeyeyim diyorum
Gelelim sorulara
-Bu labtopdan kullanan var mı. Kaç Mhz gözüküyor Bios da?
-Farklı Hızlarda Ram takıp performansında sorun yaşayan veya yaşamayan var mı?
-1. yuvaya 667 Mhz olanı mı yoksa 533 Mhz olanı mı takmak gerekir. Sırası önemli olabilir hızları farklı olduğu için.
-Sizce 667 Mhz ve 533 Mhz ramleri aynı anda kullanmak sorun yaşatabilir mi ilerde.
Çünkü deneme sürem fazla değil. Boşa para vermeyeyim diyorum