Dell inspiron 5010 laptop görüşleriniz

Kodla Büyü

zlatanibo

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar bu laptop un fiyatı nasıl sizce?
Birde daha önce Dell kullanan arkadaşlar düşünceleriniz nasıl marka hakkında...

Fiyat: 1456 TL

Özellikler

Dell inspiron 5010-T48H43

İşlemci Teknolojisi Intel® Core™ i5
İşlemci Hızı 2.66GHz Turbo İle 2.93GHz
İşlemci Numarası 480M
Hafıza (RAM) Kapasitesi 4 GB
Hafıza (RAM) Tipi DDR3
Sabit Disk Kapasitesi 320 GB
Ekran Kartı Hafızası 1024 Mb
VGA Chipset Markası ATI
VGA Chipset Modeli HD5650
Ekran Boyu(inch) 15.6"
Monitör Tipi WLED
Maksimum Çözünürlük 1366 x 768
Optik Sürücü DVD±RW
Mobil Özellikler BlueTooth, Kart Okuyucu, Wireless, Kamera
İşletim Sistemi Win 7 Home Basic Tr
Ağırlık 2.7 KG
Ekran Kartı Tipi Paylaşımsız Hafıza

Aynısından 3 adet aldım arkadaşlara, fiyat biraz daha düşüktü aldığımda, sıkıntı sorun yok bizde.

adı üstünde DELL, hız DELLisi

ilk laptopum dell di. ve memnundum. geçen mayısta dell laptop aldım ve sürekli donanım arızası verdi. başımdan fecenleri kısaca anlatayım...
akdığım yeri arıyorum(izmirin en büyük tekno alışveriş şirketi) bana dell firmasının YERİNDE SERVİS uygulamasınatabi olduğunu yani teknik elemanın evime geceğini söylüyor. Yunanistan numarasını arıyoruz servis için(tüm dell kullanıcıları bilir)
güyaaaa 3 gün en fazla gelme süreleri yok türkiyede parça yok falan filan derken 2 hafta sonra anca gelebiliyorlar. bakıyor ki arıza başka bir parçada haddaaa bi daha bekle 2-3 hafta bidaha derken yaklasık 4-5 ay geçti halaa bilgisayar arızalı. meger laptop fabrikadan arızalıymıs ama değiştirmediler...biz de eşimle tüketici derneğine şikayet ettik. dernek bizi haklı gördün sonra da dava açmamız gerekiyormuş dava da açtık 1 ay da davanın gününün gelmesi için bekledik ...
bugün de dava günüzümüz..
sonuc ne olacak bilemiyorum ama hesap ortada mayıstan beri MAĞDURUM....
bi kere daha düşünün derim iyi günler...

Daha önce bi tanıdığıma almıştı inspiron model c2d epeydir kullanıyor sıkıntı yok güzel bilgisayar. Ama Servis ağı zayıf derler Türkiyede.

the_korsan' Alıntı:
Aynısından 3 adet aldım arkadaşlara, fiyat biraz daha düşüktü aldığımda, sıkıntı sorun yok bizde.

Fiyatı ne kadardı hocam siz aldığınızda acaba. Çok mu zarar etmiş olurum sizce?

tinkerbell' Alıntı:
ilk laptopum dell di. ve memnundum. geçen mayısta dell laptop aldım ve sürekli donanım arızası verdi. başımdan fecenleri kısaca anlatayım...
akdığım yeri arıyorum(izmirin en büyük tekno alışveriş şirketi) bana dell firmasının YERİNDE SERVİS uygulamasınatabi olduğunu yani teknik elemanın evime geceğini söylüyor. Yunanistan numarasını arıyoruz servis için(tüm dell kullanıcıları bilir)
güyaaaa 3 gün en fazla gelme süreleri yok türkiyede parça yok falan filan derken 2 hafta sonra anca gelebiliyorlar. bakıyor ki arıza başka bir parçada haddaaa bi daha bekle 2-3 hafta bidaha derken yaklasık 4-5 ay geçti halaa bilgisayar arızalı. meger laptop fabrikadan arızalıymıs ama değiştirmediler...biz de eşimle tüketici derneğine şikayet ettik. dernek bizi haklı gördün sonra da dava açmamız gerekiyormuş dava da açtık 1 ay da davanın gününün gelmesi için bekledik ...
bugün de dava günüzümüz..
sonuc ne olacak bilemiyorum ama hesap ortada mayıstan beri MAĞDURUM....
bi kere daha düşünün derim iyi günler...

Öncelikle mahkeme bol şanslar dilerim hocam, yaptıkları gerçekten mağdur etmiş....
Peki hocam bu YERİNDE SERVİS uygulaması zorunlu mu kılınıyor size, yani diğer firmalar gibi normal şekilde servise gönderme gibi bi seçenek yok mu?

maalesef hayır.
dell böyle çalışıyormuş yane...
siz telle arıyorsunuz bilgisayarın arızasını söylüyorsunuz onlar sizi yönlendiriyor laptopun içini falan açtırıyorlarlar. sonra hatayı tahmin ediyorlar(ettiklerini zannediyorlar)
teknik elemanla sadece o hatanın tamiri için gerekli olanparçayı gönderiyorlar. sonra teknik eleman bi bakıo aaaaa bundan değilmiş hadee dön başa...

Dellin daha düşük modelini kullanmıştım gayet güzeldi. Fiyatıda fena değil güzel bence.

zlatanibo' Alıntı:
the_korsan' Alıntı:

Fiyatı ne kadardı hocam siz aldığınızda acaba. Çok mu zarar etmiş olurum sizce?

1350 ler filandı hocam fakat dolar euro fiyatları da arttı o zamandan beri

5010 i3 var bende freedos kampanyalı 1180 TL e almıştım ben çok memnunum. Benden gören bi kaç arkadaşa da aldık tavsiye ederim...

Geri