dell n5110 kullanan var mı, bıktırdı beni

Kodla Büyü

serkanaytekin

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
alalı bir sene oldu bu mereti, 1 kez hdd, 1 kez komple fan sistemi değişti ama o sinir bozucu fan sesi ve sıcaklık hâla geçmedi. Eskiden dell e çok güvenirdim, şimdi kimselere önermem daha, kaliteyi paspas etmişler.

Forumda kullanan varmı n5110 serisini. i5 2.5 ghz. , 500 gb hdd, 8 gb ram, 1 gb harici ekran kartı olan model.

serkanaytekin' Alıntı:
alalı bir sene oldu bu mereti, 1 kez hdd, 1 kez komple fan sistemi değişti ama o sinir bozucu fan sesi ve sıcaklık hâla geçmedi. Eskiden dell e çok güvenirdim, şimdi kimselere önermem daha, kaliteyi paspas etmişler.

Forumda kullanan varmı n5110 serisini. i5 2.5 ghz. , 500 gb hdd, 8 gb ram, 1 gb harici ekran kartı olan model.

aynısını kullanıyorum, benimde 1 sene oldu, henüz hiç bir sorunla karşılaşmadım, memnunum, tavsiye ederim...

EynelMefer' Alıntı:
serkanaytekin' Alıntı:

aynısını kullanıyorum, benimde 1 sene oldu, henüz hiç bir sorunla karşılaşmadım, memnunum, tavsiye ederim...

hocam elektronik nasip işi sanırım, kardeşime aynı model aldık, onda sorun yok, bende ise fırın gibi çalışıyor.

sorun bilgisayardaki zararlı yazılımlardan kaynaklanabilir, arka planda çalışan veya tarayıcı ile aktif olan zararlılar işlemciye yük bindirip, turbo boost modunda çalışmasına dolayısıyla işlemci ısınmasına ve fanın devamlı çalışmasına neden olabilmektedir. Temiz kurulum denenebilir.

3 yıldır kullanıyorum. Dell 5110 i7 versiyonu.

Isınınma ve fan sesi olayı bendede var ama hiç bir donanım hatası vermedi..

O kadar arkadaşa, öğrencime, velilere bu markayı aldırmadım. gittim kendim aldım çok ama çok pişmanım. Arkadaşımda da vardı. O da bezdi.. Isınması, makinenin aptal gibi davranması bir sürü tantana.. Bir daha mı tövbe..

bende 5110 4gb ram olanı var diğer özellikler aynı bir sıkıntı yaşamadım hiç hocam. memnunum makinemden.

benm var hocam gayet memnunun canavr gibi maşallah nazar değmesin. 8gb ram i5 1gb nvidia 525 ekran kartı. 500gb hdd dell 5110-b45f65 modeli.fan çalışmadı daha şükür :) performans bende çok iyi

Bu bilgisayarı kullanırken ( normal kullanımlarda , oyunlar hariç ) 75 ve üstünde ise evet ısınıyordur ! çünkü bu işlemcinin sınırı 90 derecedir. bunu yazmamın tek sebebi bilgisayarı çok kötüleyen var , şimdi ise makinanızın ısınmasının en temel sebepleri ve çözümleri söyle olacak ; makinanız 2ghz normal performansı turbo booster ile 2,9 a çıkıyor bu da haliyle işlemcinizi ve tüm bilgisayarınızı ısıtıyor. 2. olarak ise bilgisayarınızda thermal controller aktif değildir buna aygıt yöneticisinden bakabilirsiniz.Eğer yüklü değilse sorun budur , yüklemek için intel in sitesinden chipset ininiz son update ni alabilirsiniz. ( chipset iniz mobil 6 serisidir.) veya daha kolay yapılabilecek bir çözüm BIOS tan superstamp ı " disable " pasif yapabilirsiniz. Bu ayarı pasif yaparak turbo booster ı kapatmış oluyorsunuz bunu kapattıktan sonra işlemci hızınız 2 ghz üzerine çıkmayacak. Bu şekilde fark edilir şekilde ısı düşüre bilirsiniz.
ALINTI
http://forum.hepsiburada.com/ViewMessage.aspx?tid=20638

benim acer de çok ısınıyordu, laptopu söktüm, kasadaki bütün hava ızgaralarına koyulan filtreleri çıkardım. şimdi asus netbookla aynı ses ve ısınmaya sahip maşallahı var. sadece yüksek işlemci gücü gerektiren uygulamalarda coşuyor o da normal turbo ya geçtiği için...
filtresiz olmasından dolayı, belki normalden biraz fazla toz alacaktır ama zaten arada kompresör tutuyorum tozdan yana problem olmaz.
sizin makinede bi problem olabilir ayrıntılı olarak arkaplan işlemlerini kontrol edin.
yada en basit turbo boostu kapatın veya işlemci güç yönetiminde max değerini düşürün.
gerçi insan bilgisayardan soğuyunca eskisi gibi olmuyor.. :(
bende de casper vardı illallah dedirtmişti ve o bilgisayar yüzünden çevremdeki kimseye casper tavsiye etmiyorum

bu makinayı Allah düşmanımın başına vermesin, bende de n5010 i3, 4 GB 1 GB ekran kartı olan modelde aldığım gunden hatta dakikadan itibaren orunlar bırakmadı peşimi, ilkönce adaptörs, e sorun çıktı yunanistandaydı o zamanlar dell destek orayı aradım bi dunya kadını ıkna etmeye başladım, sonra kilitlenmeler falan filan derken 1 yılda değişen parçalar 2 defa anakart, 1 defa HDD,1 defa İşlmeci ben daha ne diyim bu delle beni deli etti

bu makinayı Allah düşmanımın başına vermesin, bende de n5010 i3, 4 GB 1 GB ekran kartı olan modelde aldığım gunden hatta dakikadan itibaren orunlar bırakmadı peşimi, ilkönce adaptörs, e sorun çıktı yunanistandaydı o zamanlar dell destek orayı aradım bi dunya kadını ıkna etmeye başladım, sonra kilitlenmeler falan filan derken 1 yılda değişen parçalar 2 defa anakart, 1 defa HDD,1 defa İşlmeci ben daha ne diyim bu delle beni deli etti

hocam bende i7 8gb lık modelini kullanıyorum. garantisi 19 mayısta bitti. garanti bitmeden önce fanı, yetkili servis gelip değiştirdi. servis bana şunu demişti. hocam halı üzerinde kullanmayın. Çünkü fan, halıdan toz, tüy vb şeyler çekebilir demişti. hakikatende fandan halı tüyü çıktı :mrgreen: şuana kadar da sadece masada kullandım ve hiçbir şekilde ısınmadı.ben çok memnunum. :+1:

Bir arkadaşa bende aldırmıştım. Bataryanın ömrü çabuk bitti onun dışında hiç sıkıntı çıkarmadı...

n5010 var 3 senedir kullanıyorum 3-4 defa masadan düşürdüm tık demedi maaşallah. Hani bi tabir vardır " Taş gibi bilgisayar" aynen öyle ben memnunum Dell'den

Geri