Deniz kenarı yaşanacak en güzel şehir?(Anket)

Kodla Büyü

hastasıyız dede

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
şu an adana da görev yapıyorum, inşaalah seneye ildışı tayin isteyeceğim, eşimle kararsız kaldık burada sizlere sormak istedim, ankete sadece denize kıyısı olan illeri ekledim, çünkü tekne alıp mavi sulara açılıp su altı dünyasına dalmak istiyorum, ekonomik şartlar, toplum ahlakı, huzur vb durumları göz önüne alarak hangi şehri önerirsiniz?

ankette 6 seçenek yeterli : izmir muğla antalya mersin balıkesir aydın :=))

sanırım konuyu biraz daha açmam gerek;
1.
şimdi ben akdeniz kıyılarını çok iyi biliyorum kaş, finike, fethiye tercihlerimden bazıları ama akdeniz tarafında yaz akşamları çok sıcak ve bunaltıyor, kışın klima yakmak gerekiyor ve elektrik faturası 500-600 leri buluyor, artı olarak günlük hayattaki gıda fiyatları adanadaki fiyatları 2 ye katlıyor.
2.
diğer tercihlerim olan; orta karadeniz(sinop,giresun,ordu) ve egenin üst kısımlarını(çanakkale, balıkesir) iyi bilmiyorum, bu kısımlar hakkında bilgi yazabilirmisiniz, yazın rüzgar varmı?, evler kaloriferlimi?, ekonomik durum nedir?

Not: ben sadece il ismi kullanıyorum aslında denize kıyısı olan ilçeleri kastediyorum.

Samsun iyidir. Fİyatlar çok pahalı değil. Ancak bir ege ya da akdeniz havası bekleme derim. Bir samsunlu olarak akdeniz ve ege'yi tercih ederdim doğrusu.

Giresun ve Ordu hakkında konuşayım. (5.5 sene Giresun - Bulancak'da görev yaptım)

Yazın rüzgar var mı? Net bir şey söylemek zor ama net olan bir şey varsa o da nem çok fazla...
Evler kaloriferli mi? Olan da var olmayan da. Ama olan evleri bulmakta zorlanacağınızı düşünmüyorum...
Ekonomik durumlar nasıl? Elbette hayat nispeten daha ucuz.

Tavsiye eder miyim? Evet Giresun merkez ve Bulancak. Ayrıca Ordu merkez...

hakanotuken' Alıntı:
Cevap Mersin olamaz
Mersin fiyasko sayılır
yok artık.... mersinin bir çok artısı var diğer illere göre. atamalara bakarsan mezitli ve yenişehirde açık yok. o beğenmediğimz akdeniz ilçesi bile yüksek puanlarla kapatıyor. türkiyenin en çok talep gören 3-5 ilinden biridir Mersin... ulaşım rahat, hayat ucuz, şehrin mimari yapısı iyi, kenar mahalleler belli bir bölgede toplannmış vs vs... suriyeliler de akın etmese çok daha iyi olurdu tabi...

birazdan arkadaşlarla denize gideceğiz, tekne ile açılıp balık için olta atacağız, bu yüzden bu erken saatte yazıyorum, bilgileriniz için teşekkürler az çok bende yorumlarımı yazayım.
mersin benim içinde asla bir seçenek değil, akdeniz kıyılarından; kaş, finike ve fethiye tercihlerim, ama yazın daha serin ve kışın kaloriferli olabileceğini düşündüğüm balıkesir, çanakkale, sinop, giresun ve ordu hakkında yorumlarınızı bekliyorum.
yorum yapan arkadaşlara teşekkürler. ordu için damien arkadaşıma ayrıyetten teşekkürler.

Mersinde şehircilik ve belediyecilik fiyasko, akdenizde çalışmak zulüm gibi, varoş okullarda öğrenciler ve veliler çok sorunlu, doğudan fazla göç alması başlı başına bir sorun birde üzerine suriyeliler eklendi

akçay altınoluk yazlıkçı mekanlar ve çok kalabalık yaz dönemi boyunca. haliyle fiyatlar yukarı tırmanıyor. edremit burhaniye güzel daha sakin. aşağısı dikili çok güzel diyorlar ama ben henüz gezip görmedim. izmir aliağa sağlam rüzgar alıyor onu biliyorum. küçükkuyu çanakkale balıkesir sınırındadır. küçük ve güzel bir sahil kasabası diyebilirim. kaloriferli ev bulmak zor bildiğim kadarıyla. çanakkale genel itibariyle yaz kış rüzgarlı. çanakkale merkez çok güzeldir. çok büyük de değil çok küçük de. kaloriferli ev bulmak zor değil ki sürekli yeni siteler yapılıyor o bölgede. kışın sağlam rüzgar alıyor bildiğim kadarıyla malum boğaz esintisi eksik olmuyor. balıkesir ve çanakkale kaloriferli ev konusunda uygun, rüzgar olarak çanakkale daha rüzgarlı.

hakanotuken' Alıntı:
Mersinde şehircilik ve belediyecilik fiyasko, akdenizde çalışmak zulüm gibi, varoş okullarda öğrenciler ve veliler çok sorunlu, doğudan fazla göç alması başlı başına bir sorun birde üzerine suriyeliler eklendi
hocam akdeniz mersinin en kötü yeridir. mersin derken mezitli ve yenişehiri kastediyorum, diğer tarafları geç...
her büyükşehirde kenar mahalleler var. bu konuda mersinin şu avantajı var, o kenar mahalleler bir yerde toplanmış şekilde akdeniz ilçesinde. yenişehirde mezitlide kenar mahalle göremezsin... izmirdeyim ben.. izmirde öyle mi? her ilçede hatta her ilçenin birçok bölgesinde var. ayrıca mersin düz olduğu için çok göze çarpmaz kenar mahalleler, izmirde ise her yer tepe olduğu için bütün bozuklular apaçık ortadadır...
mersin gibi konutların uygun olduğu neresi var? şu suriyeliler de olmasa daha bir uygun olacak. ulaşım da rahat. ..
göçle bozulduğu konusunda hem fikirim maalesef. özellikle son zamanlarda suriyeliler aşırı derecede artmış :(

inikat' Alıntı:
akçay altınoluk yazlıkçı mekanlar ve çok kalabalık yaz dönemi boyunca. haliyle fiyatlar yukarı tırmanıyor. edremit burhaniye güzel daha sakin. aşağısı dikili çok güzel diyorlar ama ben henüz gezip görmedim. izmir aliağa sağlam rüzgar alıyor onu biliyorum. küçükkuyu çanakkale balıkesir sınırındadır. küçük ve güzel bir sahil kasabası diyebilirim. kaloriferli ev bulmak zor bildiğim kadarıyla. çanakkale genel itibariyle yaz kış rüzgarlı. çanakkale merkez çok güzeldir. çok büyük de değil çok küçük de. kaloriferli ev bulmak zor değil ki sürekli yeni siteler yapılıyor o bölgede. kışın sağlam rüzgar alıyor bildiğim kadarıyla malum boğaz esintisi eksik olmuyor. balıkesir ve çanakkale kaloriferli ev konusunda uygun, rüzgar olarak çanakkale daha rüzgarlı.
teşekkürler inikat hocam. :+1:

Geri