bilgiafra' Alıntı:
arkadaşlar tercih yaptınız mı? acaba liseler dolunca ortaokullara görevlendirme yapacaklarmı yoksa dolsada yapmazlarmıki? ben 3 tercih yaptım ama heryere giderim kısmını ne yapsam bilemedim :?
Henüz tercihde bulunmadım hocam, haftaiçi halletmeyi düşünüyorum liselerin çalışma şartlarını da göz önüne alarak...
Toplantıdan saçmalamalar:
1-) Liseler dolunca tabiki de ortaokullara görevlendirme yapmak zorundalar, yapmama gibi keyfi bir şey yapamazlar, resmi yazı açık bir şekilde belirtiyor bunu zaten. Her ne kadar toplantıda konuşmacı ortaokullara görevlendirmeyi gereksiz, ortaokula görevlendirilenleri boş boş oturuyorlar, lisedekiler çalışıyor vs gibi algılasa da mecbur yaparlar lisler dolarsa.
Bundan 5 yıl önce BT sınıfları kurup çeşitli projeler için ilköğretim okullarında öğrencinin, öğretmenin işinin görülmesi için formatörleri görevlendiriliyordu, şimdi anlıyorum ki fatih projesi çuvallamasında gerisi önemli değil görüşü hakim. Ortaokuldaki teknolojinin eskimesi, kullanılmaması önemli değil, yeterki abuk projeleri çuvallamasın. :-1: Bundan 5 yıl osnra yeni bir proje çıkıp bu fatih projesinin adı bile anılmayacaktır muhtemelen.
2-) Nöbet görevi konusunda da kadrosu ortaokulda olup da liseye görevlendirilen BTR için boş gününde nöbet görevi verilebilir denildi, Yazıda açıkça bir şekilde nöbet görevi verilemeyeceği yazıyor.
Biz görevlendirildiğimiz zaman BTR oluyoruz artık ve nöbet tutmayız. Eğer bunun tavizini verirseniz önüne geçemeyiz, Eskiden förmatör olup da dersi kendi okulumzda görevi kendi okulumuzda işlerken nasıl ki diğer görevleri alamıyorsak, ya da nasıl ki müdür 6 saat derse giriyor diye nöbet tutamıyorsa nöbet görevi de dahil başka görev almayın arkadaşlar.
3-) Resmi yazıda aynı okulu tercih edenler arasında ne gibi şartlara bakılıp seçileceği gayet açık, ama şube müdürü işte tercihlerde 1. dönem görev alanlara öncelik verilecek yoksa ben milli eğitim müdürüne ne hesap veririm gibi bir cümle kurdu. Eğer ki yazdığınız liseye görevlendirilemezseniz görevlendirilen öğretmenle şartlarınızı karşılaştırmanızı tavsiye ediyorum. Yanlış bir uygulamaya kurban gidebiliriz. Bence de mantıklı olan sürekli aynı öğretmenin aynı yerde çalışmasıdır. sonuçta bir emek harcanmıştır, ortam tanınmıştır ama bunun yolu görevlendirme değil bunu kadro vererek sağlamaktır. malesef 6 ayda bir farklı okulların kahrını çekmek zorunda kalacağız.
4-) Sabahçı öğlenci olan okullarda öğretmen yetersiz oldugundan 2 öğretmen görevlendiremeyiz gibi bişey de söylediler. oraya görevlendirdiğimiz öğretmen planını ikisini de kapsayacak şekilde yapsın dediler.( örneğin 10.00-15.00 arası gibi) Bu da yine bakanlığın yazısı ile ters bir ifade oldu. Eğer ikili öğretim olan bir okulsa 2 öğretmenin tercih etmesi durumunda ikisinde görevlendirmeleri gerekiyor, görev saatleri çakışmayacak şekilde. Eğerki böyle bir haksızlığa uğrayan olursa da hakkını araması lazım. ilgili madde ve tereddüte düşülen hususlar resmi yazısında geçen ifade
"-İkili eğitim yapan okullara her bir devreye (Sabah-Öğle) ayrı öğretmen görevlendirilecektir.
İki öğretmen görevlendirilememesi durumunda görevlendirme tek bir devreye yapılacaktır."
Aklımda kalanlar bunlar arkadaşlar. Biraz uzun oldu ama genelde beğenmediğim bir toplantı oldu. Bizi çağırdılar resmi yazıyı bize anlattılar ama bence kendileri de işlerine geldiği gibi yorumlamışlar. Bir gün biz de onları toplayalım da biz de onlara anlatalım :+1: