Fen Lisesindeyim. Müdür beye sisteme bakar mısınız dedim. Sistemde norm ile ilgili sayfa çalışmıyor hocam hiç birşey çıkmadı dedi. İkindi saat 16 gibi yine baktı. Hocam Bilişim teknolojileri ve yazılım dersi alanı Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri alanı ihtiyaç 1 görünüyor, hocam bu ne demek dedi. Hocam ben Tef mezunuyum derse görevlendirme gelebilirsin ama atamada esas böte demek oluyor dedim.
Bize daha yazı gelmedi ne yapacağız bilmiyorum dedi. Bende sizlik yada bizlik birşey yok bakanlık birşeyler deniyor bakalım dedim. Proje okulu oluduğu için zaten birisi şu an muhtemelen gelmez. Benim devam eder. Seneye de zaten proje okulu sürem bitiyordu bakalım bize de derler muhtemelen okul seç diye ama şöyle bir durum var çalıştığım ile geçen ay 24 norm fazlası vardı zaten. Açık ise 1 tane okul. Onu da kimse yazmamıştı. Meslek liselerinde de zaten norm fazlası var. Ortaokula da göndermezler kadroyla bakalım ilerleyen süreçte durum ne olur. Derse girebilirsin ama atanamazsın diyor ttk şimdilik. Kimseyi kaba tabirle kapıya koymayacaklarına göre bir çıkar yol bulunacaktır.
Söylenenlere göre hem de görev yapan böte iler de norm fazlası olacak bu durumda.
Hayırlısı bakalım ne olacak.
Fen lisesine geçerken de oradaki arkadaşımla konuştum. Nasıl geliniyor vs diye. Bizim bilgisayara ihticazımız var müdürle gel konuşalım dedi. Gittim konuştum. Hocam bizim okulda bilgisayar öğretmeni 2.5 sene önce il dışına gitti. Ben o zamandan beri köydeki norm fazlası öğretmene bile gittim söyledim gelen olmadı. Sen istersen çalışalım beraber dedi. Süreç nasıl olacak dedim. Bize yazı gelir o zaman seni ararım, hala devam etme düşüncen varsa dilekçe yazacaksın tamam dedi. Öyle yaptım başladım. Seneye sürem dolunca belki de tanıdığı olan birisi yerime gelecekti. İdare değişiyor çünkü bu sene okulda. Sanrım proje okulu atama süresi dolduğu için bir aksilik olmazsa seneye kadar devam ederim diye düşünüyorum ama belli de olmaz.