Depo öğretmeni (Norm Fazlası) görevlendirmeleri kabul etmek zorunda mı?

Kodla Büyü

BlackFrost

Aktif Üye
Arkadaşlar malum değişiklik sonrası norm fazlası duruma düştük.Tef mezunuyum düz lisede çalışıyordum. Tercih zamanı gidebileceğimiz meslek lisesi de muhtemelen olmayacağı için boşta kalacağız. Bu süreçte bizi bazı ortaokul ve liselere görevlendirmek isteyecekler. Bu görevlendirmeleri kabul etmek zorunluluğu var mı? Çünkü uzun zamandır norm fazlası olan, boşta olan ama o okullara gönderilmeyen çok kişi tanıyorum. Bizim de okul beğenip beğenmeme lüksümüz var mı? Yoksa oralara gitmeyen öğretmenler herhangi bir tanıdıkları vasıtasıyla mı o görevleri reddedebiliyor?

Açıkcası beni norm fazlası yapmalarını haksız bulduğum için bu okul türlerine görevlendirmeleri de kabul etmek istemiyorum.

halk eğitimlerdeki böte li lerde boşa düşecek, belki halk eğitim bulursun hocam. görevlendirme içinde resen değilse istemiyorum dersin, resen görevlendirirlerse mecbur kalırsın hala haksızlık olduğunu düşünürsen dava açarsın.

Arkadaşlar malum değişiklik sonrası norm fazlası duruma düştük.Tef mezunuyum düz lisede çalışıyordum. Tercih zamanı gidebileceğimiz meslek lisesi de muhtemelen olmayacağı için boşta kalacağız. Bu süreçte bizi bazı ortaokul ve liselere görevlendirmek isteyecekler. Bu görevlendirmeleri kabul etmek zorunluluğu var mı? Çünkü uzun zamandır norm fazlası olan, boşta olan ama o okullara gönderilmeyen çok kişi tanıyorum. Bizim de okul beğenip beğenmeme lüksümüz var mı? Yoksa oralara gitmeyen öğretmenler herhangi bir tanıdıkları vasıtasıyla mı o görevleri reddedebiliyor?

Açıkcası beni norm fazlası yapmalarını haksız bulduğum için bu okul türlerine görevlendirmeleri de kabul etmek istemiyorum.
Hocam ortaokullardq açık yokki nereye atyayacaklar,okullar dil okulu oldu biz norm fazlasiyiz

Maaş karşılığını doldurmak için ders tamamlama görevini kabul etmek durumundayız diye biliyorum.2 yıldır bu sebeple okul okul geziyorum.

21 saate kadar belediye sinirlari içindeki okullara görevlendirmeniz olur.
Zorunlu mu hocam kabul etmek? Çünkü bazı kıyıda köşede ulaşımı ters yerde olan okullara kimse gitmiyor. Nasıl gitmiyorlar onu da bilmiyorum
Hocam ortaokullardq açık yokki nereye atyayacaklar,okullar dil okulu oldu biz norm fazlasiyiz
Hocam geçen yıl 3 tane okula ayrı ayrı gönderdiler beni, bu okullara neden kimse atanmamış. Merkez ilçe normalde boş kalmaması lazım. Çok fazla norm fazlası arkadaş var.

2005’te bazı alanlarda yapıldığı gibi. Bu yıl da benzer bir şeyi BT için yapacaklarını tahmin ettiğimi daha önce ifade etmiştim:

Hocam durumu bu kadar çabuk nasıl kabullendiniz? Sendikanızla görüştünüz mü?
Her ay Yüzlerce lira para alıyorlar. Tamda bugün var olmak, gerekli desteği vermek için yıllardır onbinlerce lira aidat aldılar bizlerden.

Onları sıkıştırmak lazım diye düşünüyorum.

Her ay Yüzlerce lira para alıyorlar. Tamda bugün var olmak, gerekli desteği vermek için yıllardır onbinlerce lira aidat aldılar bizlerden.

bende aynısı düşünüyorum arkadaş daha neredeyse hiç bir şey belli değil...herkes yorumunu yapıyor sadece ...

Tef mezununun ortaokulda derse giremeyeceğini tam olarak nereden çıkardınız? Ben öyle bir uygulama olacağını göremedim değişikliklerde.
Dersine girebilecek ama branş ayrımından dolayı atanamayacak diye söyleniyor Hocam. Dersine girme konusu da görevlendirme ile olacak deniyor. O yüzden çok sayıda tef mezunu kaygılı

Dersine girebilecek ama branş ayrımından dolayı atanamayacak diye söyleniyor Hocam. Dersine girme konusu da görevlendirme ile olacak deniyor. O yüzden çok sayıda tef mezunu kaygılı
Bunlar hep bizim gibi sıradan öğretmenlerin yorumları.

Ben böyle bir şey olabileceğini zannetmiyorum, olsa bile ilk mahkemeden dönecektir, diye düşünüyorum. Çünkü TTKB kararından bu yorumların çıkartılmasını fazla zorlama ve ancak kötücül düşünmeyle olabilir.

Ben böyle bir şey olabileceğini zannetmiyorum, olsa bile ilk mahkemeden dönecektir, diye düşünüyorum. Çünkü TTKB kararından bu yorumların çıkartılmasını fazla zorlama ve ancak kötücül düşünmeyle olabilir.
Hocam şöyle ki ortaokullarda açılan yeni branşa normlar aktarıldı. Bilişim teknolojileri normu orada görünmeyince "nasıl atama olacak, olmayacak demek ki" şeklinde düşünceler oluştu doğal olarak. Tef li olup ortaokulda branşı olmayacağını düşünen arkadaşlar da haklı bir kaygıya kapıldı. Benim süreçten anladığım bu.

Hocam 21 saate kadar görevlendirirler. Ya da bir okula btr olursunuz. Evde oturup maaş almak mı istiyorsunuz onu anlamadım. Elbet bir yerde görevlendirileceksiniz.

iki şeyi merak ediyorum:

1) MTAL olmayan okullarda meslekçilerin aldığı maaş farkını alamayacağımız için bu hak kaybı görevlendirme için bir engel teşkil etmez mi?

2) TTKB'nin son çıkardığı yönetmelikle bizler BT ve BÖTE olarak iki ayrı gruba ayrıldık, bakmadım ama BT öğretmenlerinin yani biz meslekçilerin sadece MTAL'lerde çalışması gibi bir şeyin de olması lazım mantıken, yoksa yönetmelik çıkarmanın bir anlamı kalmaz. Bu durum görevlendirmeye engel olmaz mı?

Eğer okullara gitmek istemiyorsanız Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde sizi çalıştırırlar merak etmeyin. Bilgisayar tamir işleri, web sitesi foto çekme, haber yapma.. Törenlerde ses sistemi hazırlama... Arge bünyesinde yerel ve ulusal (Tübitak, Teknofest vb.) yarışmalarda görev verirler. Yani şu hep dediğimiz, sitem ettiğimiz teknisyen moduna geçirirler..

Eğer okullara gitmek istemiyorsanız Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde sizi çalıştırırlar merak etmeyin. Bilgisayar tamir işleri, web sitesi foto çekme, haber yapma.. Törenlerde ses sistemi hazırlama... Arge bünyesinde yerel ve ulusal (Tübitak, Teknofest vb.) yarışmalarda görev verirler. Yani şu hep dediğimiz, sitem ettiğimiz teknisyen moduna geçirirler..
Zaten bu düzenleme olmasa da bu branşın norm sorunu zirveye çıkacak hocam maalesef. Bundan dolayı da branş ister tek olsun ister 2 ye ayrılsın bu durumlar olacak gibi görünüyor. Üzücü ama gerçek. Düz memurluğa doğru giden bir süreç olursa hiç şaşırmam

Fen Lisesindeyim. Müdür beye sisteme bakar mısınız dedim. Sistemde norm ile ilgili sayfa çalışmıyor hocam hiç birşey çıkmadı dedi. İkindi saat 16 gibi yine baktı. Hocam Bilişim teknolojileri ve yazılım dersi alanı Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri alanı ihtiyaç 1 görünüyor, hocam bu ne demek dedi. Hocam ben Tef mezunuyum derse görevlendirme gelebilirsin ama atamada esas böte demek oluyor dedim.

Bize daha yazı gelmedi ne yapacağız bilmiyorum dedi. Bende sizlik yada bizlik birşey yok bakanlık birşeyler deniyor bakalım dedim. Proje okulu oluduğu için zaten birisi şu an muhtemelen gelmez. Benim devam eder. Seneye de zaten proje okulu sürem bitiyordu bakalım bize de derler muhtemelen okul seç diye ama şöyle bir durum var çalıştığım ile geçen ay 24 norm fazlası vardı zaten. Açık ise 1 tane okul. Onu da kimse yazmamıştı. Meslek liselerinde de zaten norm fazlası var. Ortaokula da göndermezler kadroyla bakalım ilerleyen süreçte durum ne olur. Derse girebilirsin ama atanamazsın diyor ttk şimdilik. Kimseyi kaba tabirle kapıya koymayacaklarına göre bir çıkar yol bulunacaktır.

Söylenenlere göre hem de görev yapan böte iler de norm fazlası olacak bu durumda.

Hayırlısı bakalım ne olacak.

Fen lisesine geçerken de oradaki arkadaşımla konuştum. Nasıl geliniyor vs diye. Bizim bilgisayara ihticazımız var müdürle gel konuşalım dedi. Gittim konuştum. Hocam bizim okulda bilgisayar öğretmeni 2.5 sene önce il dışına gitti. Ben o zamandan beri köydeki norm fazlası öğretmene bile gittim söyledim gelen olmadı. Sen istersen çalışalım beraber dedi. Süreç nasıl olacak dedim. Bize yazı gelir o zaman seni ararım, hala devam etme düşüncen varsa dilekçe yazacaksın tamam dedi. Öyle yaptım başladım. Seneye sürem dolunca belki de tanıdığı olan birisi yerime gelecekti. İdare değişiyor çünkü bu sene okulda. Sanrım proje okulu atama süresi dolduğu için bir aksilik olmazsa seneye kadar devam ederim diye düşünüyorum ama belli de olmaz.

Zaten bu düzenleme olmasa da bu branşın norm sorunu zirveye çıkacak hocam maalesef. Bundan dolayı da branş ister tek olsun ister 2 ye ayrılsın bu durumlar olacak gibi görünüyor. Üzücü ama gerçek. Düz memurluğa doğru giden bir süreç olursa hiç şaşırmam
Düz memurluktan ziyade idarecilik bana göre daha mantıklı geliyor. Gerçi bu sefer de aynı ayrım yüzünden her okula da idareci olamayacağız :)

Fen Lisesindeyim. Müdür beye sisteme bakar mısınız dedim. Sistemde norm ile ilgili sayfa çalışmıyor hocam hiç birşey çıkmadı dedi. İkindi saat 16 gibi yine baktı. Hocam Bilişim teknolojileri ve yazılım dersi alanı Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri alanı ihtiyaç 1 görünüyor, hocam bu ne demek dedi. Hocam ben Tef mezunuyum derse görevlendirme gelebilirsin ama atamada esas böte demek oluyor dedim.

Bize daha yazı gelmedi ne yapacağız bilmiyorum dedi. Bende sizlik yada bizlik birşey yok bakanlık birşeyler deniyor bakalım dedim. Proje okulu oluduğu için zaten birisi şu an muhtemelen gelmez. Benim devam eder. Seneye de zaten proje okulu sürem bitiyordu bakalım bize de derler muhtemelen okul seç diye ama şöyle bir durum var çalıştığım ile geçen ay 24 norm fazlası vardı zaten. Açık ise 1 tane okul. Onu da kimse yazmamıştı. Meslek liselerinde de zaten norm fazlası var. Ortaokula da göndermezler kadroyla bakalım ilerleyen süreçte durum ne olur. Derse girebilirsin ama atanamazsın diyor ttk şimdilik. Kimseyi kaba tabirle kapıya koymayacaklarına göre bir çıkar yol bulunacaktır.

Söylenenlere göre hem de görev yapan böte iler de norm fazlası olacak bu durumda.

Hayırlısı bakalım ne olacak.

Fen lisesine geçerken de oradaki arkadaşımla konuştum. Nasıl geliniyor vs diye. Bizim bilgisayara ihticazımız var müdürle gel konuşalım dedi. Gittim konuştum. Hocam bizim okulda bilgisayar öğretmeni 2.5 sene önce il dışına gitti. Ben o zamandan beri köydeki norm fazlası öğretmene bile gittim söyledim gelen olmadı. Sen istersen çalışalım beraber dedi. Süreç nasıl olacak dedim. Bize yazı gelir o zaman seni ararım, hala devam etme düşüncen varsa dilekçe yazacaksın tamam dedi. Öyle yaptım başladım. Seneye sürem dolunca belki de tanıdığı olan birisi yerime gelecekti. İdare değişiyor çünkü bu sene okulda. Sanrım proje okulu atama süresi dolduğu için bir aksilik olmazsa seneye kadar devam ederim diye düşünüyorum ama belli de olmaz.
Hocam senin de hepimizin de hakkında hayırlısı olur inşallah

Hocam senin de hepimizin de hakkında hayırlısı olur inşallah
Amin. Elimden gelen birşey varsa yapmaya çalışıyorum hakkımı savunmak için. Ayrımın yapılması gerekiyorsa bu süreçten sonrasını kapsamalıydı bence. Çünkü ben stajerken eğitimlerde söylenen en temel şey verilen hak alınamaz şeklinde idi. Bundan sonra süreç bu kurala göre işleyecek dense daha az karmaşa olurdu diye düşünüyorum.

Sonuçta hiçbir tef mezunu ortaokulda çalışmayı öncelikli istemez. Meslek lisesinde açık varda ortaokula veya genel liseye mi geçmek peşinde tefliler.

Ortaokulda da dersler azalıyor yavş yavaş.

Son düzenleme:
Hocam 21 saate kadar görevlendirirler. Ya da bir okula btr olursunuz. Evde oturup maaş almak mı istiyorsunuz onu anlamadım. Elbet bir yerde görevlendirileceksiniz.
Zaten bir okulda çalışan adamı sebepsiz yere norm fazlası yapıp yerine başkasını getirecekler, bizi de fazlalık diye kovdukları okullara tekrar görevlendirme yapacaklar burayı anladınız değil mi? Bu kısmı anladıysanız diğer kısmın da "evde oturup maaş almak" olmadığını da anlamanız lazım.

Zorbalık yapıldığının farkında olmamanız çok garip bir durum. Sadece Farkında olmamaktır inşallah içinde bulunduğunuz ruh hali...

Son düzenleme:
Şu an bilişim ve bilgisayar öğretmenliği elma ve armut gibi tamamen farklı iki branş oldu arkadaşlar. Söylenene göre hem ve bilsemler bilişime verilmiş buradaki boteli arkadaşlar norm fazlası olacak. Aynı sekilde Ortaokul ve liselerdeki tefli arkadaşlar norm fazlasi olacak. meb yeni formül uretmezse durum bu.

Haber verdim hocam, Whatsapp gruplarında organize olan arkadaşlar var, bazı metinler hazırlamışlardı. İlettim Sendikaya, basın açıklaması, haber yapma, milletvekillerine iletme gibi şeyler yapacaklar ama işe yarar mı bilmiyorum.

Teflilerin bu kadar telaşlanmasına gerek yok bence. Bu ekonomik durumda bu kadar norm fazlası oluşturmazlar. Bir ayarlama yaparlar.

BBNET
Geri