depremzede bilişimtek.formatör öğretmenleri..............

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan neslidem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

neslidem

Site Gezgini
arkadaşlar size bir sorum olacak....ercişde formatör öğretmen olarak görev yapmaktayım..cumartesi günleride ders var ve haftaiçi 7 saat ders işliyoruz...diğer tüm öğretmenler hafta sonu gelip ek derslerini alırken, formatör öğretmenlere yazı çıktı ve ek ders alamayacaklarını ayrıca cumartesi günü gelmemizin zorunluğu olduğunu söylediler. cumartesi günü ders işlenmesi ve 7. saat eklenmesi telafi içindir. fakat biz neyin telafisini yapıyoruz anlamadım. ayrıca bunu yapsak bile ek dersler konusunda sıkıntı yok mu?bu konuda hakkında fikri olan arkadaşım ya da yönetmeliği ii bilen arkadaşım varsa paylaşabilir mi?

doğuda her şey yamuk işliyor zaten.. öğretmenin gitmiş orada görev yapıyor üstüne fazlasıyla maaş vereceğine şu yaptıklarına bak. bu ülke neden böyle.

evt malesef öyle...hatta depremden sonra bizlere sözde zorluk çıkarmayacaklardı...buna şükür...

Hocam sizin yanlışınız var. bende ercişte formatör olarak görev yapmaktayım. kurumnete gönderilen bi yazıyla formatör öğretmenlerin cumartesi günü okula gitme zorunluluğu olmadığı kaydedildi. yalnızca dersimin olduğu günler gidip girdiğim kadar dersin ek dersini alıyorum ben.

ne zmn gelmş hocam beni bilgilendrmediler bu konuda teşekkür ederim bi sorayım bakalım....inş öyledir..çok sevindim.....

bosporus17 hocam kurumnette en son marttaki belgeler görünüyor siz hangi okuldasınız hocam...sizin okulla irtibata geçelim....

bosporus17 hocam bende çaldıran da formatör öğretmenim.cumartesi günü okula gidiyorum sadece girdiğim ders saati kadar ek ders alıyorum.bizim gelme zorunluluğumuz var dediler nasıl oluyorda siz sadece dersiniz olduğu vakştte okula gidiyorsunuz.hatta bu geçen cumartesi günü cuma günün programı uygulandı hiç dersim olmamasına rağmen sabah 8 den akşam 5 kadar okulda kaldım (((((

ben de gevaş ta öğretmenim.yazıda sadece dersimizin olduğu günler gelmemiz gerektiği yazıyordu hocam.ben de cumartesileri dersim olduğunda gidiyorum.ama malesef müdürüm gıcıklık olsun diye 6 saatlik dersimi 3 güne yaydı.

Arkdşlar gelen yazıda gelme zorunluluğu hakkında bir ibare yok. şöyle geçiyor "Formatör öğretmenler diğer öğretmenler gibi asli görevleri gereği cumartesi günü eğitim öğretime devam edeceklerdir" deniliyor. Bizim asli görevimiz Bilişim Teknolojileri Öğrt. olduğu için derslerimizin olduğu günde gitmemiz gerekir.Diğer öğretmenler dersi olmadığında geliyor mu? -Hayır."Yazıda diğer öğretmenler gibi deniliyor."...Ama bu ibareyi("Formatör öğretmenler diğer öğretmenler gibi asli görevleri gereği cumartesi günü eğitim öğretime devam edeceklerdir") idareciler farklı yorumluyor sanırım.Sanki gelme zorunluluğu varmış gibi algılıyorlar..Ek ders meselesine gelince de yazıda açık açık deniliyor "Girdiği ders saati kadar ek ders alır onun dışında formatör görevlendirmesinden dolayı ek ders alması mümkün değildir" diye geçiyor..

bizim müdürümüz onu gelme zorunluluğu olduğunu anladı ben yinede sorarım ama yazı gelmedikçe ben gitmeye devam ederim galiba...müdürüm yazı diye tutturur çünkü...........

van il formatörü tarafından gönderilen yazıyı ekledim. ikinci bölümde cumartesi günleri ile ilgili açıklama yer alıyor. artos065 hocamın dediği gibi asli görevimiz bilişim TEkn. öğretmenliği ve sadece dersimiz olduğu günler gitmemiz gerekir. formatörlük görevlendirme ile olur ve asli görev olarak azletmez. zaten yazının sonunda da cumartesi günleri formatörlere ek ders yazılamayacağı açık bir şekilde ifade edilmiş.

Ekli dosyalar

• bitefo.jpg
    bitefo.jpg
    126.4 KB · Görüntüleme: 609
Hocam yazıyı eklemiş zaten. Cumartesi günleri sadece dersiniz olduğu saat gideceksiniz ve o girdiğiniz derslerden dolayı ek dersinizi alacaksınız. Atıyorum ayda 5 cumartesi var ve siz bu 5 cumarteside 15 saat derse girdiniz formatör haftalık ekdersi haricinde o 15 saatide ek ders olarak alaccaksınız ve gece saati üzerinden ödeme yapılacak. Şu anda bizim ilçede yapılan uygulama bu ve gelen yazıda ekdersin ödeneceği yönünde zaten..

bu 7. saatler için ek ders almamız gerekmiyormu peki? yönetmeliğin bi maddesinde böyle durumlarda görevli idareci ve öğretmenler haftalık 10 saate kadar ek ders alabilirler deniyor. özellikle ikili öğretim olan okullarda sabah 1 öğleden sonra 1 saat ekleniyor. fazladan 2 ders saati daha bekliyoruz bunu bize günlük ek ders olarak vermeleri gerekmiyormu?

7.saati mart ayınınkini verdiler ama galiba bu ay geri çekecekler...rehber öğretmenlerin ve idarecilerininkini de....

Geri