Derece- kademe yükselmesi ne zaman olur?

Kodla Büyü

h.habib

Aktif Üye
Asker öğretmendim. 31 temmuzda askerliğim bitti. 1 ağustosta göreve başladım. yalnız kademem 8.1 görünüyor. Müdüre sordum. stajiyerliğim kalkmadığı için kademen değişmez dedi. Doğruluk payı var mı. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi.
Şimdiden teşekkürler...

müdür diyorsa doğrudur kardeş,mebbis de ilk göreve başlama tarihinden itibaren hesaplayabilirsin. askerlik dönüşü biraz zaman aldırıyorlar. yaparlar merak etme

Aynı durumdaki arkadaşların kademesi yükselmişti. Askerlik bitince 1 kademe artması gerekiyor diye biliyordum.

Müdürün dediği doğru. Stajerlik bitmeden olmaz, stajerlik bittikten sonra işlemleri geriye dönük yaparlar...
Mesela 15 Eylül de bitiyorsa 15-20 ekim yada kasım gibi stajerliğin kaldırıldığı (yemin vs) yazı gelir. Derece kademe işlenirken de 15 Eylül esas alınır.

derece-kademe bazen geç gelir ama geriye dönük yapılır, herhangi bir kaybınız olmaz. Zaten kademe atlamalarının farkı 2 lira bile değil. Neredeyse borçlu çıkıyorsunuz vergisi de düşünce :D

10-15 gün içinde gelir ... Asker öğretmnlik yaptıysanız okula dilekçe vermelisiniz ..askerlik yaptığınız gün hizmetten sayılsın diye

Geri