dergi ciltlemede kayma problemi yardımı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
A

Anonymous

Misafir
arkadaşlar okul dergisi hazırladık pdf olarak matbaaya verdik. ancak gelen numunede ciltleme ortadan zımbalama yöntemiyle yapıldığı için haliyle orta sayfalar ve dış sayfalar eşit büyüklükte kesilmemiş ve orta sayfalarda dış kenara koyduğum görseller kesilmiş. bu sıkıntıyla karşılan var ise yardım ederseniz sevinirim. teşekkürler.

Sayın hocam bu tip sıkıntılar matbaalardaki üretim sırasında (özellikle tel dikişle yapılan ürünlerde) işler en son kesime gittiği zaman ortaya çıkar. Benim tavsiyem matbaada üretilecek bir doküman hazırladığınızda (dergi, kitap, broşür, afiş, poster, kartvizit vb) hazırladığınızda tüm kenarlardan 0,5 cm - 1 cm arasında boşluk bırakmanızdır.

Bu alanlarda zemine koyduğunuz resim veya renk olabilir ama sayfa içerisinde aktif olarak kullanılacak resim, yazı gibi görsel elemanlar olmamalıdır.

İş kesimden çıktıktan sonra müdahale etme şansı kalmıyor ne yazık ki.

ewet bunu düşünemeden sayfa dışlarına sutun indirdim en dışta da biraz boşluk bırakmıştım. dergi gösteren de buydu. sayfalarda bu boşluk varken orta sayfalarda boşluk kaybolmuş haliyle. care olarak 1 er milim içeri çekmeyi düşünüyorum sayfaları.

Hocam dergi tasarımı için ne kullandınız bilmiyorum ama Adobe Indesign programında kesim paylarını bırakabileceğiniz özel bir bölüm var. Dergiyi tasarlamaya başlamadan önce o payı ayarlarsanız PDF olarak ihraç etme sırasında tüm kenarlara belirlediğiniz kesim payını bırakıyor program.

Diğer bir alternatif olarak tasarım aşamasında (herhangi bir programda) cetvelle sayfa kenarlarına bir miktar boşluk belirleme yöntemini de kullanabilirsiniz.

Hocam Corel Draw pek kullanmadığım için orada nasıl bir terim kullanmışlar bilmiyorum ama Adobe Indesign'da "bleed" (hacamat etmek) şeklinde bir terim kullanılmış. Doküman ayarları (document setup) gibi bir kısım varsa orada bulabilirsiniz belki.

Geri