Dernek için şöyle başlanmalı...

Kodla Büyü

zararsız

Üye
Arkadaşlar bu konuda çok başlık açılmaya başlandı biliyoırum ama bence öncelikle bir yol haritası çizilmeli...

1. Kimlerin kurucu olacağına dair bir anket olmalı.
2. Bu ankete yazılacak isimler için öncelikle bir başlık açılmalı ve bu başlık önceden belirtilecek bir süre sonra kilitlenmeli.
3. Bu kilitlenecek başlığa sadece "ben kurucu olma istiyorum" ifadesi yazılıp ikamet ili, branşı, öğretmenlikteki kaçıncı yılı olduğu yazılmalı ve ekstra yorum yapanların yazıları yöneticiler tarafından silinmeli.
4. Haberdar olamadım denmemesi için yöneticiler üye olan herkesin mail adresine mail atmalı.
5. Bu başlıkta ortaya çıkacak isimlerden oluşan bir anket olmalı (kaç isimden oluşursa oluşsun hepsi oylanabilmeli)
6. Bu anketin herkese duyurulması için çalışma yapılmalı.

Aslında istese 5-10 kişi bir dernek kurar ve bize gelip bu platformda "Sizin sorunlarınıza el atacağız gelin bize üye olun" dese de bu iş olabilir ama bu platformda destek görmesi ve buradaki üyelerin vicdanında yer bulması görülecek destek açısından önemli. Bu nedenle herkesin vicdanında yer bulabilmek için bu şekilde bir yol izlenmeli diye düşünüyorum...

Derneğin isminde "destek-bilişim öğretmen sorunları" ifadeleri olmamalı. Daha kapsayıcı ifadeler olmalı. Ama dernek tüzüğündeki amaç bölümünde muhakkak geçmeli. Hatta Önceki mesajlarda geçen "Teknoloji Tasarım Öğretmenleri Derneği" gibi bile olabilir ama bence hem "bilişim teknolojileri" hem de "eğitim" ifadeleri geçmeli. Çünkü hem eğitimciyiz hem de bilişimci. "Bil-Eğit Derneği" "Eğit-Bil Derneği" "Eğitimde Bilişim" "Eğitim ve Bilişim" gibi...
Hadi arkadaşlar ha gayret. Kimse birşey kaybetmeyeceğine göre üyesi çok olur. Olmasa da kaybedecek birşey yok. Kuruculuk yapacaklara iyi tecrübe olur.
Ama herkesten ricam itici ve şevk kırıcı mesajlar yazmak yerine çıkabilecek sorunlara çözüm getiren mesajlar yazalım.

Geri