Ders Ücreti Kesim Cezası

Kodla Büyü

bormut

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mrb arkadaşalr bugün itibariyle veli ile kavga etiğim için İl Milli eğitim tarafından ders ücreti kesim cezası aldım. bu ceza ne anlama geliyo. Daha önce disiplin suçunuz olmadığı için maşş kesim yerine ders ücreti kesim cezası verildi diyor. itiraz edebilirmiyim. bu cezayı kim verebilir. Milli eğitim Müdür Yardımcısı verebilir mi? Teşekkürler

bormut' Alıntı:
Mrb arkadaşalr bugün itibariyle veli ile kavga etiğim için İl Milli eğitim tarafından ders ücreti kesim cezası aldım. bu ceza ne anlama geliyo. Daha önce disiplin suçunuz olmadığı için maşş kesim yerine ders ücreti kesim cezası verildi diyor. itiraz edebilirmiyim. bu cezayı kim verebilir. Milli eğitim Müdür Yardımcısı verebilir mi? Teşekkürler
ceza almak için soruşturma geçişmiş ve savunma vermiş olmanız lazım. Bu süreçler nasıl geçti?

soruşturmamı geçirdiniz yani. elbette itiraz edebilirsiniz.

veli dövmek kaç para merak ettim.. hakeden veli denkgelirse ona göre bilelim :mrgreen: :mrgreen:
şaka tabi geçmiş olsun sayın hocam..bilgiler şöyle

Madde 19. İşlenen suçların mahiyetine ve derecesine göre aşağıdaki cezalar verilir.

1) İhtar,

2) Tevbih,

3) Ders Ücretinin Kesilmesi,

4) Maaş Kesilmesi,

5) Kıdem İndirilmesi,

6) Derece İndirilmesi,

7) Meslekten Çıkarılmak.

d- Aynı Kanuna göre, Ortaokul ve Orta Öğretim Kurumları Müdürleri (Ortaokul ve Liseler) ihtar ile ders ücreti kesilmesi cezasını,

e- Millî Eğitim Bakanı ve Millî Eğitim Müdürü ders ücreti kesilmesi cezasını vermeye yetkilidirler.

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/931.html

MADDE 86- (1) Kasten başkasının vücuduna acı veren veya sağlığının ya da algılama yeteneğinin bozulmasına neden olan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(2) (Ek fıkra 31.3.2005-5328/4) Kasten yaralama fiilinin kişi üzerindeki etkisinin basit bir tıbbi müdahaleyle giderilebilecek ölçüde hafif olması halinde,mağdurun şikayeti üzerine,dört aydan bir yıla kadar hapis veya adli para cezasına hükmolunur.
(3) Kasten yaralama suçunun;
a) Üstsoya, altsoya, eşe veya kardeşe karşı,
b) Beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı,
c) Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle,
d) Kamu görevlisinin sahip bulunduğu nüfuz kötüye kullanılmak suretiyle,
e) Silâhla,
işlenmesi hâlinde, şikayet aranmaksızın,verilecek ceza yarı oranında artırılır.

Bu suçta korunan yarar,beden bütünlüğüdür.Yaralamayı meydan getiren hareketler, bedene yönelik hareketlerdir.Bir aletle kişiye vurmak olabileceği gibi kişiye elle, yumrukla vurmak, şiddetli sarsma gibi hareketler de yaralama sonucu doğurabilir.Ancak yakadan tutma gibi bir hareket, yaralamaya yönelik sayılmaz

Kişinin maddi bütünlüğünün yanında manevi bütünlüğü de dokunulmazlık kapsamındadır.Kişinin psikolojik yapısını olumsuz etkileyecek hareketler de yaralama kapsamına girer.Bir kimsenin tavanında sürekli yoğun gürültü yaparak onun sinir hastası olmasına sebebiyet vermek, tehdit ederek korkutmak buna örnektir.

Bir kararında “…Öğretmenlerin terbiye hakkını kullanmaları onlara öğrenciyi dövme hakkı vermeyeceğinden,somut olayda mağdurenin eline cetvelle vuran sanığın etkili eylem kastının olmadığından söz etmek de olanaksızdır.”diyerek bu kuralı kabul etmiştir.

faruk8442 hocam daha mahkeme boyutu belli olmadı orası ayrı ... ama milli eğitim boyutu bu benim dediğim.... şu kadarını söyleyeyim dövmek ucuz değil ama dövülmeye değmez :)

hayrısı.

geçmiş olsun ama hocam siz soruşturma aşamasını geçtiniz mi , ayrıca müdür yardımcısı yada şube müdür ne alaka sizin itaa amiriniz kim

sağ olun hocam soruşturma bitti işte milli eğitim müdür yardımcısı imzalı gelmiş ceza yazısı.. Milli eğitim müdürü imzalaması gerekiyo sanırım..

Geçmiş olsun hocam.
Sakıncası yoksa veli ile neden kavga ettiğinizi ve önce kimin saldırdığını da söyleyebilir misiniz. Bu yıl iyice işin çivisi çıktı. Ortada hiç bir gerekçe yokken bir idarecimize 2 de bayan öğretmenimize saldırı girişimi oldu. Neyse ki bir şey olmadan engellendi. Yarın bir gün hangimize saldıracakları ve kendimizi savunmak için nasıl tepki vereceğimiz belli değil.

Öğretmeni darp edip yaralayan, her türlü itliğe aklı gücü yetenleri hiç bir işlem yapmadan serbest bırakıyorlar. Öldürene de çok komik hapis cezaları verip kısa sürede salıyorlar. Başka hiç bir yerde adam yerine koyulmayan yaptığı en ufak bir saldırıda hapsi boylayan kişiler biliyor ki öğretmene saldırırsa ceza almayacak. Durduk yere olay çıkartıp öğretmeni suçlu duruma düşürmek için herkes elinden geleni yapıyor.

Geçmiş olsun sayın hocam.

Sicil amiri olarak ilçe milli eğitim müdürü geçer.

Şube müdürünün böyle bir yetkisi yoktur. Milli Eğitim Müdürü adına imzalanmış olabilir.

Süreci detaylı incelemek lazım aslında. Usul hatası yapılmışsa cezanın kaldırılması gerekir.

bormut' Alıntı:
faruk8442 hocam daha mahkeme boyutu belli olmadı orası ayrı ... ama milli eğitim boyutu bu benim dediğim.... şu kadarını söyleyeyim dövmek ucuz değil ama dövülmeye değmez :)

hayrısı.
birbirinize vurdunuzmu hocam, yada kim kime vurdu, yaralanma ve darp raporu vs. varmı ortada, ne kadar ceza geldi, milli eğitim soruşturmasından sonra birde ayrıyetten mahkememi olacak, işin gidişatını ben çok merak ediyorum, bizi sürekli haberdar et, olurda başımıza gelir ona göre davranalım.
ben bu konuda hep tereddütteyim, bir tarafım senin gibi kavga et hakkını savun diyor , bir tarafım şimdi mahkeme masrafı(avukat ücreti vs.) mahkeme sonucu hapis cezası paraya çevrilecek tabi, üstüne birde şu var daha sonra yine aynı şeyi yaşarsan bu sefer ertelenen cezanı üstüne katlayarak yiyorsun, boşver cezasını mahkeme versin diyor, iki ucu b...k lu değnek.

olay şöyle arkadaşalr çocuk derste konuştuğu için ilk der uyardım ikinci derste aynı davranışı yapınca yine uyardım sizde hep beni görüyorsunuz şeklinde diklenince kulağını çektim yarın velini çağır gelsin konuşalım dedim. çocuk sonraki dersten kaçmış anne babasına öğretmen senide okula almam annenide babanıda alma dedi demiş veli okula geldi olayı anlattım ne yapacaz öğrenciyi dedim ki annesi hocam biz böyle şeylere karşıyız dedi ( Kulağını Çektim ya ) çok biliyolar karşılar . bende o zaman biraz daha terbiye verin çocuğunuza dedim . Adam bunu bir saptırdı sen benim kızımın karımın çocuğumun namusuna terbiyesine karışamzsında sen bahçenin dışına çık soracam da ne yapacam dedim hadi çık filan araya girenler derken orada biraz itiş kalkış oldu. sonra benderse gittim müdür çağırdı anlattım durumu . ben sizi görüştürecem olmazsa kovarım hani yola gelemzse dedi . adamla karşı karşıyayaız oturmadan başladı hakarete altta kalırmıyım bende ona kalkıyo vuracak gibi yapıyo ama hiç isitifimi bozmuyom gayet sabırlı.Sanıyor ki bağıracak hakaret edecek bende kuyruğu kıstırıp özür dileyecem. Bu kalktı ben biit için okuluda yakarım senide yakarım dedi haifiten dokundu bana . Tam beklediğim an almışım elime gözü mos mor şitikçe şişiyo elimden hizmetli aldı. sonra karakol filan haziranda da mahkeme var.

diğer yandan olarak hiç kimse haksızsın demedi diyemedi velinin maşası olduk diyolar . ama müfettişler yok öğrenciyi dövdün yok bilmemm ne yaptın ceza vermek için çırpındılar ifade verdik savunma verdik sonuç ders ücreti kesim cezası aldık ..

ha bana sorasranız naçizne ne yapalım dersniz görmeyin duymayın hiç bişeye karışmayın .. elin çocuğu için kendinizi riske atmayın ..

Geçmiş olsun hocam, keşke hiç yaşanmasa imiş. meb in adam gibi bir disiplin yönetmeliği yok. Öğretmene dersi zehir edip işletmeyenlere hiç bir yaptırım uygulanmıyor. Diğer öğrencilerin eğitim hakkı için bir şeyler yapmaya çalıştığımızda ise suçlu duruma düşüyoruz. 25-30 kez idarede sözleşme imzalatılıp velisi ile de defalarca görüşüldüğü halde davranışlarında hiç bir değişiklik olmayan öğrenciler var. Veli salmış, idare salmış, meb salmış %90 ın hiç bir şey umurunda değil. Biz hala gerçekten birşeyler öğrenmek isteyen bir kaç öğrenci için kendimizi tehlikeye atıyoruz. Şimdiki okuluma ilk geldiğimde bir kaç 8. sınıf öğrencisini biraz sevmek zorunda kalmıştım. Sağolsun idarecilerim velileri benimle muhatap etmemişti. Öğrencilerde alışkanlık olmuş öğretmenin sabrını taşırtıp kendini idareye götürtecek. O dersi hepten kaynatacak sonra da arkadaşlarına imzaladığı ama kendisine hiç bir şey yapılamayan sözleşme sayısı rekoru ile övünecek.

sağolasımınz fahrican hocam dediğiniz gibi bir kaç iyi öğrenci çin çalışıyorduk ama inanın bıraktım ... su nasıl akmak isterse öyle aksın ... bundan sonra hiç birşey iç kimse umrumda olmaz isteyen okusun istemeyen okumasın .. benden bu kadar...

geçmiş olsun hocam. Bence çok güzel yapmışsın. Bu okuldaki diğer velilere örnek olur. Senin yapman gereken olay cezaya itiraz et. Büyük ihtimal bir alt ceza gelir. Sendikan varsa mutlaka devreye girsinler.

Geri