Ders İçeriği Tavsiyesi

Kodla Büyü

odabasalparslan

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Hepinize iyi günler,iyi dersler arkadaşlar. Benim ders içeriği hakkında fikirlerinize ihtiyacım var.
11 yıldır Bilişim Teknolojileri dersi öğretmeniyim ancak ilk defa bu yıl ders içeriği konusunda kafam epeyce karışık :( BT sınıfımda 13 tane ite kaka çalışan vestel bilgisayar var. Sene başında format atıp hepsini çalışır hale getirdim.(Yine de derdi bitmiyor :( ) Asıl sorun 5.sınıf yıllık planı;

çocuklar sürekli bilgisayarı ne zaman açacağız, ne zaman kullanacağız? diye soruyor. Eskiden yıllık plan tamamen uygulama üzerineydi ama şimdi çok fazla teorik konu var ve çocuklar merakla bilgisayar kullanacakları anı bekliyor. Hepsinin de evinde bilgisayarı olmadığı için hak veriyorum ama plan elimi bağlıyor...

Sizin tavsiyeniz ve yönteminiz nedir?

Hocam müfredatımız çok geniş o nedenle neredeyse her öğretmen kendi kafasına göre bir plan yapıp işliyor. Ben kısaca kendi plan taslağımdan bahsedeyim.
5.1 - Teorik konular (genelde sınıfta işlemeye çalışıyorum), klavye word vs.
5.2 - Code.org tamamen lab gerekmiyor. çocuklar akıllı tahdaya sırayla yapıyorlar.
6.1 - Scratch 2.0 lab gerekiyor ve doya doya kullanıyorlar.
6.2 - googlenin keşf@ projesi. dijital vatandaşlık bilgi güvenliği gibi konuları kapsıyor bilgisayar lab gerekmiyor ve öğrenciler etkinlikleri büyük zevk alarak yapıyorlar.

Hocam 6.sınıflarda labda kodlama yapmaya çalışıyoruz. İnternet ve bilgisayarlar pek imkan vermese de :)
Sorun 5.sınıflarda aslında. Görev yaptığım ilde meb örnek plan yayınlıyor ve içerik dediğim gibi epeyce teorik.

Code.org için de her öğrencinin bir şifesi var. O nedenle tek tek tahtaya çıkma işini nasıl hallettin onu anlatabilir misin hocam?

Son olarak ta kullandığın planları paulaşabilir misin?

Hocam planları güncelliyorum. tamamlayınca eklerim. Öğrenciler kendi hesaplarından girmiyorlar ben kendi hesabımdan prmak kaldıranlardan seçerek çıkartıyorum. ders başında sınıf ekranından tamamlanma oranlarına bakıyorum ödev veriyorum.

ben 5. sınıflarda ilk önce masaüstü, görev çubuğu. çift tıklama gibi konulardan başlıyorum plandan bağımsız olarak. çünkü daha önce bilgisayar kullanmamış çocuklar da var. bu arada da ilk dersten bilgisayar kullanmış olduklarından teorik konularda hadi artık açalım diye beni bunaltmıyorlar.

Geri