Ders geldi.Norm fazlası oldum.

Kodla Büyü

yeniogretmen

Site Gezgini
Şimdiye kadar norm fazlası değildim.Dün tesadüfen kontenjan mebe baktım 12 saat ders ile norm 0 ve 1 fazlalık yazıyor.İdareye sordum, şaşırdılar.Milli eğitime sorduk, bakanlık eğitim bölgesine göre ayarlıyor dediler.22 saate 1 norm veriyorlarmış.O zaman bakanlık bilişim rehber öğretmenliği hesaba katmıyor demektir.Sonuçta bilişim rehber öğretmen 22 saat ederse nasıl girsin.21 Haziranda her şey belli olacakmış.Hayırlısı artık...

Hocam birçok okul seçmeli bilişimide katıyor norm olsun diye sizin idareniz 7. 8. sınıflarda bilgisayar ders sayısını ekledi mi?

rose_tek' Alıntı:
hocam 15 saate 1 norm verilir öyle şey olur mu? bu işte bir yanlışlık var

Yanlışlık yok bölge normu yüzünden 22 saate norm verilen yerler var. Benim 16 saat dersim vardı okulda bu yıl, ilk norm güncellemelerinde 22 saat yazdık sırf norm görünsün diye.

bölge normu diye birşey var arkadaşlar. ilk öğretmene 15 saate kadro verilirken hizmet puan sırasına göre ikinci öğretmen 22 saatte bir norm alıyor.

yeniogretmen' Alıntı:
Seçmeli dersler katılmadı hocam.5. ve 6. sınıflardaki dersler katıldı.

Bu durumda eğer bu yıl 7. 8. sınıflarda bilişim dersiniz olduğu halde ders saati olarak yazılmadıysa dava açıp hak arayabilirsiniz, yok BTR oldum ben deyip 7. 8. sınıflarda derse girmediysenizde haketmişsiniz bence hocam :)

yeniogretmen' Alıntı:
Şimdiye kadar norm fazlası değildim.Dün tesadüfen kontenjan mebe baktım 12 saat ders ile norm 0 ve 1 fazlalık yazıyor.İdareye sordum, şaşırdılar.Milli eğitime sorduk, bakanlık eğitim bölgesine göre ayarlıyor dediler.22 saate 1 norm veriyorlarmış.O zaman bakanlık bilişim rehber öğretmenliği hesaba katmıyor demektir.Sonuçta bilişim rehber öğretmen 22 saat ederse nasıl girsin.21 Haziranda her şey belli olacakmış.Hayırlısı artık...

Hocam 7 ve 8 lerdeki Seçmeli Bilişim ders saati sayılarını da Norm'a ekletin. Biz o şekilde yaptık herkes de o şekilde yaptı. Tabii gerçekten seçilecekse. Ayrıca Rehberliğin norm'a etkisi zaten olmaz. Bu hep böyle idi. Sadece bazı yerlerde Rehber olanları norm fazlasından zorunlu atama yapmamışlardı gerekçe ise zaten ders olmaması idi.

Hocam ben 12 saat derle norm fazlası olarak gözükmüyorum, siz bence il mem'e bir sorun derim ben..

Müzik ve Teknoloji Tasarım dersleri de 12 saat ama onlarda sıkıntı yok.Benim eğitim bölgemdeki zümrelerim fazla demek ki...

Bende şuanda norm fazlasıyım 2011 yılında Teknoloji tasarım olarak atandım tekrar bilgisayara alan değişikliğinden geçmek istiyorum norm fazlası olarak tercih yapmış ve okulumu değiştirmiş olmam bir sıkıntı teşkil eder mi? Alan değişikliği açılırsa tercih yapabilirmiyim?

hocam bende aynı durumdayım.benim derste 8 saat görünüyor ve norm fazlasıyım.biz normu bir mevcutu bir gösterdik dedi idarecilerim.ama 5 ve 6 lardan 5, 7 ve 8 lerden 5 şube yani 15 saat dersim olacak seneye.ben eylüldeki güncellemelerde sorunun hallolacağını düşünüyorum.eylülden önce başka bir güncelleme var mı bilmiyorum ama

ders sayısı 40 a çıkınca 2. öğretmen ihtiyacı çıktı. vay be bugünleri de gördüm daha ne isterim :mrgreen:

tarikbilge' Alıntı:
memurlar.net' Alıntı:
"Avcı, 7 Mayıs 2013 itibariyle bakanlığına bağlı resmi eğitim kurumlarında bilişim teknojileri alanında 13 bin 285 norm kadroya karşılık, 13 bin 189 öğretmenin görev yaptığını ifade etti. Avcı, bu alanda ülke genelinde norm fazlası öğretmen bulunmadığını belirtti."

http://www.memurlar.net/haber/379486/
Bu normlar dersrin zorunlu olmasıyla birlikte artacaktır. Bir de seçmeli dersler var zaten bu da normu artıracaktır.
Alında liselere de bir el atmak, 9 ve10. sınıflar zorunlu bilişim teknolojiler dersini getirmek lazım.

benim bildiğim 15 saate bir norm verilmesi lazım. Bence 5 ve 6 da zorunlu olduğu vakit 7. ve 8. sınıflarda mutlaka seçmeli olur.

eğitim bölgesindeki okullara 21 saate bir kardo veriliyor
yani eğitim bölgesinde 210 saat varsa o bölgeye 21 norm kadro verilir
okulda ders 21 saatten az ise diğer okullara dağıtımından arta kalan ise en fazla ihtiyacı olana verilir. yani yukarıdaki örenkteki 21 normdan 20si okullara (21 saatin üzerindekilere) dağıtılmış olsun. geriye iki okul 15 ve 12 saati olan. burada norm doğal olarak 15 saati olana verilir

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/8301.html

Genel Bilgi ve Meslek Dersleri Öğretmeni Norm Kadrosu

Madde 11- (Değişik : 5.11.2003-2003/6445 B.K.K.) Örgün ve yaygın eğitim okul ve kurumlarında, genel bilgi ve meslek derslerinden haftalık toplam ders yükü;

a)6-3I saate kadar 1,

b)31-42 saate kadar 2,

c)42'den fazla olması halinde her 21 saat için 1,

öğretmen norm kadrosu verilir. Bu şekildeki hesaplama sonrasında artan ders yükünün en az 15 saat olması halinde ilave olarak 1 öğretmen norm kadrosu daha verilir.

Ancak, anadolu ve fen lisesi statüsündeki okullar ile mesleki ve teknik eğitim merkezleri, yatılı bölge ortaokulları,(5)-(9) özel eğitim okul ve kurumlan hariç,(2) aynı yerleşim merkezinde bulunan okul ve kurumlann branşlar itibariyle öğretmen norm kadrosunun belirlenmesinde; o yerleşim merkezindeki (birden fazla eğitim bölgesi oluşturulmüşsa her bir eğitim bölgesindeki) okul ve kurumların aynı branşlardaki haftalık ders yükü toplamı dikkate alınır. Belirlenen kadroların okul ve kurumlar itibariyle dağıtımı, toplama dahil edilen her bir okul veya kuruma o branştaki ders yükü en fazla olandan başlanılarak her 21 saate bir kadro olacak şekilde yapılır. Bu şekilde yapılacak dağıtımda artan norm kadro, bakiye ders yükü en fazla olan okul veya kuruma verilir. Eğitim bölgeleri oluşturulmamışsa, birden fazla merkez ilçesi bulunan illerdeki her bir ilçe ayrı yerleşim merkezi olarak değerlendirilir.

Geri