Ders işlenişi hakkında

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan madur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

madur

Üye
Dersi nasıl işlemeyi düşünüyorsunuz. Yani yazdırarakmı yoksa fotokopi falan mı düşünüyorsunuz. 5 lerin yazması biraz sıkıntı. Kararsız kaldım. Yardımcı olurmusunuz.

Konu kimsenin ilgisini çekmedi sanırım ama yazılı zamanı napıcaklar. Sımdıye kadar uyguladığınız bu Yöntem vardır sanırım.

Önemli gördüğünüz konuları yazdırın yazarken öğrenmişte oluyorlar. Ben önce anlatıyor sonra yazdırıyordum çocuklar çok iyi kavrıyordu.

10 yıldır hiç yazdırmadım, yazdırmaya karşıyım.. ben öğrenciyken yazdıran öğretmenlere gıcık olurdum.. yazılı öncesi çalışma kağıdı dağıtın olsun bitsin..

Her yiğidin yoğurt yiğişi farklı olduğu için ders anlatım şeklide farklı olabilir, yazı aşırıya kaçmadan mutlaka yazıdırılmalı öğrenciler bazen anlatılanları anlatılmadı diyebiliyor ama not aldırınca deftere inkar edemiyorlar :) Net Support School tabiki olmazsa olmaz, NSS varsa ders çok zevkli oluyor.

BEN HAKAN YANDIM HOCAMIZIN "BİLGİSAYAR ÖĞRENMENİN KISA YOLU" İSİMLİ KİTABINI PDF HALİNE GETİRDİM VE OKULN SİTESİNE EKLEDİM, İNTERNETTEN KİTAPLARINI AÇIP ANLATTIKLARIMI UYGULAYABİLİYOR YADA TAKİP EDEBİLİYORLAR, YAZDIRMIYORUM. YAZILIYADA ORADAN ÇALIŞIYORLAR.

ben fotokopi dağıtmayı düşünüyorum.Yazı yazdırmak öğrenci için zaman kaybı.Derslerde yazı yazdırarak sesiz bir sınıf ortamı sağlayabiliriz ancak ders verimi açısında çok kötü bir tercih olur...

arkadaslar benım okuldada lab yok.bu durumda olanlar varmı?
surekli anlatım sıkıcı olmazmı?
bırde yıllık planı bunu gozonunde bulundurarakmı hazırlamalıyız offıce uygulamalarını plandan cıkaralımmı

ben de yazdırmıyorum zaman kaybı oluyor. yazılı öncesi çalışma kağıdı dağıtıyorum.

konunun yeri değil bilmiyorum fakat hem bilgi almak hem de elinde dökümanı varsa paylaşması ricasıyla buraya yazıyrm..Okulumda lab yok ve dersleri sınıfta teorik olarak kimi zaman fotokopi kimi zaman yazdırarak işliyorum..Geçen sene girdiğim 5 lere bu sene 6. sınıfta da giriyorum ama 6 ların planına baktığımda hep 5 lerle aynı ve geçen sene 5 te işlediğim konular...Elinde labı olmayan 6 lara yönelik plan olan varsa paylaşabilir mi?

yaw ben bu dersten de bu dersin öğretmeni olmaktan da nefret ediyorum artık...ne bilgisayar var ne projeksiyon var ne de ders kitabı var....başlayacam böyle derse böyle işe...........

madur' Alıntı:
Dersi nasıl işlemeyi düşünüyorsunuz. Yani yazdırarakmı yoksa fotokopi falan mı düşünüyorsunuz. 5 lerin yazması biraz sıkıntı. Kararsız kaldım. Yardımcı olurmusunuz.
ayy yazdırmazsak hiç durmazlar hocam.ilk saat anlatıp 2.saat yazdrıyorum..kalan 10 dkda bile beni dei ediyorlar hiç şikayetleri bitmiyor ..

nermin_böte' Alıntı:
madur' Alıntı:
ayy yazdırmazsak hiç durmazlar hocam.ilk saat anlatıp 2.saat yazdrıyorum..kalan 10 dkda bile beni dei ediyorlar hiç şikayetleri bitmiyor ..
ee 1 saat ders yeterli oluyor mu yani , iyiymiş :D

Kısa kısa not aldırmak bence faydalı oluyor.Çocuklar daha iyi kavrıyor.Her öğrencime bir telli dosya adırdım fotokopi çalışması veriyorum konu sonunda.. :P

namaldish' Alıntı:
10 yıldır hiç yazdırmadım, yazdırmaya karşıyım.. ben öğrenciyken yazdıran öğretmenlere gıcık olurdum.. yazılı öncesi çalışma kağıdı dağıtın olsun bitsin..
+1
Tek olduğumu zannediyorum.

ben her dönem 1 teorik 1 uygulama olarak yapıyorum yazılıyı. uygulama için önceden bi çalışma gerekmiyor. yazılıdan önce de not hazırlayıp dağıtıyorum.

Geri