Ders kitabı için mebden gelen cevap

Kodla Büyü

botecii00

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Benim sorum gelecek yıl 5 ve 6.sınıflar için ders kitabı yayınlanacak mı diye gelen cevap ise şu;

05/03/2012 tarih ve 150 sayılı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'nın kurul kararında "Programa göre ders kitabı hazırlanmaması" ifadesi kullanaılmıştır. Ancak konu Bakanlığımızca yapılacak çalışmalarda değerlendirilecektir.

Programa göre ders kitabı hazırlanmaması ne demek açıklayabilir misiniz?

BTY öğretim programında kurul kararında "Söz konusu programa göre ders kitabı hazırlanmaması," ibaresi var, onu kastetmişler.

her yıl içeriğin değişmesi gerekir en güncel olması gereken branş bizim branş çünkü

Kitabı hala hazırlayamadık, o yüzden o ifadeyi bahane ediyoruz demek istemişler.

Bt sınıflarını çöpe attıktan sonra uyanıp dersi zorunlu yapanlardan baska birsey beklemezdim zaten

bir ders kitabı hazırlamak çok zor birşey mi, abuk subuk derslerin bile kitabı var gelecek yıl için bence şimdiden twitter etkinliği vb şeyler yapalım.
Ayrıca ben 9.sınıflar bilgi iletişim teknolojisi kitabını kullanacağım artık çünkü güzel hazırlanmış isterseniz buradan indirip bakabilirsiniz
http://www.meb.gov.tr/duyurular/duyuruayrinti.asp?ID=10488

ders zorunlu olsun diye ağlayıp duruyorsunuz, alın yapalım ne anlatırsanız anlatın, bir de bize kitap masrafı yaptırmayın düşüncesiyle hazırlamamışlar.

fernandito' Alıntı:
ders zorunlu olsun diye ağlayıp duruyorsunuz, alın yapalım ne anlatırsanız anlatın, bir de bize kitap masrafı yaptırmayın düşüncesiyle hazırlamamışlar.

varsın onlar kitap göndermesinler hocam biz anlatacak birşeyler buluyoruz sıkıntı yok yani:=)

botecii00' Alıntı:
fernandito' Alıntı:

varsın onlar kitap göndermesinler hocam biz anlatacak birşeyler buluyoruz sıkıntı yok yani:=)

hocam biz anlatacak bişey buluruz da sorun mebin dersi önemsememesi.

Arkadaşlar, dersimizin öğretim programını buradan indirebilirsiniz.
http://ttkb.meb.gov.tr/program2.aspx?islem=1&kno=196
Standart Tabanlı Öğretim programında ulaşılması hedeflenen standartlar ve bu standartlara ulaşmak için kazanımlar belirlenmiş. Kazanımlar 6 düzeye ayrılmış. Siz sınıfınızın durumuna göre istediğiniz düzeyi seçip konularınızı belirliyorsunuz. Dünya'da bir çok ülkede teknoloji eğitiminde standart tabanlı öğretim programı kullanılıyor. Ama bu bizim zorunlu hale getirilmiş dersimiz için uygun mu bu tartışılır. Yani kitap olması için öğretim programının değişmesi gerekiyor. Ben Dersimizin öğretim programının değerlendirilmesi konusunda yüksek lisans tezi hazırlıyorum, Bunun için hazırladığım anketi sitede paylaştım.
anketler-f68/bty-ogretim-programi-degerlendirme-anketi-t122768.html
Eğer bu programın dersimize uygun olmadığını ve mutlaka bir kitabımız olması gerektiğini düşünüyorsanız lütfen sizde bana destek olun ankette görüş bildiren sayısı ne kadar çok olursa bakanlık o kadar çok dikkate alır diye düşünüyorum.

Geri