Ders Niteliğinde 30 Saat Varsa Kadroda Var

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan pigacu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

pigacu

Aktif Üye
Arkadaşlar genelde tartışmanın ortak noktası haftalık program yapılması ve 30 saat ders verilmesi. Eğer bu durum bilişm derslerine girip geri kalan saatlerde BT Rehber olarak 30 saate tamamlanacak şekilde düzenlenirse norm modülünde de 30 saat ders gösterilecek ve norm kadro sorunu ortadan kalkmış olacak. Hatalıysam yaz...

Kadrolu Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni yapmıyorlar ki...
Yani görevlendirme olduğu için yine norm fazlası duruma düşeceğiz.
Ben norm fazlası olup başka bir okula gönderildiğimde BT Formatörü idim.
30 saat okulda bulunmama rağmen norm "0"a düşmüştü.
Yine görevlendirme şeklinde olacak, yine mağdur olacağız :(

30 saat uygulamasını ben yazıda göeremedim... ben and. lisesinde çalışıyorum ve dersler 8 saat 6 gün... benim derslerim dışında olan kısmı bt rehberliği diye doldursa müdür. yazıya göre bir engel yok çünkü 30 saat diye bir ibare yok...

Bu ara belirteyim yazıya kötü demiyorum bence iyi oldu ama muallakta kalan yerlerden çok sıkıntı çıkacak(olsun en azından herşey muallak değil)... özellikle ilköğretim ve orta okuldaki arkadaşlara fena olmadı...

pigacu' Alıntı:
Arkadaşlar genelde tartışmanın ortak noktası haftalık program yapılması ve 30 saat ders verilmesi. Eğer bu durum bilişm derslerine girip geri kalan saatlerde BT Rehber olarak 30 saate tamamlanacak şekilde düzenlenirse norm modülünde de 30 saat ders gösterilecek ve norm kadro sorunu ortadan kalkmış olacak. Hatalıysam yaz...
bence tamda durum bu
30 ders yapan öğretmen olmuş oluyoruz bu durumda
haftalık ders çizelgesinde ders haricindeki dersler BT Rehberlik olarak işlenecek demek haftada 30 ders(seçmeliler hariç) dersi olan bir öğretmen olacağız ve haliyle full derse giren bir öğretmen ne kadar ek ders alıyorsa o kadar alacağız
bence bu görevlendirme olduğu müddetçe norm sıkıntısı yok
çünkü full derse giren öğretmen görüneceğiz

hocam tersten düşün o zaman. bu olayı ders kabul edersek bt rehber öğretmeni yoksa bir yerde o malum ders de yok o zaman oraya nasıl gideceksin ?

xtasy' Alıntı:
hocam tersten düşün o zaman. bu olayı ders kabul edersek bt rehber öğretmeni yoksa bir yerde o malum ders de yok o zaman oraya nasıl gideceksin ?

bu da değneğin diğer tarafı..şu pisli olan.

ilgili yazıda fatih projesi veya aktif bilişim teknolojileri lab. olması koşulu ile diyor. yeni açılan bir okul düşünelim, bilişim teknolojileri dersi seçilmemiş, fatih projesi kapsamında ve bilişim teknolojileri sınıf var peki kim rehberlik edecek?

görevlendirme koşullarını sağlayan bir okulda bt rehber öğretmenliği dersi gösterebilir misiniz norm modülünde? şu anki norm yönetmeliğine göre bence bu mümkün değil. şu an zaten normumuz bakanlıkça belirlenir diyor ama bakanlıktan bi ses yok bu konuda. en azından bakanlıktan bir görüş yazısı gerekiyor bu olayı ders olarak gösterebilmek için.

refleto' Alıntı:
30 saat uygulamasını ben yazıda göeremedim... ben and. lisesinde çalışıyorum ve dersler 8 saat 6 gün... benim derslerim dışında olan kısmı bt rehberliği diye doldursa müdür. yazıya göre bir engel yok çünkü 30 saat diye bir ibare yok...

Bu ara belirteyim yazıya kötü demiyorum bence iyi oldu ama muallakta kalan yerlerden çok sıkıntı çıkacak(olsun en azından herşey muallak değil)... özellikle ilköğretim ve orta okuldaki arkadaşlara fena olmadı...
Hocam yanlış anlamayın ama son 2 yılda o kadar olumsuz şeyle karşılaştık ki artık okuduğunuz herşeyi olumsuz yorumlamaya başlamışsınız maalesef.

Bahsettiiniz günde 8 saat ders var müdür kalan boş zamanlarımı BT Rehberliği diye doldurursa ne olacak. Şu olacak; 8*5=40 saat programda dersiniz olmuş olacak ve 44-15 dersen 29 saat dersin olmuş olacak. Ek ders için'de yazı 16. maddeyi işaret ettiğine göre 29-18=11 saat ek dersi o müdür kendi cebinden mi ödeyecek?

hgx2' Alıntı:
keşke görevlendirme değilde kadro tahsisi yapılsaydı
Bu şartlarda kadro verilmemesi daha iyi olmuş boşverin hocam. Bu yazıya göre kadro verirsen norm fazlası olmayan sınıf öğretmeni dışında herkese kadro gelmiş olacak ve yine en çok BT öğretmenleri mağdur olacaktı.

Ders saati tanımlamamışlar, örneğin 6 saat dese bile bazı okullarda o kadar ders yok norm fazlası olunuyor.

Her tekli okula 1 ikili öğretim yapan okullarda 2 norm oluşur.

Şu anda kadro verilmemesi işi belki de daha hayırlıdır.
Norm işlemlerinde düzenleme sırası bakanlığa geldiği zaman bakanlık laboratuvarı olan veya Fatih'in uygulamaya konulduğu okullara en az 1 norm verirse bu iş de bitmiş olur.
Derneğin bir katkısı olabilir mi bilmiyorum ama üstte yazdığım şekilde bir norm belirleme işlemi yapılırsa Temmuz 2010'da çıkan yazının da altı doldurulmuş olur böylece.

Haydi hayırlısı...

ayazoglu' Alıntı:
Ders saati tanımlamamışlar, örneğin 6 saat dese bile bazı okullarda o kadar ders yok norm fazlası olunuyor.

Her tekli okula 1 ikili öğretim yapan okullarda 2 norm oluşur.
Hocam bence norm işi için geçen sene yayınlanan yazı hala geçerlidir. Şu malum "norm durumu bakanşlık tarafından belirlenir" yazısı.

KöfteHoRr' Alıntı:
hgx2' Alıntı:
keşke görevlendirme değilde kadro tahsisi yapılsaydı
Bu şartlarda kadro verilmemesi daha iyi olmuş boşverin hocam. Bu yazıya göre kadro verirsen norm fazlası olmayan sınıf öğretmeni dışında herkese kadro gelmiş olacak ve yine en çok BT öğretmenleri mağdur olacaktı.

çok doğru bir tespit..

KöfteHoRr' Alıntı:
refleto' Alıntı:

Hocam yanlış anlamayın ama son 2 yılda o kadar olumsuz şeyle karşılaştık ki artık okuduğunuz herşeyi olumsuz yorumlamaya başlamışsınız maalesef.

Bahsettiiniz günde 8 saat ders var müdür kalan boş zamanlarımı BT Rehberliği diye doldurursa ne olacak. Şu olacak; 8*5=40 saat programda dersiniz olmuş olacak ve 44-15 dersen 29 saat dersin olmuş olacak. Ek ders için'de yazı 16. maddeyi işaret ettiğine göre 29-18=11 saat ek dersi o müdür kendi cebinden mi ödeyecek?

hocam olumsuz yorumlamıyorum... o kadar olumsuz şey oldu ki tedbir için soruyorum... mesela sizden ek ders yönetmeliğinin 16 maddesini öğrendim.. iyi oldu.

Geri