Ders olmadığı gün okula çağrılma

Kodla Büyü

bil_tek&yaz

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba Arkadaşlar,
İlçede 18 Mart Programı bizim okul tarafından kutlanacak. Cumartesi gününe denk geliyor ama cumadan kutlanacak. Cuma günü benim dersim yok okula gelmiyorum normalde. Okul idaresi o gün dersi olmayan öğretmenleri çağıracakmış böyle bir durumda beni çağırabilir mi? Gitmesem bir yaptırımı olur mu?

Hocam Eğer programda görevli değilsen, (bir mdr. yrd. olarak yazıyorum) okula gitmeyebilirsin. okulda olanlarla kutlasınlar.

Bir yaptırımı olabilir. çünkü öğretmende boş gün kavramı resmi olarak yoktur hocam.

Anma programını okudunuz mu? Normal de "tüm personelimize emir niteliğindedir" diye ibare geçer. Bundan dolayı gitmeniz gerekiyor ve yaptırımı olabilir. Tabi ki hasta olabilirsin ve rapor alırsan bişeycik olmaz :D

Bir tane 18 Mart var hocam, okul idaresi cumartesi yapsa bile gitmelisin. Biraz hassasiyet lütfen. bu tarz şeyleri gündeme getirip mesleğimize karşı bakışı iyice zedelemeyelim lütfen...

hayalcisuat' Alıntı:
Bir tane 18 Mart var hocam, okul idaresi cumartesi yapsa bile gitmelisin. Biraz hassasiyet lütfen. bu tarz şeyleri gündeme getirip mesleğimize karşı bakışı iyice zedelemeyelim lütfen...

Sana katılıyorum hocam. Bu tür programları hep angarya görüyoruz ama bunlar bizim değerlerimiz biraz daha hassasiyet göstermeliyiz. Biz böyle kaytarma derdine düşersek öğrenciler ne yapsın. ne istiklal marşını bilirler ne anlamını. :tr: :tr:

İdare isterse bir yaptırım uygulayabilir. Yoksa cumartesi yapsa cumartesi gidecektin. Resmi günlerde bulunmamak soruşturmalıktır.

çok özel bir durum yoksa ortada iki elin kanda olsa bile gitmelisin gidebilmelisin.

18 Mart Çanakkale programına seve seve giderim ama problem şu; idare ile aram iyi değil deyim yerindeyse kanlı bıçaklıyız. Kurs açılmasını istedim beden eğitimi, görsel sanatlar gibi derslere açtı. Öğrencilerin %80 i istemesine karşın sizin ders gereksiz bilişimden kurs açamam dedi. Bende bundan sonra okulun bilgisayarla ilgili bir problemi olursa beni çağırmayın dedim. O da argo konuştu biraz çplden bir öğrenci çağırtır bilgisayarlarla ilgili problemi yaptırırım dedi.
18 martta da orada bilgisayar ile ses sistemi ile ilgili işler için çağırıyor beni. Bende çplden bir öğrenci çağırın halletsin dedim

Hocam resmi tören olduğu için sizi çağırma hakkı var. Rapor tek çare sizin için.

Re: Ynt: Ders olmadığı gün okula çağrılma

Acemi olmayın.Resmi tören ve tüm personel katılmak zorunda.Mazereti yoktur.Rapor hariç, her türlü durumda soruşturmaya tabidir.

İdareye küs olmak, böyle bir törene katılmamayı gerektirmeyecek derece talihsiz bir mazerettir.Vatan ve bayrak bizlerin hele öğretmenlerin 1. önceliğidir.

Ayrıca bu başlık silinsin.Kamuya açık bir sitede bu başlık hiçte şık olmamış.

Geri