Ders Saati azalan var mı?

Kodla Büyü

zodiac

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
Merhaba Arkadaşlar, okulda 2 Bilişimciyiz diğer Bilişimci norm fazlası, ders saati gelecek sene 16-18 arası bişi olacak seneye nasıl ders programı yapılır? Bütün dersler bir öğretmene mi verilir yoksa yarı yarıya mı olur? Bunun kararını müdür mü veriyor yoksa yönetmelikte bu durumda ne yapılır diye yazıyor mu? teşekkürler

Eşite veya eşite en yakın olacak şekilde dağıtılır. Zümreniz herhangi bir sebeple tayin olur giderse o dersler de size kalır.

egelim83' Alıntı:
Maas karsiligi zorunludur. BTR olan ne kadar maas karsiligi girer bunu ogrenmek lazim...

hocam 2 kişiyiz ama diğer bilişimci norm fazlası oldu, dersler kime verilir eşit mi paylaşılır?

omd' Alıntı:
Eşite veya eşite en yakın olacak şekilde dağıtılır. Zümreniz herhangi bir sebeple tayin olur giderse o dersler de size kalır.

norm fazlası olup olmama farkettirmiyor mu yani hocam ders dağıtımında?

btr olan derse girmesin ekdersi belli zaten. Diğer bilişimci tüm dersleri alsın neden ekders sıkıntısı çeksin ki bide

Ders eşit paylaşılır. BTR olmanın ders almamak gibi bir lüksü yok. Görevlendirme şartlarında da aslolan derstir der.

Omd hocamin dedigi gibiyse esit bolunur BTR olmayan baska bir okula ya en az maas karsiligi dolduracak sekilde gider yada btr olarak gorev almak isteyebilir... Atama oluncaya kadar norm fazlasi olur. Yada okuldaki bransi olmayan drsler muzik vs oncelikli maas dolduruncaya kadar verilmesi lazim... Ekders baskasina verilmeden once maas karsiligi verilmesi lazim... Diger turlu idareci hata yapmis olur...

omd' Alıntı:
Ders eşit paylaşılır. BTR olmanın ders almamak gibi bir lüksü yok. Görevlendirme şartlarında da aslolan derstir der.

16 saat ders 8-8 olacak şekilde mi paylaştırılır hocam? Böyle olursa maaş karşılığı dolmamış olur, ben btr olsam da derse girmek istiyorum zaten.

BTR için maaş karşılığının dolması zorunluluğu yok. Derslerden artan zamanı BTR görevi olarak yazıyorlar haftalık ders çizelgesine. Diğer arkadaşın arta kalan saatleri de istekli ise ve varsa okul içindeki diğer dolmayan derslerle doldurulur. Branşı dışında derse girmek istemezse yada bu derslerle de maaş karşılığını dolduramazsa en kısa sürede milli eğitim müdürlüğüne bildirilir. İlçede eğitim bölgesinde branşında okutabileceği ders varsa görevlendirme çıkarılır. Bu da yoksa derslerinin dışında yapacak birşey yok. Tayin döneminde isteğe bağlı yada resen ataması yapılır zaten tez zamanda.

Bu arada norm fazlasına düşen sizden daha genç sanırım. BTR isteklerinde sizin yüksek lisans vb artınız yoksa daha genç olana görevde öncelik verilebiliyordu sanırım. Senebaşında kim nerede görev ister baştan anlaşın derim :)

omd' Alıntı:
Bu arada norm fazlasına düşen sizden daha genç sanırım. BTR isteklerinde sizin yüksek lisans vb artınız yoksa daha genç olana görevde öncelik verilebiliyordu sanırım. Senebaşında kim nerede görev ister baştan anlaşın derim :)
hocam bu dediğiniz btr için geçerli değil sanırım. karıştırmış olmayasınız.
bir de başlığı açan hocam 2 kişilik ders saati varken birden ders saatleri nasıl 18 e düştü. diğer arkadaş geçen eğitim yılındadamı demi norm fazlasıylı. yada geçen eğitim yılı kaç saat ders vardı

tolgahan0010' Alıntı:
omd' Alıntı:
bir de başlığı açan hocam 2 kişilik ders saati varken birden ders saatleri nasıl 18 e düştü. diğer arkadaş geçen eğitim yılındadamı demi norm fazlasıylı. yada geçen eğitim yılı kaç saat ders vardı
Yanlış hatırlamışım evet. En fazla hizmet puanı olanmış.

tolgahan0010' Alıntı:
omd' Alıntı:
Hocam okul yeni olduğundan sınıf dağılımları orantısız oldu,okul mezun verene kadar 5.ve 6. sınıf sayıları azalıp artıyor bundan dolayı ders sayısı azaldı,diğer arkadaş bölge normundan geçen sene norm fazlası oldu,hocam ders saati değilde bölge normu daha önemli ondan ders saatine bağlı değil

Hocam dersler 8-8 paylaştırılır, ha 10'a 6 paylaştırılmaz. Ama öyle olsa bile norm kadro yine 1 olup değişmeyeceği için, puanı az olan norm fazlası olarak şutlanır, o gidince diğeri 16 saate girer. Ha eğitim bölgesi varsa okulunuza 2 norm düşerse 8-8 derse girersiniz.

mdio' Alıntı:
Hocam dersler 8-8 paylaştırılır, ha 10'a 6 paylaştırılmaz. Ama öyle olsa bile norm kadro yine 1 olup değişmeyeceği için, puanı az olan norm fazlası olarak şutlanır, o gidince diğeri 16 saate girer. Ha eğitim bölgesi varsa okulunuza 2 norm düşerse 8-8 derse girersiniz.

hocam zaten şu anda norm eğitim bölgesinden dolayı 1, 2 değil, seneye müdür dersleri 8-8 mi paylaşmak zorunda yoksa normu olan öğretmene 16 saat mi verir?

Geri