Ders saati düşürülmesi

Kodla Büyü

burakakca

Üye
Öncelikle merhabalar
Bulundugum okulda 2 öğretmeniz. Diğer arkadasım formatör ve 6 saat derse giriyor. ben ise 19 saat derse giriyorum. baska bir okulda da 6 saat görev yapıyorum. bu 6 saatlik ek görevimi bırakmak istedim ve bunun üzerine Milli Eğitim Müdürlüğünden bir yazı geldi. gelen yazıda formatörün ders saatinin 10 a çıkartılması yazıyordu. Bu durumda ben de 15 saate düştüğümden 6 saat zorunlu olarak o okula gitmek durumunda bırakılıyorum. Kaymakamlık makamı ücret onayı vereli aylar olduktan sonra İlçe Milli Eğitim müdürlüğü nün üst makamdan onay almadan okula böyle bir yazı gönderip ders saattlerini değpiştirme ve beni zorunlu bırakma hakkı var mı?

Konuyla ilgili yönetmeliklerde bir madde var ise paylaşırsanız sevinirim. teşekkur ederim.

Hocam, üzerindeki ders görevini yerine getirmesi gereken arkadaşınızın sadece 6 saat derse girmesi ve size ek ders ücreti ödenmesi sebebiyle zaten kendi okulunuzdaki uygulama yanlıştır ve kamuyu zarara uğratmaktadır. Eğer varsa 30 saatten sonraki dersler size verilerek ek ders ücretinden yararlandırılmanız gerekmektedir.
Aslında MEM ilk onayda yapılması gerekeni hizmetlerin takası gereği (sen benim sırtımı kaşı bende senin) şimdi yapmıştır.

hocam 30 saat demişsiniz ama formator zaten 15 saatten fazla giremiyor. ayrıca sewne başından beri bu uygulama devam ediyordu da kamu zararı şimdi mi gundeme geldi? Benim merak ettiğim asıl konu daha onceden alınmış ucret onayı varken nasıl oluyor da dönbem sonu gelmişken bu şekilde bir durum orataya çıkartılıyor?

Geri