???MÜDÜRLÜĞÜNE
Millî Eğitim Bakanlığının yönetici, öğretmen, uzman ve usta öğreticileri ile diğer görevlilerinin aylık ve ek ders ücreti karşılığında okutacakları ve okutmuş sayılacakları haftalık ders saatlerinin sayısını, ders görevi alacakların niteliklerini ve diğer hususları, 5/3/1964 tarihli ve 439 sayılı Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Yüksek ve Orta Dereceli Okullar Öğretmenleri ile İlkokul Öğretmenlerinin Haftalık Ders Saatleri ile Ek Ders Ücretleri Hakkında Kanun ve 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 89 uncu maddesinin verdiği yetkiye dayanılarak Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici Ve Öğretmenlerinin Ders Ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararda hazırlanmıştır.
Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici Ve Öğretmenlerinin Ders Ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararının 5. maddesi c) fıkrasında; ? Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenlerine 6 saati zorunlu olmak üzere haftada 15 saate ders okutmakla yükümlüdürler. Bu yükümlülük öncelikle alanlarında, alanlarında ders bulunmayanlara ise ihtiyaç hâlinde ve istekleri üzerine alanları dışında ders görevi verilmek suretiyle yerine getirilir.? hükmü, 6. maddesinin B fıkrasında; ?Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenlerine 6 saati zorunlu olmak üzere haftada 15 saate, kadar alanlarında, alanlarında ek ders görevi verilemeyen veya kısmen verilebilenlere, ihtiyaç halinde ve istekleri üzerine alanları dışında da ek ders görevi verilebilir.? hükmü, 20. maddesinin (3) fıkrasında; ?Aynı belediye sınırları içinde alanlarında veya ilgili öğretmenin girebileceği diğer alanlarda aylık karşılığı ders ve ek ders görevi saatlerini dolduramayan öğretmen varken bu dersler 9 uncu maddede sayılanlara verilemez.? hükmü bulunmaktadır.
Tarafımda ??..Fakültesi, ?? Bölümü, ?? Anabilim Dalı, ?.. öğretmenliği ??. tarihinde başarıyla tamamlayarak mezun olup, ?.. tarihinden itibaren okulunuzda kodrolu ??. öğretmeni olarak çalışmaktayım. 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılı ?? tarihinde şahsıma düzenlenen ders programında tarafıma bilgi verilmeden ?.. dersinin verildiğini ayrıca ek ders saatimin ? saat olduğunu öğrendim. Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici Ve Öğretmenlerinin Ders Ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararının 5?inci ve 6?ncı ve 20?nci maddesi gereğince ?.. alanında ve 15 saat ek ders görevi verilmesi hususunda gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim. 20/02/2013
Adres:
.. Öğretmeni
Bu dilekçeyi idareye ver hocam. İstediğin resmi yazılar dilekçede var.
Alıntı:
http://forum.memurlar.net/konu/1766238/