ders saati yardım

Kodla Büyü

ogrtmnnnn

Site Gezgini
ÇPL de çalışan bi teknik öğretmenim... Maaş karşılığım bildiğiniz üzere 20 saat ama bölümde 10. sınıf olmadığı için ders saatim dolmuyor. Branş derslerimden 17 saat ders düşüyor. Kültür Öğretmeni az ders sayısı fazla bana T.Edebiyatı,Kimya,Sağlık Bilgisi,Din Kültürü derslerinide verdiler. Sayısal diye Kimyaya olur demiştim. Branş dışı derse girmek istiyorum diye dilekçe yazmıştım. Ama Okul idaresi bana sormadan diğer dersleride vermiş. Üstüne Şeflik çalışmalarınıda yapıyorum ama yazım gelmediği için Şeflik ücretini alamıyorum. Huzur payı ödemelerini ,Öğrencilerin staj evraklarını sigorta işlerinide ben takip ediyorum. Sınıf ve Kulüpte verilmiş. Ve ben branşım dışında derse girmek istemiyorum. Buna göre :
1 - Alan Şefi Nöbet tutar mı ?
2- Diğer dersleri almak istemiyorum ama 17 saat branş dersim olduğu için 3 saati doldurmak zorunda mıyım?
3- Alan Şefi Sınıf ve Kulup alıyor mu ?
4- Şef,Öğretmen,M.Yardımcısı Ben neyim yaaa

görev yeriniz neresi çok merak ettim şimdi..
Öncelikle şeflik görevlendirmeniz gelmediyse nöbet tutacaksınız geldiğinde ise okulda yeteriöğretmen olmadığı için müdür yine tutturabili hakkı var.
20 saat maaş karşılığı + 20 saat zorunlu olarak size ek ders verebilir bunada hakkı var.
Öğretmen az olduğu için kulup ve sınıf danışmanlığıda almak zorunda kalırsınız ama şef olduğunuzda bunların ekderslerini almazsınız
Şu konuda dikkat edin kesinlikle öğrencilerin stajlarında dolayı oluşacak sigorta işlerine burnunuzu somayın hatta zorla yapacaksanız resmi olarak görevlendirdiğinize dair yazı isteyin bu sigorta iş çok sıkıntılı...

1- Alan şefi okulda öğretmen ihtiyacı varsa nöbet tutrar.
2- Şeflik PBO olarak değerlendirilir, ek ders karşılığıdır, okulda maaş karşılığı girmeniz gereken 17 saat haricinde derse girmeyebilirsniz, fakat müdür ihtiyaca binaen yanlış hatırlamıyorsam haftada 40 saate kadar ders verebilir.
3- Şeflikte kulüp ve rehberlik ücreti alınmaz. Almakta zorunlu değilsiniz.
Ek ders için okulunuzda HEM bünyesinde kurs açabilirsiniz.
Korkmayın durumunuz geçiçi. KPSS sınavından sonra okulunuza yeni öğretmen ataması mutlaka gerçekleşir.

Yeri gelecek müdür, müdür yardımcısı ve memurun görevlerini de yapmak zorunda kalacağımız zamanlar olacak böylece yönetmelik ve MEB işleyiş hakkında birinci elden tecrübe sahibi olma imkanınız oluşacak.

merhaba arkadaşlar...
ilköğretimden sonra çpl'ye geçtim ve ders saatleri konusunda bilgim yok ve okulda sadece 12. sınıflar var şuan. 2 yıldır bölüm seçilmiyormuş :?
şimdi
24 saat işbe(işletmede değil okulda alıyorlar dersi) + 4 saat ders
12 saat başka bir bölümün koordinatörlüğünü verdiler.
şeflik için dilekçe verdim onun da olduğunu düşünürsek bir sıkıntı olur mu.
şefler toplam 47 saat ders alıyorlar diye biliyorum.
yardımcı olursanız sevinirim.

aysenil' Alıntı:
merhaba arkadaşlar...
ilköğretimden sonra çpl'ye geçtim ve ders saatleri konusunda bilgim yok ve okulda sadece 12. sınıflar var şuan. 2 yıldır bölüm seçilmiyormuş :?
şimdi
24 saat işbe(işletmede değil okulda alıyorlar dersi) + 4 saat ders
12 saat başka bir bölümün koordinatörlüğünü verdiler.
şeflik için dilekçe verdim onun da olduğunu düşünürsek bir sıkıntı olur mu.
şefler toplam 47 saat ders alıyorlar diye biliyorum.
yardımcı olursanız sevinirim.

şeflik onaylanmış bu konuda bilgilendirecek arkadaş yok mu? forumda baya konu var baktım ama iyice kafam karıştı.

hocam yönetmeliğe bak kim hangi derslere girebilir

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI ÖĞRETİM KURUMLARINA ÖĞRETMEN OLARAK ATANACAKLARIN ATAMALARINA
ESAS OLAN ALANLAR İLE MEZUN OLDUKLARI YÜKSEK ÖĞRETİM PROGRAMLARI VE
AYLIK KARŞILIĞI OKUTACAKLARI DERSLERE İLİŞKİN ÇİZELGE

bu çizelgeyi incele sonra yaz bir dilekçe benim alanımla alakalı olmayan derslere girmek istemiyorum diye bitti gitti.

şef olsanda nöbet tutarsın.
alan dışı derse girmek zorunda değilsin ama başta girmek istiyorum diye dilekçe vermişsin.. dönem bitinceye kadar girmelisin, girmek istiyorum diye dilekçe verdiğin için..
maaş karşılığın dolmasa dahi alan dışı derse girmek zorunda değilsin. alanındaki derslerden varsa 40 saat zorunlu derse girmen gerekir. yani alanda bir sürü ders var ama ben derse girmek istemiyorum diyemessin en az 40 saat derse girmek zorundasın. çok ders istiyorum desende hatta fazlasıyla ders olsada 44 saatten fazla derse giremessin.. sınıfta işlediğin her 10 saatlik ders için 1 saat planlama verirler. koordinatörlük ve şeflik için ödemezler bunu.,,yukardaki arkadaşın dediği yönetmelik yetmez.. ek ders yönetmeliğinde "ihtiyaç ve istek halinde" diye belirtiyor.. bunu belirtsen daha iyi olur..

Geri