Ders saatimizi nasıl doldururuz?

Kodla Büyü

hocanim27

Üye
Merhaba arkadaşlar..
Ben 1 yıldır oldukça merkezi bir okulda formatör olarak çalışmaktayım.Okulumun merkezi olması oldukça donanımlı olduğu ve öğretmen yaş ortalamasının 45-50 üstü olduğunu ifade ediyor.Ve bir yıldır kimsenin benim kadar yorulduğunu sanmıyorum.
Bu sene asla formatör olmak istemiyorum.Bulunduğum çevrede ders saatimi doldurabileceğim bir okul yok.Bilgisayar öğretmeni olmayan idarecileri aradığımda söyledikleri sey su:
Biz bilgisayar seçmedik,zaten seçmeli ders biliyorsunuz.
Peki kaç şube 6-7-8 var söylermisiniz?
Seçmedik hocammm(Telefon suratıma kapandı)
Her neyse hepinizin bildiği ve yaşadığı şeyler işte........................
Sorum şu:formatör olmak istemiyorum,ek dersten geçtim.Okulumda 9 saat dersim var.Geri kalan 6 saati nasıl doldururum?Gideceğim okulu kim belirler?Neye göre belirler?
Şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar..

Bu arada herkes gibi norm fazlası olduğumu eklemeyi unutmuşum.Acaba formatörlük yapmazsam istememe rağmen tayinimin cıkması daha mı kolay olur?

6 saat ders bulamazsın hocam kimse b.t. seçmiyor 9 saate girer maaşını alırsın
torpilin varsa şube müdürü bir okula zorla b.t. dersini seçtirip senioraya gönderir o ayrı

idari görev filan verirler en fazla o da formatörlükten farklı değil.

9 saat derse girsen de üzerine 6 saat daha bulup 15 saat derse girsen de değişen birşey olmaz. Yine maaşını alırsın hocam. Bu şart altında neden sana ihtiyaç yoksa 6 saat daha derse girmek için uğraşıyorsun ki.

Ayrıca 9 saat ders ile norm fazlası olmazsınız. 6 saatten az ise norm fazlası olursunuz. Orada da bir yanlışlık var. Ekdersten geçtiyseniz ne ala, girersiniz 9 saat derse, çeker gidersiniz.

Bay mısınız, bayan mı merak ettim?

Genelde bayan hocalar ek ders sıkıntısı çekmiyorlar.

Bildiğim kadarıyla idari görev verme işi eskide kaldı, bulunduğunuz eğitim bölgesinde dersinizi dolduracak bir okul olmazsa 9 saat derse girersiniz maaşınızı alırsınız hocam.

Norm fazlası olma durumuna gelince sadece sizin okul değil eğitim bölgesinin normu dikkate alınır ama %99 norm fazlası oluyorsunuzdur, olmayan mı var ki dimi

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/26378_0.html

Hocam ben her zaman söylüyorum.Zorunlu ders statüsüne gelmezse dersimiz, bizleri kimse adam yerine koymaz, ..... gibi çalıştırırlar.Bu böyledir.Bence herkes formatörlüğü iyileştirmeyi değilde, hem ilköğretimde, hem de lise de nasıl zorunlu hale getirebiliriz, onu düşünmeli...

sitelerde' Alıntı:
Ayrıca 9 saat ders ile norm fazlası olmazsınız. 6 saatten az ise norm fazlası olursunuz. Orada da bir yanlışlık var. Ekdersten geçtiyseniz ne ala, girersiniz 9 saat derse, çeker gidersiniz.
@sitelerde hocamın söylemiş olduğunu duruma açıklık getirmek gerekirse: Eğitim bölgesi normu hesaplanır (yerleşim yeri bölgesinde 1'den fazla okul olan yerlerde --> toplam ders saati / 21 ). Ardından en fazla ders saatine sahip olandan başlamak üzere normlar dağıtılır. İstisnai durum köy okullarıdır ( Başlı başına eğitim bölgesi olarak işlem görür ve norm kadro olabilmeniz için @sitelerde hocamın söylediği gibi 6 saat dersinizin olması yeterlidir. ).

Hocam yeni yönetmelik gereği bilgisayar laboratuarı olan okullarda bilişim teknolojileri öğretmenleri norm fazlası olmuyorlar. bunun dışında duyduklarınız sizi yanıltır. öte yandan formatör olmazsanız ve eğer sizin okulunuzun bölgesi içine giren başka bir okul yoksa; varsa bile bilgisayar öğretmeni olduğu için ders alamıyorsanız durum şu şekilde olur: ya idari görevlendirme verirler ya da maaş karşılığını doldurmadan net maaşınızı almaya devam edersiniz. bunu nereden biliyorsunuz derseniz benim öyleydi ve bu yılda öyle olacak. üç saat derse giriyorum saat iki buçuğa kadar bekliyorum sonra evime gidiyorum. bazen dersin olduğu gün sadece derse girmek için okula geliyorum. ama şunu unutmamakta fayda var. müdürünüz isterse yazılı bir emirle sizi saat 5'e kadar okulda tutabilir. bu şekilde yasal hakları var çünkü.

Diyavol' Alıntı:
Hocam yeni yönetmelik gereği bilgisayar laboratuarı olan okullarda bilişim teknolojileri öğretmenleri norm fazlası olmuyorlar. bunun dışında duyduklarınız sizi yanıltır. öte yandan formatör olmazsanız ve eğer sizin okulunuzun bölgesi içine giren başka bir okul yoksa; varsa bile bilgisayar öğretmeni olduğu için ders alamıyorsanız durum şu şekilde olur: ya idari görevlendirme verirler ya da maaş karşılığını doldurmadan net maaşınızı almaya devam edersiniz. bunu nereden biliyorsunuz derseniz benim öyleydi ve bu yılda öyle olacak. üç saat derse giriyorum saat iki buçuğa kadar bekliyorum sonra evime gidiyorum. bazen dersin olduğu gün sadece derse girmek için okula geliyorum. ama şunu unutmamakta fayda var. müdürünüz isterse yazılı bir emirle sizi saat 5'e kadar okulda tutabilir. bu şekilde yasal hakları var çünkü.

İyide ders saatimi doldurmak için sadece 6 saatim kalıyor.Nasıl sürekli 5'e kadar okulda tutacak.Ek ders almayı düşünmüyorum zaten.

Kontenjan modülünde söyle geçiyor.Böyle Normu 6 Bölgedeki öğretmen 11.Bu norm fazlalarından biri de benim.
Bölgemde 2 okul daha var fakat onların BT Sınıfı olmadığı için bilgisayar dersini seçmemişler.
Yani sonuçta ben maaşımı alırım öylemi 9 saat ile.Bir diğer sorum bu durumda benim normum olmadığı için formatörde olmadığım için zorunlu tayin çıkması daha mı kolay olur?

hocanim27' Alıntı:
Diyavol' Alıntı:

İyide ders saatimi doldurmak için sadece 6 saatim kalıyor.Nasıl sürekli 5'e kadar okulda tutacak.Ek ders almayı düşünmüyorum zaten.

657'ye bağlı olduğumuz için diğer memurlar gibi bekletme hakları var :) ama öğretmenliğin özel konumu nedeniyle uygulanmıyor.

Diyavol' Alıntı:
Hocam yeni yönetmelik gereği bilgisayar laboratuarı olan okullarda bilişim teknolojileri öğretmenleri norm fazlası olmuyorlar. bunun dışında duyduklarınız sizi yanıltır.

Madem böyle bir yönetmelik var, siz bunu biliyorsunuz, rica etsem paylaşabilir misiniz?

Ayrıca saat 5'e kadar sadece sizi değil, tüm öğretmenleri de tutabilir, tek tek de tutabilir veya 2'şerli 3'erli de tutabilir ( yazılı görev vererek, görev tanımınızda belirtilen işlerle sınırlı olmak üzere ).

Diyavol' Alıntı:

Hangi yönetmeliğe göre hocam.

sitelerde' Alıntı:
Diyavol' Alıntı:

Hangi yönetmeliğe göre hocam.
Hocam yanlış yönlendirmeyelim lütfen okulda saat 5 e kadar tutma olayı felan yok hiçbryerde..benimde 9 saat dersim var başka okuldanda 5 saat ders buldular toplam 14..dersime girip çıktım birgünde nöbet..okadar

Geri