Ders saatlerinde görevlendirme: bir soru?

Kodla Büyü
Durum
Konu kilitlenmiştir.
I

inikat

Misafir
Arkadaşlar bir öğretmen sürekli olarak ilçe milli eğitim tarafından görevlendiriliyor ve tam gün görevli izinli oluyor. Haliyle nöbetçiler sürekli bu öğretmenin dersini dolduruyor.
Bu görevlendirmeler de ilçenin bir etkinliği için yapılıyor yani olmazsa olmaz bir durum vs değil.

Okuldaki dersleri işlenmemiş oluyor. Nöbetçiler ders doldursalar da sonuçta o ders içerik olarak işlenmiyor ve çocukların konuları tamamlanmıyor.

Öğretmenlerin toplantıları, zümreler vs görevlendirilirken okul saatleri dışında yapılmaya özen gösterilirken bu durumun olması da çok rahatsız edici.

Öğretmenlerin görevlendirilmesi hususundaki dikkat edilecek konuların bulunduğu mevzuat hakkında bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?

Siz sanırım görevlendirme giden öğretmenin önce dersine girmesini sonra da göreve gitmesini istiyorsunuz. Akşamları evi yerine ilçeye gitsin. Hatta haftasonu da görev verilsin bu kişiye hiç dinlenmesin.

Siz sanırım görevlendirme giden öğretmenin önce dersine girmesini sonra da göreve gitmesini istiyorsunuz. Akşamları evi yerine ilçeye gitsin. Hatta haftasonu da görev verilsin bu kişiye hiç dinlenmesin.
Eğer görevi kendi istiyorsa ve mecburi değilse "EVET"

Çünkü asli görevi öğrencilerinin başında olması.

Sizin (varsa) çocuğunuzun bir öğretmeni ders yerine ilçe etkinliklerinde olmak istiyor ve bunun için görevlendiriliyorsa, yıl boyu dersleri boş geçiyor ve nöbetçi öğretmen dersi dolduruyor olsa ne güzel der misiniz?

Yoksa benim çocuğumun dersi var ama öğretmeni niye yok sürekli der misiniz?

Aynı durum geçerli bakın hiç birşey değiştirmedim.
İki ayrıntı var; birincisi öğretmen kendi bu görevleri istiyor, ikincisi de derslerine girmesi gereken sınıfta sizi çocuğunuz var.

Buyrun şimdi sorun.

Öğretmen akşam evine gidip dinlensin mi yoksa okul ders saati dışında mı çalışsın.
Okul saati bittikten sonra da akşam 17:00 ye kadar gidip çalışma yapabiliyorsa hele ki.

Ya da sabahtan boş 3-5 saat boşluğu varsa gitse çalışsa mı mantıklı yoksa öğrencilerin derslerine girmesi gereken saatlerde görevlendirilmesi mi doğru?

Var böyle tipler hocam ilin her programında sunucu, organizatör vs gibi işleri kovalayan, sene başında da en iyi sınıfların derslerini böyle tiplere yazarlar, gidecek ya habire bir yerlere çocuklar daha az sıkıntı çıkarır mantığıyla. Ha unutmadan bu tiplerin haliyle idare ile arasida iyi olur, mili eğitimle sıkı fıkı ya!. Velhasıl müdür kovalayacak bu işin peşini hocam, yoksa sizi yorar anca.

Başlarım ilçenin ilin bakanlığın görevine. Kadro açsınlar, Personel alsınlar o zaman ihtiyaç varsa. Böyle saçma sapan iş mi olur.
Öğretmen dersine girsin. Adı üstünde ÖĞRETMEN
O öğretmenin görevi var zaten. Öğrencilerine ders vermek .
Bi yere gitmesin.

Saçma sapan yönetimin sonuçları.
Al işte seminer haftasını saçma sapan online videolarla geçirdik. Muhtemelen herkes açtı vdeoyu takıldı. Şimdi 3 gün boyunca maarif model seminerine yolluyorlar milleti. Çocukların dersleri boş geçiyor.

Hocam, sürekli aynı hocanın görevlendirilmesi doğru değil. İdare ya da veliler hiç şikayet etmiyor mu bu durumdan? Sizin değilde idare ve veli tepki vermeli ilk olarak sanki.
İlçede bir o öğretmen mi var bu işi yapacak. Sıra ile yapsınlar.

Çalıştığım bir ilçede bir müzik öğretmeni yapılması teknik olarak mümkün olmayan bir proje ile ilçeyi resmen kandırmıştı. Birde proje ayağına haftalarca derse girmemiş. En son birkaç bilişimci çağırdı ilçe. Projeyi duyunca şok geçirdim. İlçeye mümkün olmadığını açıkladık. Boşuna bir yığın zaman kaybı. Ne yazık ki dersten kaçmak isteyen çok öğretmende var.

Ömer Dinçer isimli bir bakan vardı zamanında. Göreve geldiğinde "görevlendirme diye bir kavram kabul edilemez, herkes kadrosunun bulunduğu okula dönsün" dedi. Dedi ama o bile baş edemedi bu işle. Bu görevlendirme işini ben de anlamıyorum, @nur4lk hocamın dediği gibi ihtiyaç varsa personel istihdam edersin. Bir öğretmenimizin kadrosu X okulunda, fakat okulun yerini bile bilmiyor. Görevlendirme ile ar-ge e kendisi. Kadro işgal edildiği için okula başka öğretmen gelemiyor, idare dersi nasıl doldururum hesabı yapıyor...

okullarda derse giren öğretmenler ayrı, göreve, ilçeye, törene, projeye giden öğretmen ayrı olmalı.
Örnek 1 : Sürekli rapor alan ama arada bir derse giren (rahatsızlığı dolayısıyla) Türkçe öğretmeninin okuttuğu sınıflar sınavdaki sorunların sadece yarısını derste işlediklerini söylediler.
Örnek 2: Sürekli olarak öğrencisi 4. sınıftayken yurt içi ve yurtdışı çalışmalarına katılan sınıf öğretmeni nedeniyle çocuğunun hiç bir şey öğrenemeden 5. sınıfa geçtiğini ve "çocuğunun 5. sınıfa alınmaması ve 4. sınıfı tekrar etmesini mebden isteyen veli"

Saçma sapan yönetimin sonuçları.
Al işte seminer haftasını saçma sapan online videolarla geçirdik. Muhtemelen herkes açtı vdeoyu takıldı. Şimdi 3 gün boyunca maarif model seminerine yolluyorlar milleti. Çocukların dersleri boş geçiyor.
yoo hocam ben izledim de dinledim de günümüz sorunları yapılandırmacılık öğrenci merkezli eğitim yeni sınav modelleri vs. vs. maarif modeli nedir içeriği amacı vs. bildiğimiz şeyler biraz daha detaylı ve açıklamalı anlatıldı sadece.

buradan bakmak yanlış hocam eğer sizi doğrudan etkileyen bir durum yoksa işinize bakın rahatsız olsanız bile
çünkü sizin adamın peşine düştüğünüzü öğrenenler illaki kulağına ulaştırırlar ve size hiç ummadığınız yerde zarar verirler
o yüzden eğri belasını bulur doğru yolunu alır deyin geçin.
yanlış kişiyi alıntıladınız heralde ! yazdıklarınızın benim yazdıklarımla pek alakası yok.

yoo hocam ben izledim de dinledim de günümüz sorunları yapılandırmacılık öğrenci merkezli eğitim yeni sınav modelleri vs. vs. maarif modeli nedir içeriği amacı vs. bildiğimiz şeyler biraz daha detaylı ve açıklamalı anlatıldı sadece.
ben videonun içeriğini eleştirmedim. video izletmeyi eleştirdim.

evet kişiler karışmış hocam , konuyu açan arkadaşa nasihat olarak demek istemiştim
Bireysel bir sıkıntı değil ki benimki.
Hak kaybı meselesi.
Yani doğrudan benim değil öğrencilerin kaybı asıl mesele.
Bir sınıf bir senede 11 hafta öğretmenin olmamasından 2-3 hafta da tatillere denk gelmesinden o dersi işleyemediğinde ben yine rahatsız olurum.
Benim çocuğum o sınıfta olsaydı nasıl tepki verirdim diye düşünürüm. Biz işin içerisindeyken sesimizi çıkarmadıkça bu işler çoğalıyor zaten.
Bireysel zarar verme niyetinde olan varsa da korkmam. Gerekli şekillerde karşısında dikilirim.
Hak hukuk adalet varsa o yöntemlerle başlarız karşı durmaya...

Eğer görevi kendi istiyorsa ve mecburi değilse "EVET"

Çünkü asli görevi öğrencilerinin başında olması.

Sizin (varsa) çocuğunuzun bir öğretmeni ders yerine ilçe etkinliklerinde olmak istiyor ve bunun için görevlendiriliyorsa, yıl boyu dersleri boş geçiyor ve nöbetçi öğretmen dersi dolduruyor olsa ne güzel der misiniz?

Yoksa benim çocuğumun dersi var ama öğretmeni niye yok sürekli der misiniz?

Aynı durum geçerli bakın hiç birşey değiştirmedim.
İki ayrıntı var; birincisi öğretmen kendi bu görevleri istiyor, ikincisi de derslerine girmesi gereken sınıfta sizi çocuğunuz var.

Buyrun şimdi sorun.

Öğretmen akşam evine gidip dinlensin mi yoksa okul ders saati dışında mı çalışsın.
Okul saati bittikten sonra da akşam 17:00 ye kadar gidip çalışma yapabiliyorsa hele ki.

Ya da sabahtan boş 3-5 saat boşluğu varsa gitse çalışsa mı mantıklı yoksa öğrencilerin derslerine girmesi gereken saatlerde görevlendirilmesi mi doğru?
Bu mesajınızı samimiyetsiz buldum. İlk mesajınızı da öyle bulmuştum zaten.

Derdiniz çocukların dersinin boş geçmesinden ziyade boş ders doldurmak olduğunu düşünüyorum. Ki zaten ilk mesajınızın yarısı bununla ilgili. Sonuna da çocukları yazmışsınız.

Başka insanların ne yaptığıyla ilgilenen insanlardan hiç haz etmem. Hele ki bununla ilgili açık arayanlardan nefret ederim.

Bir öğretmenin gereksiz şekilde iş alıp dersleri boş geçiriyorsa bunu engelleyecek kişi okul müdürüdür. Müdür bununla ilgili bir tutum sergilemiyorsa ya öğretmen gerçekten iş için alınmaktadır ya da okul müdürü bostan korkuluğudur.

Arkadaşınızın arkasından açık arayacağınıza okul müdürünüzle konuşun konuyu. Haa okul müdürü ilgilenmiyorsa ve gerçekten suistimal varsa velileri devreye sokun.

Ki bana göre derdinizin bu olduğunu çocuklardan ziyade boş ders doldurmak olduğunu düşündüğüm için siz yönetmeliklerde açık aramaya devam edin

Durum
Konu kilitlenmiştir.
Geri