ders var ama veren yok

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan akan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

akan

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar fikir vermenizi istiyorum
okulum ortaokul oldu,10 tane 5.sınıflara şube açıldı.6,7,8 lere 11 saat dersim var ve bu yıl formatörlük yok,seçmeli dersler için bir gün seçildi kurur kararında ,tek bir labımız var,seçmeli derslerde 8 sınıf bilişim için açıldı yani 16 saat bilişim dersi var ama ben sadece 8ine girebiliyorum seçmeli derslerin bir günde toplanması dolayısı ile toplam 19 saat dersim olacak.diğer 8 saati ben veremiyorum ama başka bir bilgisayar öğretmeni de veremeyecek başka bilgisayar sınıfı olmaması sebebi ile sizce bu sorun nasıl çözülür.

Hocam idarenizi sıkıştırın bence ve tek günü seçmeli dersler günü yapacaklarına 5 şube için salı günüyse 5 şube içinde çarşamba günü seçmeli dersler günü olsun. Eğer çok fazla sayıda ders açılmamışsa başyardımcının biraz uğraşması gerekecek ama programı oturtabilir. Hatta programı yerleştirmede sizde yardımcı olun.

herseyi bilen sistem tıkırında dıyen ve surekli oecd ulkelerinden bahsedn bi arkadas var ya.. o cozecek....

İLKOKULLAR VE ORTAOKULLAR HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ

ÇİZELGENİN UYGULANMASI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR:
4.Öğretim programlarının uygulanmasında haftanın belirli bir günü/günleri sekiz (8) ders saatlik zaman dilimi “seçmeli ders saatleri” olarak belirlenir. Bu şekilde farklı sınıf düzeylerinde olup fakat seçtikleri ders açısından aynı seviyede olan öğrencilerden seçmeli ders grubu oluşturulması sağlanır. Örneğin bir öğrenci Kur’an-ı Kerim dersini ilk kez yedinci sınıfta alıyorsa ve henüz başlangıç seviyesinde ise bu dersi beşinci, altıncı ve sekizinci sınıfta okuyan ve başlangıç seviyesinde olan öğrencilerle birlikte alabilir. Böylece hem kaynakların daha rasyonel kullanılması hem de öğrenciler için tercih haklarının karşılanması imkânı sağlanır.

Seçmeli ders günü diye bişey yok aslında. Sadece seçmeli dersler belirlenirken tek sınıf değil bütün okulun seçtiği dersler göz önünde bulundurulacağından farklı şubelerdeki öğrencileri bir araya toplayabilmek için ya seçmeli ders günü belirlemek gerekiyor ya da günün son saatleri gibi seçmeli ders saatleri.

Bakanlıkta bunu önermiş güya çözüm adına ama malesef iş bilir çoğu idarecimizde seçmeli ders günü bugündür deyip işin içinden çıkmak istiyor. Şekil A'da görüldüğü gibi.

SORU 56: Çocuğumun bütün seçmeli din derslerini almasını istiyorum.
Seçmeli ders saatinde aynı anda iki sınıfta da olması mümkün değil. Bu nasıl
olacak, seçmeli derslerde sınır var mı?
CEVAP 56: Öğrenciler haftada sekiz saat seçmeli ders alacaktır. Bu durumda
bir öğrenci en fazla dört farklı ders alabilir. Derslerden bir kısmı 2 saatlik ders
olarak düzenlenecektir. Spor ve sanat alanlarında ise öğrenciler bu alandaki
dersleri haftada 2 saat ya da 4 saat olarak alabilirler. Derslerin çakışmaması
için seçmeli derslerin programlarının uygulanmasında esneklik sağlanacak
ve öğrencilerin tercihleri doğrultusunda ders seçebilmeleri güvence altına
alınacaktır.
Tercihleri gerçekleştirebilmek için haftanın belirli günlerinde, belirli
saatleri seçmeli dersler saati olarak düzenleyip,
farklı dersleri seçebilmeyi, en
üst düzeye çıkarmayı amaçlıyoruz. Bu nedenle öğrenciler herhangi bir alandan
birden fazla ders alabileceklerdir.

http://www.meb.gov.tr/duyurular/duyurular2012/12Yil_Soru_Cevaplar.pdf

2 grup yapıldı işin içinden çıkılamayınca 1.grupta kuranı kerim, yabancı dil, bilim uyg.,okuma becerileri
ikinci gruba yine kuranı kerim ve yabancı dil matematik be bilişim teknolojileri,diğer derslerde sıkıntı yok yeterince dersleri var ayrıca 4-5 öğetmen var aynı branşta ama ben tek olunca ne olacak bilemedik idarecim önce başka öğretmen görevlendirme isteriz 1er saat sınıfta teorik yapıp dönüşlü labı kullanırsınız dedi ama sonra vazgeçti olmaz bu bilgisayar desi ne teorik işlenecek diye ben dinlemedeyim bakalım ne yapılacak..

Benim söylediğimde farklı bişey değil ki hocam. Zaten burada da gerekçe olarak diyor ki "farklı dersleri seçebilmeyi en üst düzeye çıkarmak." Benim okulum büyükse ve öğrenci dilekçeleri ile açılan derslerin hepsini verebiliyorsam ister 1 günü seçmeli ders günü yaparım ister şubelerimi 2-3 e bölüp her gurup için farklı günü seçmeli dersler günü yaparım.

akan' Alıntı:
2 grup yapıldı işin içinden çıkılamayınca 1.grupta kuranı kerim, yabancı dil, bilim uyg.,okuma becerileri
ikinci gruba yine kuranı kerim ve yabancı dil matematik be bilişim teknolojileri,diğer derslerde sıkıntı yok yeterince dersleri var ayrıca 4-5 öğetmen var aynı branşta ama ben tek olunca ne olacak bilemedik idarecim önce başka öğretmen görevlendirme isteriz 1er saat sınıfta teorik yapıp dönüşlü labı kullanırsınız dedi ama sonra vazgeçti olmaz bu bilgisayar desi ne teorik işlenecek diye ben dinlemedeyim bakalım ne yapılacak..
Hocam dediğim gibi, sadece programı hazırlamak biraz uğraştırır. Yoksa bütün seçmeli dersleri bir günde vermek gibi bir zorunluluk yok.

KöfteHoRr' Alıntı:
Benim söylediğimde farklı bişey değil ki hocam. Zaten burada da gerekçe olarak diyor ki "farklı dersleri seçebilmeyi en üst düzeye çıkarmak." Benim okulum büyükse ve öğrenci dilekçeleri ile açılan derslerin hepsini verebiliyorsam ister 1 günü seçmeli ders günü yaparım ister şubelerimi 2-3 e bölüp her gurup için farklı günü seçmeli dersler günü yaparım.
mantıklı olan bu

deftones' Alıntı:
KöfteHoRr' Alıntı:
mantıklı olan bu
bence de kesinlikle mantıklı ancak okul idarecileri hatta il ilçe memler maddeleri göstererek sorun çıkaracaklar

yesimim2000' Alıntı:
deftones' Alıntı:
KöfteHoRr' Alıntı:
mantıklı olan bu
bence de kesinlikle mantıklı ancak okul idarecileri hatta il ilçe memler maddeleri göstererek sorun çıkaracaklar
Dediğim gibi maddelerde kesin bi bağlayıcılık yok ama "niye millete kötü örnek olup dertsiz başımıza dert açıyorsunuz" deyip sıkıntı çıkaracakları kesin :puhaha: :puhaha:

akan' Alıntı:
bunu bide bizim idarecilere anlatmak var ya ölümden beter
Anlatmakla bişey elde edebileceğinizi hiç sanmıyorum hocam. Sadece şöyle bi tavsiyede bulunabilirim size. E-Okul'dan bütün 5. sınıfların listelerini alıp bi Excel tablosuna eklersin alt alta. Yan tarafada 4 tane sutun açarsın öğrencinin seçtiği dersleri gösteren. Sonrada derslerin üstüne bi kaç tane süzgeç koyarsın. Şu dersi seçenleri sırala bu dersi seçenleri sırala diye. Ona görede 2 grup oluşturursun ve elinde listelerle uygulamalı olarak çıkarsın idarenin karşısına :)

Geri