Dersane öğretmenleri MEB sistemine entegre olacak

Kodla Büyü

*Vendetta*

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
739
574 BİN ÖĞRENCİNİN ANADOLU LİSESİ DIŞINDA BAŞKA OKULLARA YÖNLENDİRİLECEĞİ YANLIŞ

Başka bir gazetecinin, "SBS'de sınav kazanamayan 574 bin aday açıkta kaldı bunlarla ilgili nasıl bir seçenek uygulanacak." şeklindeki soruya da Avcı, "Açıkta kalan tabiri doğru değil okul türleri azaltılması çalışması 2010 yılından bu yana sürüyor. Bu kapsamda düz liseler, Anadolu liseleri veya meslek lisesine dönüştü. Tercihleri Anadolu liseleri dışında olan öğrenciler için kontenjanlar var. Kamuoyunda herkesin birinci önceliği Anadolu lisesi. Birinci önceliğini kazanamayan öğrencilerin ister istemez sorunluluktan ötürü meslek ve imam hatibe gideceği şeklindeki algı doğru değil. Son dönemlerde meslek lisesine olan talep yukarı çekildi. Eğitim - sanayi işbirliği ile açılan meslek liseleri organize sanayi bölgelerinde açılan meslek liselerinde ciddi bir yükseliş var. Meslek liseleri bölümüne değişen 3 bin 500 ila 5 bin arası değişen devlet katkısı var. Hem eğitim kalitesi hem de özendirici tedbirler bakımından ciddi iyileştirmeler yapıldı. Kamuoyunda asıl olan Anadolu lisesi dışında mecbur kalındığı için meslek ve imam hatip lisesine gitme algısı yanlış. Meslek liseleri, kız meslek liseleri ve imam hatip liseleri konusunda haktan ciddi talep var. 574 bin öğrencinin Anadolu lisesini kazanamadığı için başka okullara yönlendirileceği ile ilgili açıklamalar tamamen yanlış." diye cevap verdi.

YENİ BİR SBS İCAT ETMİYORUZ YAZILI SINAVLARIN BAZILARI MEB DENETİMİNDE YAPILACAK

Avcı, başka bir gazetecinin, "SBS kaldırılacak demiştiniz? Bu yıl 8. sınıf öğrencileri detayları merak ediyor sınav test mi, yazılı yoklama olarak mı yapılacak?" sorusuna şu cevabı verdi; "Bu konularda ilgili tüm yaz boyunca ilgili paydaşlar, kamuoyu, öğretmen, yönetici, veliler ve öğrencilerle belli başlı şehirlerde danışma toplantıları yaptık. Sonuncusu 10 gün önce İstanbul'da yapıldı, geçmiş uygulama olası çözüm önerileri tartışıldı. SBS yerine öğrencilerin önümüzdeki 4 yılı etkileyecek tek sınav koymama kararlılığı devam ediyor. Yeni bir sınav yok. Öğrencilerin girdiği yazılı sınavlardan bazılarını daha denetimli yaparak bunları liseye geçişte kullanacağız. SBS yerine, yeni bir sınav icat etmiyoruz. Yazılı sınavların bazıları bakanlık denetim ve gözetiminde yapılacak."

DERSHANELER

Dershanelerin kapatılıp, kapatılmayacağı ile ilgili soruların dile getirilmesi üzerine Avcı, "'Bakan değişti dershanelerin kapatılması gündeme geldi' diye bir şey yok. Sayın başbakan 3 yıldır bunu açıkladı. Kapatmadan ziyade bir dönüşüm söz konusu. Tek bir sınava yönelik test becerilerin kazandıran kurum olmaktan çıkartıp özel okul olması için öteden beri bakanlığımız tarafından yürütülen çalışmalar var. Benim acele etmeyin deyişimin sebebi şu. Ocak ayında kayıtlar başlıyor, gerekli izinler ocak ayında yapılıyor. Benim açıklama yaptığım zaman dershaneler alım yaptı. Bu kayıt olan öğrenciler 2014 Haziran'a kadar kurslarına devam edecek. Kayıt olanlar ücretleri ödedi, kurslar başladı. Dershanelerin dönüştürülmesi konusunda yasal düzenleme gerekiyor. Bu düzenleme Meclis açılınca yapılabilir. Bu konuda tek başımıza bir düzenleme yapma yetkimiz yok. Meclis'in tasarrufunda. Meclis açılınca yapılacak düzenleme ile dershaneler özel okula dönüşecek. Önümüzdeki yasama döneminde yapılacak düzenleme ancak 2014-12015 ders yılında geçerli olacak. 3 yıldır düzenleme yapılacağını tüm sektör aktörleri biliyor. 4 yıllık bir geçiş süreci fiilen tanınmış oldu. Zaten bazı köklü kuruluşlar dönüşmeye başladı. Onların bu konuda şikayeti yok. Daha küçük kurumlar kendi aralarında birleşerek benzer bir dönüşü uygulayabilirler, uygulamalıdırlar. Bu kurumların özel okula dönüşmesi için başka teşvikler öngörüyoruz. Arsa, kredi kolaylıkları düşünüyoruz. Ayrıca dershanelerde çalışan öğretmen, öğretici ve çalışanların bakanlığımız sistemine entegre edilmesi için hazırlıklarımızı yapıyoruz." açıklamasında bulundu.

http://www.memurlar.net/haber/396475/
 
Dershane öğretmeni mebe nasıl entegre edilecek daha anlamadım.Kpss ye ne oldu peki?Millet boşuna mı sınava giriyor?Saçma sapan şeyler yapıyorlar ya.
 
Birkaç günkü gazetenin birinde şöyle bir haber vardı
Genel liseler olmadığı için sınavı da kazanamayan öğrencilerin meslek liseleri ve imam hatip liselerine zorunlu yönlendirileceği yönündeki haberleri yalanlamayan Türk, “Bu iki lise dışında Çok Programlı liseler (ÇPL), özel okullar ile açık liseler de alternatif” dedi....
3 senedir ÇPL ler genel lise kısmına öğrenci almıyor ve CPL lerde meslek öğrencileri(kız-erkek teknik) bulunuyor. Bu durumda CP liseler, meslek veya imam hatip liselerine nasıl alternatif oluyor ki?
 
yeterli öğrenci başvurusu olursa her anadolu lise ve meslek lisesinin birer sınıfı genel lise olabilecek. kısaca il merkezleri ve ilçerlerde bolca ÇPL benzeri okul olabilecek..
 
deephunter' Alıntı:
yeterli öğrenci başvurusu olursa her anadolu lise ve meslek lisesinin birer sınıfı genel lise olabilecek. kısaca il merkezleri ve ilçerlerde bolca ÇPL benzeri okul olabilecek..
Bunu ilk defa duyuyorum hocam, gerçekten varsa böyle birşey, bu forumun eğitim kısmını kapatalım, saçmalıkta gelinen son nokta olur.
 
Geri
Üst