derse gelmeyi unuttum :(

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sadbt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

sadbt

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar geçen hafta ders programı değişti. bugün 5-6. ders 2 saatliğine okula gelmem gerekiyordu. ama ben dersimi 7-8. saat diye hatırladığım için o saattlerde okula geldim :( öğrenciler kantinde test çözmüş. 12 lere idi dersim . müdür yardımcısına hoca gelmedi demişler ama o da gelir birazdan demiş öğrenciler de kantine test çözmeye gitmiş. kimse yokluğumu anlamamış yani. şimdi ben ne yapiim sizce müdür yardımcısına ders saatlerini şaşırdığımı söyliyim mi yoksa hiç karıştırmadan evime mi gidiyim. :( öğrenciye de güven olmaz sonradan derlerse hoca gelmemişti falan diye .. offf

Söyleyin gitsin ne olacak, gizlemeniz çok ufak bir problemin büyümesine yol açar.
Zaten o saatler arasında öğrenciler bir taşkınlık yapmamışlarsa bir sıkıntı çıkmaz.

Hocam olanı idareye bildirmeni tavsiye ederim. Gerisi onlara kalmış. Ama hocanız birazdan gelir dediklerine ve sana ulaşmadıklarına göre sorun olacağını sanmam.

teşekkür ederim arkadaşlar. bu okula yeni atandım. meslekte yeni değilim eski sayılırım bayağı :) a ma ne tepki vereceklerini bilmediğim için çekiniyorum açıkcası. zaten sevmediler beni hissettiriyorlar sevmediklerini yeterince :( benden önceki arkadaşı çok seviyorlarmış beni benimseyemediler bir türlü. öğrenciler taşkınlık yapmamışlar. en sevdiğim sınıf zaten . ama okulda kalakaldım hala gidemedim ne yapcam bilmiuorum :(

tabii ki idareye söyle hocam bunda ne var insanlık hali ne yapacakları onlara kalmış boşver ... hatta bu kadar basit bir konuyu eski ve tecrübeli bir öğretmen olarak açmanı da garipsedim :)

aman hocam dert ettiniz şeye bakın nolacak ondan zaten idarenin haberi olsa seni ararlardı bişey demeyin

bizde bir öğretmen bugünlerde bir derse girememişti, ikide bir ders programi değiştiğinden dolayı geç kaldığından dolayı müdür dilekçe yaz dedi yorum sizin

Bir idareci olarak basit ve üstüne gidilecek bir olay değil. Ama etik olanı söylemenizdir. İdareci arkadaşların sorun çıkartacağını düşünmüyorum. Bende idareciyim ve ben bunun için bir öğretmeni uyarma soruşturma vs gereği duymam. Kasıtlı yapılan bir durum değil sonuçta.

soylemenız gerekır hocam ıkı gun sonra sıze derse gırmedıgınız ıcın sıkıntı cıkarabılır(sorusturma acabılır) sonradan raporlayamazsınızda yanı ıdarenıze baglı benım dedem vefat ettıgınde benı ıdarı ızınlı emmogluna ıse muduru rapor al demıstı yanı ıdarenız ters ıse ıkı gun sonra sıkıntı cıkarır olay şekıl degıstırır

bende idareciyim, açıkcası bana söylenmez ise farklı davranırım, ama güzel bir uslupla söylenen her şeyi dinler anlamaya çalşırım :+1:

:)

Benimde başıma gelmişti

Söyledim müdüre

Hemde ben öğretmenler odasında otorurken öğrencilerde sınıfta oturmuş

Müdür güldü

sadbt' Alıntı:
arkadaşlar geçen hafta ders programı değişti. bugün 5-6. ders 2 saatliğine okula gelmem gerekiyordu. ama ben dersimi 7-8. saat diye hatırladığım için o saattlerde okula geldim :( öğrenciler kantinde test çözmüş. 12 lere idi dersim . müdür yardımcısına hoca gelmedi demişler ama o da gelir birazdan demiş öğrenciler de kantine test çözmeye gitmiş. kimse yokluğumu anlamamış yani. şimdi ben ne yapiim sizce müdür yardımcısına ders saatlerini şaşırdığımı söyliyim mi yoksa hiç karıştırmadan evime mi gidiyim. :( öğrenciye de güven olmaz sonradan derlerse hoca gelmemişti falan diye .. offf

Sadece iyi niyetiniz için bile ben bir şey demezdim.
3-4 kez derse yarısında giren öğretmeni uyardım her defasında başka bahaneler söyledi (ki ben öğretmenler odasında borsa takip ettiğini biliyorum). En sonuncusunda hocam benim hep bir bahanem olur dedi. Yüzsüzlüğün son noktası.

Benim başıma gelse ben söylerim. İdareci olsam söylenilmesini isterim. Söylenildiğinde de her türlü yardımcı olurum, anlayış gösteririm...

Hocam söylemek daha uygun. Eğer farkedildiyse ve söylemediyseniz art niyet aranır. Sürekli olan bir şey değilse ben izinli yazıyorum. Sürekliyse zaten müdür beye söylüyorum. Önce konuşuyor devam ederse soruşturma açıyor. İlk seferinde hemen soruşturma açılıyorsa o idarede bir sorun var demektir.

Cwza gerektirecek bir durum değil. Bende de oldu md yardimcisina söyledim. O da farkettim unuttuğunu, ben de sana onu hatirlatmak icin aramıştım bende unuttum başka şeyler konuşup kapattık dedi. Güldük geçtik o kadar

Hocam bir idareci olarak ben de öğretmenimin böyle bir durumu bana bildirmesini kesinlikle isterim. Olumsuz bir durumla karşılaşacağınızı zannetmem, olursa da bu durumu göğüslemeniz gerekir.
Daha dün 5. sınıflara dersim olduğunu unutmuş, başka bir işle ilgileniyordum. Haftalık ders saatim çok az olduğu için bende unutma durumu daha fazla oluyor maalesef. Sizin başınıza gelen de, idarecilerin başına gelen de insanlık halidir, hoş karşılanmalıdır. Tabi suistimal edilmediği sürece...

bir gün ders zili çaldı tam o sırada müdür bey dedi ki gel çay içelim işin yoksa dedi. neyse gittik makamına bir muhabbet sohbet derken 35 dakika oturduk. Derken kapı çaldı baktık bir öğrenci. bana diyor ki " hocam derse gelmicek misiniz"

Geri