Derse konsantre olmasorunu yaşayan varmı?

Kodla Büyü

sadece susarak

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar bazen formatörlük işleri ile uğraşırken derse soğuyor ders anlatmak istemiyorum. ders anlatıncada formatörlük işlerinden soğuyorum. daha sene başı ama ben çok yorgunum. bu tür sorunlar yaşayan varmı sadece benimmi psikolojim bozuk. :verymad:

hepimizin psikolojisi bozuk ben şimdiye kadar isteye seve yardımcı olmak niyettiyle okulun her işine koştum, öğretmenlerin bilgisayar çözümcüsü oldum ama bu yıll yokkkk beş karış bir suratla bin türlü bahane buluyorum hiç bi şeyin tadı yokkk, zaten konsantre olacak ders te yok :x

elf.krc' Alıntı:
hepimizin psikolojisi bozuk ben şimdiye kadar isteye seve yardımcı olmak niyettiyle okulun her işine koştum, öğretmenlerin bilgisayar çözümcüsü oldum ama bu yıll yokkkk beş karış bir suratla bin türlü bahane buluyorum hiç bi şeyin tadı yokkk, zaten konsantre olacak ders te yok :x
yok benim derslerim var. sene başında formatörlük istemediğime dair dilekçe vermiştim kabul edilmişti idare ile derslerimi seçtirme tartışmasına girdim ve seçtirdim. sonrada iptal edilen formatörlüğümün zorunlu olduğuna dair okula yazı geldi. formatör oldum. dersleride iptal ettirmedim norm konusunda işime yarayacak diye.

sadece susarak' Alıntı:
arkadaşlar bazen formatörlük işleri ile uğraşırken derse soğuyor ders anlatmak istemiyorum. ders anlatıncada formatörlük işlerinden soğuyorum. daha sene başı ama ben çok yorgunum. bu tür sorunlar yaşayan varmı sadece benimmi psikolojim bozuk. :verymad:
Olmaz mı :) Ne olduğumu ne yapacağımı bilmiyorum. Ye iç, yat uyu prensibindeyim şu aralar

1 yıldır askerdeydim askerlik dönüşü hem okula hemde derslere alışamadım askerlik daha cazip geliyor :) birde labaratuarı darmadağın görünce iyice iştahım kaçtı.

sıkıntı yok....dersime girince müdür dahi çağırsa şimdi dersdeyim gelemem diyorum :D

Formatörlük işleri de sıkıntılı, BT sınıfına girince canavar kesilen öğrencilerle uğraşmak da sıkıntılı. Her yıl gelen öğrenciler bir önceki yıla göre daha sorunlu oluyor.

Arkadaşlar dersler öncelikli gelir. Daha sonra formatör iseniz boş kalan ders saatlerinde formatörlük görevlerinizi yerine getirebilirsiniz. Bütün işleri yetiştieceğim diye kendinizi yormayın. Bütün işleri yetiştiremeyebilirsiniz. Sizden istenenleri önem sırasına koyun. Kendinizi yormadan yapabildiğiniz kadar yapın. Elinizden geldiğince yaptığınız işler için kısa bir rapor tutarak ne kadar süre aldığını yazın ve haftada 1 müdür yardımcısına imzalatın. Raporu dosyanıza ekleyin.

Laboratuarda toplu düzenlemeler yapacaksanız, 8.sınıflardan kasaları ve monitörleri kaldırmaları için, kabloları düzenlemeleri için kısa bir eğitimden geçirin. Neyi nereye nasıl bağlayacaklarını anlatın. Yapacakları işleri madde madde sırasıyla onlara izah edin. Erkek öğrenciler nispeten daha ağır işleri yapsınlar kız öğrenciler de silme temizleme işini yapsınlar. En azından temizlik ve düzenleme için önemli derecede size yardımcı olacaklardır. Aslında çocuklara temizlik yaptırmak yasak ama çocuklar severek yapıyor. Yine de kendisine güvenmeyen kablo bağlantılarını yapmasın tabi.

Bunun dışında ders esnasında süreç içinde bozulan fare ya da kılavye için de kendinizi sakın üzmeyin. Kılavyesi ya da faresi bozulan bilgisayardaki öğrencilerin de yerini değiştirmeyin. Onlara ceza olsun. Bilgisayarlarını iyi korusunlar.

Sınıfa çöpe atmaya düşündükleri ya da hurdacıya vermeyi düşündükleri bilgisayar malzemelerini bilişim sınıfına bağışlayabileceklerini hatırlatın. Bu yolla çok sayıda fare ve kılavye hatta ram bile gelebiliyor.

Kolaylıklar dilerim.

Geri