Dershanelerin Kapanması ve Eğitim Sistemi

Kodla Büyü
Ankete katıldım hocam.

Şuana kadar ki sonuçlar:

Bu Ankete 3077 Kişi Oy Kullanmıştır.
Ülkemizdeki mevcut eğitim sistemine göre dershanelere ihtiyaç var mıdır?
Evet - 3015
Hayır - 39
Kısmen - 25
Eğitim sistemindeki adaletsizlikler (bölgesel, fakir/zengin) dershaneler ile giderilmekte midir?
Evet - 2780
Hayır - 100
Kısmen - 202
Ülkemizde dershanelerin istihdamı artıran ve işsizliği azaltan bir etkisi var mıdır?
Evet - 2978
Hayır - 58
Kısmen - 53
Ülkemizde dershanelerin sınav başarısı ve öğretim seviyesine olumlu katkısı var mıdır?
Evet - 3013
Hayır - 28
Kısmen - 44
Geliri orta ve alt seviyede olan aileler için dershaneler gerekli midir?
Evet - 2973
Hayır - 35
Kısmen - 68

Fakat anket çok profesyonel değil hocam. Yani bilimsel anket hazırlamanın kurallarına pek uygun değil. Sorular tamamen yönlendirmeli olmuş. Anketin amacı belli yani. :)

Ama çıkan sonuçlar elbetteki vatandaşların bu olaya bakışını değerlendirmek açısından ÖNEMLİ. Teşekkürler.

AKADEMİA' Alıntı:
Ankete katıldım hocam.

Şuana kadar ki sonuçlar:

Bu Ankete 3077 Kişi Oy Kullanmıştır.
Ülkemizdeki mevcut eğitim sistemine göre dershanelere ihtiyaç var mıdır?
Evet - 3015
Hayır - 39
Kısmen - 25
Eğitim sistemindeki adaletsizlikler (bölgesel, fakir/zengin) dershaneler ile giderilmekte midir?
Evet - 2780
Hayır - 100
Kısmen - 202
Ülkemizde dershanelerin istihdamı artıran ve işsizliği azaltan bir etkisi var mıdır?
Evet - 2978
Hayır - 58
Kısmen - 53
Ülkemizde dershanelerin sınav başarısı ve öğretim seviyesine olumlu katkısı var mıdır?
Evet - 3013
Hayır - 28
Kısmen - 44
Geliri orta ve alt seviyede olan aileler için dershaneler gerekli midir?
Evet - 2973
Hayır - 35
Kısmen - 68

Fakat anket çok profesyonel değil hocam. Yani bilimsel anket hazırlamanın kurallarına pek uygun değil. Sorular tamamen yönlendirmeli olmuş. Anketin amacı belli yani. :)

Ama çıkan sonuçlar elbetteki vatandaşların bu olaya bakışını değerlendirmek açısından ÖNEMLİ. Teşekkürler.
Sonuçta Pak eğitim iş, eğitim sektöründeki işçi öğretmenlerin yani dershane öğretmenlerinin sendikası olduğu için tabiki dershanelerin kapanmasını istemiyor.
ancak sorulan sorularda tabiki hayır seçeneğini işaretleyenler de oldu.
ayrıca olumsuz yorum yapan kişilerin de yorumları onaylandığı için tamamen tarafsız bir ortam.

Hayırlısı olsun ne diyelim.

hocam sana zahmet birde bilişim teknolojileri
öğretmenlerinin durumunu haber yapsanız...
Forumda BTR görevi yürüten arkadaşların durumuyla alakalı sayfalar dikkatinizi çekmiştir umarım...
Saygılar

hükümet sırf cemaatin gelirini kısmak için dersaneleri kapatıyor eğitimle sistemle ilgileri yok umurundamı adamın, yarın cemaatle arası düzelir dersaneye gitsin diye millete gaz verirler millette yer

NASIL KALİTE ARTACAK CENCAH BEY
açılan akşam kursları kapanmaya başladı bile.

sonucu "dersaneler kapanmasın"a çıkacak bir anket hazırlanmış yani biz nasıl soru soralım da sokaktaki sade vatandaş dersaneler kapanmasın desin diye düşünmüşler

dipnot: işbu yazı kapansın ya da kapanmasın gibi yargı içermemektedir

bizim bulunduğumuz şehirde kurslarda öğretmenlerin olmamasından dolayı üniversitede okuyan öğrenciler veya mezunlar görevlendirilmişler. Arkadaşlarım kurslarda çocukların kafasının karıştırıldığından bahsediyolardı. 5. sınıf çocuğuna müfredatta olmamasına rağmen denklemlerden, eksilerden vb. bahsedildiğini söylüyolar. Madem böyle bi işe kalkışılacak hazırlık yapılsaydı, kaynaklar hazırlansaydı, dersi anlatacaklar ona göre hazırlansaydı. Ben bi de dershaneler gereksizse o zaman neden bu takviye kursları açılıyo onu anlamıyorum. Sanki Eğitim sisteminin herşeyi düzgün bi dershaneler sıkıntı. önce bi şu edepsizliklere, ahlaksızlıklara dur denilebilse..

Dersaneler eğitim düşünülerek kapatılmadı ki eğitim açısından değerlendirelim. Erdoğan'da biliyor eğitimin böyle düzelmeyeceğini ama kavgada bir tokat çakması gerekiyordu bunu yaptı, kurban yine çocuklar oldu.

cemaati sevmiyor ible olsam insanların ekmek parasıyla oynanması, gelecek kaygısına düşürülmesi, çoluğumu çocuğumu nasıl geçindiririm acaba diye düşünmek zorunda bırakılması bile çok üzücü bi durum. Rızkı veren Allah biliyoruz, ne olursa olsun bi yerden rızık kapısı açılır, ama yine de üzücü.. Bazıları oh olsun onlara diyor, öyle diyenlere inşallah kendileri de aynı durumu yaşarlar diye dua edesim geliyor :(

Bazıları oh olsun onlara diyor, öyle diyenlere inşallah kendileri de aynı durumu yaşarlar diye dua edesim geliyor

+1

Konunun tartışması genelde cemaat-hükümet gerilimi açısından yapılsa da objektif şekilde düşünürsen dersaneler bir ihtiyaç ise ve zararlı da değillerse kapatılmamalı. Eğer ille de kapatılmasını istiyorsan eğitim sistemini düzeltirsin, onlar kendileri kapatır zaten. Çocuklara yapılan ankette hafta içinde ikisi de serbest olsaydı dersaneye mi giderdin, okula mı giderdin diye sorulunca çocukların ezici çoğunluğu tabiki dersane diyorsa devlet eğitim sistemini gözden geçirmeli ve hıncını dersanelerden çıkarmamalı.

Çocuk derste sıkıntı çıkartıp dersi protesto edercesine dersi anlattırmıyorsa açıkça elimizden hiç bir şey gelmiyor. İllede sinir küpüne dönüp, ağır laflar mı söyleyelim, fiziksel müdahalede mi bulunalım, her an sinirli mi görünelim, disipline verme vs. ye mi tenezzül edelim? Çoğu öğtetmen gördüğüm kadarıyla sınıf disiplinini bol bol yazdırarak sağlıyor. Herkes bu işin başka yolu olmadığını biliyor. Öğrenci en ufak bir şeyde alo 147 meselesini tehdit edercesine anlatıyor. Daha geçen hafta öğretmen arkadaşın savunmasını aldılar alo 147 deki uyduruk mesele için. Çocuğu en azından dersten atma ve yok yazma yetkisi bari verseler ortalık oldukça düzelir ama öğretmenin eli kolu bağlı ve gördüğüm her öğretmen kitabı deftere aynen yazdırmakla sınıf disiplinini sağlıyor. Ders anlatmanın böyle olmaması gerektiğini kendileri de biliyor ama öğretmen, öğrencisi ile sıkıntı yaşayıp bu işten atılırsa pazarda limon satacağını bildiği için ders anlatmaya yeltenmiyor bile. Ne gerek var, zaten bir kaç öğrenci dersi protesto edercesine davranıp sinirlerinizi zorlayacak. Ya sürekli sinirli görüneceksiniz, ya gerçekten sinirlenip ağzınızı açıp ağır laflar konuşacaksınız (ki suçtur!) ya fiziksel müdahalede bulunacaksınız (ki bu da suçtur!) ya da disipline vereceksiniz (ki bu da olmaz zaten). Yazdır gitsin en iyisi. 40 dakika geçsin yeter. Sonra diğer sınıfa da yazdırırız. Sonra dersler biter zaten eve gideriz.

Cemaat - Hükümet kavgasını bir yana bırakarak sadece kendi açımdan bakarsam; babam beni lise 2 ve lise 3 te zorlanarakta olsa dersaneye gönderdi ve öss yi kazanabildim, okulda hiç birşey öğrenmedim.
Okulda; ücretli öğretmenler - hamile olup 6 ay gelmeyen bayan öğretmenler - sınıfımda dersle ilgisi olmayan sınıf arkadaşlarım vs...
Dersanede ise; sadece öğrenmeye odaklı öğrenciler, sürekli test, seviye sınıfları, işini yapmaya çalışan öğretmenler vs.

Babam beni dersaneye gönderdi bende çocuğumu dersaneye gönderebilirdim ancak ne ben ne de normal bir vatandaş özel ders için bütçe ayıramaz, zenginler özel okullar ve özel derslerle benim çocuğumun önüne geçecek. Benim olaya bakış açım budur.

normal bir vatandaş özel ders için bütçe ayıramaz, zenginler özel okullar ve özel derslerle benim çocuğumun önüne geçecek.

+1

artık dar ve orta gelirli aile çocuklarının iyi üniversite kazanması hayal diye düşünüyorum.

Geri