dersim seçilmedi

Kodla Büyü

patya

Üye
iyi günler arkadaşlar
5-6 larda zorunlu olan dersim 7 lerde hiç seçmeli olarak seçilmedi bunun yerine beden eğitimi 2 saat zorunlu olan arkadaşa 2 saat daha seçmeli verilip onun 22 saat benim ise dersim 10 saate düştü. sizce bu ne kadar doğru benim maaşım dolmazken ona ek ders çıkırıldı ne yapmam gerekiyor lütfen yorumlarınızı bekliyorum

hocam yapacak bişey yok öğrencileri o yönde yönlendirip dilekçe aldıysalar bişey yapamazsın maaş karşılığı başka okula 5 saat görevlendirilirsin.

İdare mi secmedi ogrencimi secmedi. Ben kendimi norm fazlası gosterin dedim ama adamlar göstermedi.

Bende de benzer bi sıkıntı var, yalnız benim sorun 7. sınıf seçmeli ders çizelgesinde BTY dersinin hiç olmayışı, dilekçe verdim ttkb nin 28.05.2013 tarihli kararını ve öğrenci dilekçe örneği ekleyerek.
Bilmiyorum sonuç ne olur, ders listeye eklense bile öğrenciler yönlendirilip ders seçtirilmeyebilir.

zbrzbr' Alıntı:
Bende de benzer bi sıkıntı var, yalnız benim sorun 7. sınıf seçmeli ders çizelgesinde BTY dersinin hiç olmayışı, dilekçe verdim ttkb nin 28.05.2013 tarihli kararını ve öğrenci dilekçe örneği ekleyerek.
Bilmiyorum sonuç ne olur, ders listeye eklense bile öğrenciler yönlendirilip ders seçtirilmeyebilir.

eğer seçilebiliecek dersi listeye koymadılarsa bu suçtur.Hele öğrenciler yönlendirildiyse daha da suçtur. Durumu söyleyin yoksa bimere yazarım deyin.

bilisim_oguz' Alıntı:
ben de çizelgede BT dersini görmedim.Dolayısıyla seçilemedi.Ne yapacağız?
Benim yaptığımı yapın hocam, dilekçeyle başvurun, 3-4 gün sonra hepimiz okuldan uzaklaşacağız, eylülde döndüğümüzde can sıkıcı bi durumla karşılaşırsak onların da canının sıkılacağı bir dayanağımız olur.
ismailt' Alıntı:
zbrzbr' Alıntı:

eğer seçilebiliecek dersi listeye koymadılarsa bu suçtur.Hele öğrenciler yönlendirildiyse daha da suçtur. Durumu söyleyin yoksa bimere yazarım deyin.
Yok yok ben doğrudan bimere yazayım bişey demeden :)
Aslında idarelerde art niyet olmayabilir, muhtemelen hepsi geçen sene 5. Ve 6. Sınıflar için yayınlanan örnek seçmeli ders çizelgesini çoğaltıp dağıtmıştır, benim ilçemde öyle görünüyor, çünkü çoğu okulda durum aynı

Eğer bir okulda öğrenciler 5. 6. sınıflarda BT dersi görmelerine rağmen 1 tanesi dahi 7. sınıf için BT dersini seçmiyorsa orada kesinlikle yönlendirme vardır. Zamanında İl Milli Eğitimler Kürtçe dersinin seçilip seçilmediğini seçilmediyse nedenini (bu şaka değil gerçekten olmuş bir şeydir) sormuşlardı. Şu anda BT dersi için de yapsınlar hadi bakalım hodri meydan. Bakın bu işler bölge normuna da etki ediyor. Geçen sene başında bulunduğum bir lisede BT dersi öğrencilere seçtirilmemişti. Bizim okuldan mezun olup (ve 4. sınıftan 8. sınıfa kadar BT dersi gören ve yüzlerce mezun öğrencimizin gittiği bir liseydi.) da o okula biden hiç bir öğrencinin BT dersini seçmemsi mümkün değil, yok böyle bir şey. O Okulda hiç ders saati oluşmadı. Ha eğer müdür "Bilgisayar öğretmeni yok seçmeyin" demeseydi, o okulda belki 6-8-10 saat ders oluşacaktı. Bölge normu artacaktı ve belki de o zamanlar norm fazlası olmayacaktım. İstemediğim başka bir okula gitmek zorunda kalmayacaktım. Yani bölge normu olan yerlerde başka okulda seçtirilmeyen ders sizin normunuza, sizin okulunuzda seçilmeyen ders hem sizin hem de başkasının normuna etki edecek. Ne zaman etki edecek Eylül-Ekim ayında sonra hoooop Kasımda Norm fazlası atamaları.

Bimer'e şunu yazar mısınız? "........ okulunda 5. ve 6. sınıfta Bilişm Dersi öğrenciler görmesine ve dersi sevmelerine rağmen 7. sınıf için hiç birinin bu dersi seçmemesi normal midir? Bu konu araştırılmalıdır." Ya da "Bazı okullarda ..." diye başlayın. Son bir not : Bir okul düşünün hiç bir 7. sınıf öğrencisi Spor ve Fiziki Etkinlikleri seçmemiş. Mümkün mü :)

mdio' Alıntı:
Bimer'e şunu yazar mısınız? "........ okulunda 5. ve 6. sınıfta Bilişm Dersi öğrenciler görmesine ve dersi sevmelerine rağmen 7. sınıf için hiç birinin bu dersi seçmemesi normal midir? Bu konu araştırılmalıdır." Ya da "Bazı okullarda ..." diye başlayın. Son bir not : Bir okul düşünün hiç bir 7. sınıf öğrencisi Spor ve Fiziki Etkinlikleri seçmemiş. Mümkün mü :)

direkt okul müdürlüğüne yönlendiriyor, hiç deneme böyle bişeyi :D

zilal' Alıntı:
mdio' Alıntı:

direkt okul müdürlüğüne yönlendiriyor, hiç deneme böyle bişeyi :D

isim yazmayıp, falanca il veya ilçedeki bazı okullar diye genelleme yapılsa da mı?

bizim okulda 5. sınıflarda dersimiz yok. sınıflar İngilizce hazırlık. muhtemelen bende norm fazlası

beyler bizim arkadaş veli olduğundan dolayı alo 147 i arayıp bizzat sordu.. cvp: 7. ve 8. sınıflar bt seçmeli ders olarak YOK.

dolpman' Alıntı:
beyler bizim arkadaş veli olduğundan dolayı alo 147 i arayıp bizzat sordu.. cvp: 7. ve 8. sınıflar bt seçmeli ders olarak YOK.

Hocam kaç haftadır biz bu konuyu konuştuk ama hala ders var mı yok mu diyenler var. Onu diyen kişi geçen senenin ders listesine bakmış. Bu sene 7 lerde seçmeli 2 saat ders var. Önümüzdeki yani 2015-2016 da ise 7 ve 8 lerde seçmeli olarak 2 saat var. 5 ve 6 larda zaten zorunlu. Bitsin artık şu ders yok muhabbeti. Forumda kaç tane başlık var bununla ilgili.

sayın hocam bir tebliğ, yönetmenlik, meb in yayınladığı resmi liste yani anlayacağın bir resmi dayanak yok mu elimizde bizde onu okula gösterelim. vAr demekle kimseye derdimizi anlatamayız.

dolpman' Alıntı:
sayın hocam bir tebliğ, yönetmenlik, meb in yayınladığı resmi liste yani anlayacağın bir resmi dayanak yok mu elimizde bizde onu okula gösterelim. vAr demekle kimseye derdimizi anlatamayız.

Hocam resmi yazı var, forumda bir çok başlık açıldı son 1 aydır. Arama yaptırın, başlıkları takip edin. Sıkıldık artık biliyor musun?

Benim okulumda da seçtirilmedi. Bizzat öğrenciler yönlendirildi. BT niye seçilmiyor dediğimde ise listede bu ders yok dediler. Nasıl yok ya dedim bir liste gösterdiler orada gerçekten yoktu daha stajer olunca çok üstlerine de gidemedim. Şimdi 16 olan saatim 10'a düştü. Norm fazlası olur muyum? Ya da 10 saat +BTR olsam herhangi bir sıkıntı olur mu?

Geri