Dersimiz gelecek sene 7. sınıflara zorunlu mu?

Kodla Büyü

kompütır

Üye
Bu sene 5 ve 6 lara zorunlu olan dersimiz kademeli olarak 7 lere ve 8 lere de zorunlu olacak mı acaba?

Hayır değil 2 saat seçmeli... Şeçmeli derken okul idaresi tarafından belirlenen seçmelilerden değil geçen sene 5.sınıflardaki gibi seçmeli... Bir sonraki seneyede aynı sistem 8.sınıflar için geçerli olacak...

Benim şahsi görüşüm 7 ve 8 lere de Teknoloji tasarımı zorunlu yaparlar. Birsürü Tek Tas çı var.

Dersimiz zorunlu olduguna göre bence 7. sınıfta da zorunlu olarak devam edecektir.

http://ttkb.meb.gov.tr/www/duyurular/kategori/2/2/ 28 mayıs duyurusu...

ttkb.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2013_05/28033917_ilk_ort_haf_ders_ciz_28mays2013.rar
5 ve 6.sınıfta zorunlu, 7 ve 8 sınıfta seçmeli... tablonun zorunlu ve seçmeli dersler bölümünde iki tane ders var...

ayrıyetten pessss....

arkadaşlar ders çizelgesinden haberiniz yok sanırım, üstte arkadaşlarda açıklama yapmış ama okuyan yok 7 lerde dersimiz seneye 2 saat ve seçmeli, ondan sonraki senede 7 ve 8 lerde 2 saat ve seçmeli.

Bana göre,bence ifadesi ile başlamak hata. Şimdiki çizelgede ders seçmeli ve 2 saat o da öğrenci isterse. Bu çizelge değişene kadar durum bu.

Ekli dosyalar

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    148.2 KB · Görüntüleme: 909
Su anki 7 ve 8 ler 4+4+4 ten onceki sistem
O yüzden seneye 7 lerde de zorunlu olma olasiligi var

7 ve 8 lerle kesinlikle blgisayar dersi işlemek istemiyorum ergen ergeen saçma salak ve anlattığından bir halt anlamayan kafası karışık bir devre 5 ve 6 lar için ideal hem kültürü kavrıyorlar kullanım hususlar çok hayati önemli şeyler yeter orta okulda ne imkan var nede yeterli saat programlama için bu haliyle kalırsa iyi hatta 7 ve 8 lere kesinlikl e olmasın. olacaksada seçmeli 1 saat olarak devam etsin onlarda.

dernek devreye girip 7 ve 8 i de zorunlu yaparsa norm fazlası olma durumu tamamen kalkar

!!!
Aşamalı geçiş...

Şöyle:
2012-2012
5.sınıflar 2 saat seçmeli ydii (çizelge değiştiği için zorunlu olarka düşünebilirsniz)
6.7.8.sınıflar 1 saat seçmeli (eski sistem)

2013-2014
5.6. sınıfar 2 saat zorunlu
7.8. sınflar 1 saat seçmeli -eski sistem

2014-2015
5.6.sınıflar 2 sat zorunlu
7. sınıflar 2 saat seçmeli
8. sınıflar 1 saat seçmeli -eski sistem

2015-2016
5.6. sınıflar 2 saat zorunlu
7.8. sınıflar 2 saat seçmeli

Çizelgeye göre seneye 7. sınıflarda öğrenci seçimine bağlı 2 saat seçmeli olacak ama benim şahsi görüşüm bu dersin zorunlu olacağı yönünde

kakababa' Alıntı:
Çizelgeye göre seneye 7. sınıflarda öğrenci seçimine bağlı 2 saat seçmeli ilaçlama benim şahsi görüşüm bu dersin zorunlu olacağı yönünde

inş. derneğe gene iş düşüyor :)

arkadaş defalarca tartışıldı. hatta dedimki sabit başlığa koyun bunu öğrenemeyen açsın açsın okusun. cevap yazmayı da kapalı yapın mümkünse. adam link vermiş çizelge koymuş, daha önce de verildi, verilmesede BT öğretmeni açar okur. Bu konunun tartışma götürecek bir yanı yok. 2 sayfa yazı yazılmış....

Geri