Dersimizi Geri alma

Kodla Büyü

kaan2334

Aktif Üye
Arkadaşlar bilişimci olarak en büyük sıkıntımız dersimizin elimizden alınması ve seçmeli ders yapılması.
cumhurbaşkanlığında bir arkadaşla görüştüm. Bana(bize) tavsiyesi;
sıkıntınızı (çok olabilir ama hepsini yazarsanız olay çok dallanır budaklanır. ben sadece dersimizi geri alma adına düşünüyorum) el yazısı ile bir dilekçe yazın altına imzaları yine elle bilgisayar çıktısı olmasın. gönderin dedi.
Kesinlikle işleme alınır.
ben elazığdayım.
her il den bir kaç arkadaş imza sürküleri toplasa ortak bir dilekçeye iliştirip cumhurbaşkanlığına hatta başbakanlık ve mebe göndersek.
biz dersimizi istiyoruz.

Müdür yardımcısı olmayı yeğlerdim. Dersimizi alsak ne olacak. Hiç bir zaman normal öğretmen gibi olmayacağız. Yine idareye yardım edeceğiz, öğretmenlerin ve laboratuarların bitmek bilmeyen dertleri ile uğraşacağız. Hiç bir zaman normal öğretmenler gibi olamayacağız. Madem öyle formatör olmak daha iyi. Yok olmayacak isek müdür yardımcısı yapsınlar. Çok çalışıyoruz diye dert yanıyorlar. Bizim 5 dk da yaptığımız işi 2 saatte yapıyorlar, çok çalışıyoruz diyorlar :)

kaan2334' Alıntı:
Arkadaşlar bilişimci olarak en büyük sıkıntımız dersimizin elimizden alınması ve seçmeli ders yapılması.
cumhurbaşkanlığında bir arkadaşla görüştüm. Bana(bize) tavsiyesi;
sıkıntınızı (çok olabilir ama hepsini yazarsanız olay çok dallanır budaklanır. ben sadece dersimizi geri alma adına düşünüyorum) el yazısı ile bir dilekçe yazın altına imzaları yine elle bilgisayar çıktısı olmasın. gönderin dedi.
Kesinlikle işleme alınır.
ben elazığdayım.
her il den bir kaç arkadaş imza sürküleri toplasa ortak bir dilekçeye iliştirip cumhurbaşkanlığına hatta başbakanlık ve mebe göndersek.
biz dersimizi istiyoruz.

elazığda hangi okuldasınız hocam. bende elazığdayım. iletişim kurup birlikte hareket edebiliriz

fantan' Alıntı:
Müdür yardımcısı olmayı yeğlerdim. Dersimizi alsak ne olacak. Hiç bir zaman normal öğretmen gibi olmayacağız. Yine idareye yardım edeceğiz, öğretmenlerin ve laboratuarların bitmek bilmeyen dertleri ile uğraşacağız. Hiç bir zaman normal öğretmenler gibi olamayacağız. Madem öyle formatör olmak daha iyi. Yok olmayacak isek müdür yardımcısı yapsınlar. Çok çalışıyoruz diye dert yanıyorlar. Bizim 5 dk da yaptığımız işi 2 saatte yapıyorlar, çok çalışıyoruz diyorlar :)
hocam hiç kimse bizi dersten çıkartıp iş yaptıramaz.
bizim dersimizin en az 2 saat olsa ve seçmeli değil mecburi olsa sınav olsa daha iyi olmaz mı.
bakın benim okulda idarecilerle aram çok iyi. Burada bazı arkadaşlarımızın yaşadığı sıkıntıları hiç yaşamadım. Ama yaptığımız işin bir kuralı ve sınırları yok. her idareci kafasına göre yorum yapıyor. İdarecin iyiyse rahat ediyorsun değilse okul zulüm oluyor.

ben ismet paşa i.ö.o dayım

Hocam çok güzel fikir :+1: ama bizim zümremiz kendi sorunları için bile parmağını dahi oynatmaz malesef sadece oturdukları yerden şikayet ederler...
Umarım artık bu durum değişir...

kaan2334' Alıntı:
fantan' Alıntı:
hocam hiç kimse bizi dersten çıkartıp iş yaptıramaz.
bizim dersimizin en az 2 saat olsa ve seçmeli değil mecburi olsa sınav olsa daha iyi olmaz mı.
bakın benim okulda idarecilerle aram çok iyi. Burada bazı arkadaşlarımızın yaşadığı sıkıntıları hiç yaşamadım. Ama yaptığımız işin bir kuralı ve sınırları yok. her idareci kafasına göre yorum yapıyor. İdarecin iyiyse rahat ediyorsun değilse okul zulüm oluyor.

ben ismet paşa i.ö.o dayım

Öğretmen olsak tabi ki daha güzel olur ama ben sadece öğretmenlik yapabileceğimizi düşünmüyorum. Bize iş yaptırmaları meselesi karışık bir durum. Adam anlamıyorum diyor, yapıyorsun mecbur, acele diyor yapıyorsun. Okulumda 100 e yakın öğretmen var. Düşünün ne kadar bilgisayar problemi çıkıyor. E adam yardım istiyor, hocam yardım edemem diyemiyorsun. Lab ile uğraşması da zaten çok dert. Kendi adıma müdür yardımcılığını yeğlerdim. Bilgisayar ile uğraşmaktan yoruldum.

fantan hocam söylediklerinize hak veriyorum.
ama m.yrd. olduğumuzda bunlar olmayacaksa haklısınız.
bizim görev alanımız net değil.
m.yrd .olduğumuzda öğretmenlerle öğrencilerle ve velilerle uğraşacağız.
ayrıca biz m.yrd olduğumuzda bize yıkılan bu görevler alınacak mı (alınacaksa kime yaptıracaklar.)
tekrar atama yapıp genç bilişimci arkadaşlarımıza yüklene bilirler.
bilinmeyen çok değişken var.

önce şunu yapmamız lazım.
Biz bilişimciler olarak ne istiyoruz.
dersi geri almak mı
teknik m.yrd. mı
buna karar vermemiz lazım

Arkadaşlar öncelikle şunu oluşturmamız gerekiyor. Dersimizi geri istiyoruz ama dersimizde de köklü değişiklikler lazım. Örneğin dersin ismi içeriği ve hedefleri. Somut bir müfredat önerisinde bulunarak isteklerimizi iletmeliyiz. Öncelikle Bilgi ve İletişim dersi word excel oyundan ileri gitmeli. Ne bileyim Teknoloji dersi, teknolojii kullanma dersi gibi daha kapsamlı bir isimle ele alınmalı. Daha sonra müfredata yeni konular eklenmeli. Word Excel Powerpoint bunlarda bilinmiyor ama daha farklı konular olmalı. Programlama dilleri, web tasarım, grafik tasarımı dersleri , bir fotoğraf makinesinin özellikleri kullanımı, yani teknoloji ile ilgili herşey. Şu saçma fikri yıkmamız lazım. Çocuklar artık herşeyi biliyor.
Kısacası sızlanmaktan çok somut ve kabul edilebilir şeyler oluşturup bunu öneri olarak sunmak lazım.

Söylediklerimden kurtulmanın tek çaresi müdür yardımcısı olmak gibi. Başka çıkar yol bilemiyorum. Hiç bir öğretmen, müdür yardımcısına gidip, hocam şunu yapar mısınız diyemez herhalde :) Ya da bir idareci kendi işini size yükleyemez. Ufak tefek yardım ister o ayrı. 5 e kadar okulda kalmak da ayrı bir saçmalık. Versinler bize de kurstan etüdten pay o zaman. Yani artık herşey bilgisayarda. En güzel müdür yardımcılığını biz yaparız.

Tek. mdr. yrd. lığı diye bir şey kabul etmemiz lazım. Normal müdür yardımcısı yapsınlar. Onun ne olduğu belli değil. Sadece adımız değişip aynı işleri de yapabiliriz.

Teknik müdür yardımcısı saçmalığı nedir. Teknik müdür yardımcısı olsunca görevlerimiz ne olacak. Bu sıfatı birisi uydurdu bizde inandık. Derslerin geri gelmesi en mantıklısı ve doğru olanı

arkadaşlar herkes birşey söylüyor onun için biz birlik olamıoruz.. birlik olamadığımız için bir hiç oluyoruz ve kimse bizi dikkate almıyor... birlik olmak için tavizler vermemiz gerekiyor kimse fikrinden taviz vermezse de bu gerçekleşmiyor. birlik olduğumuz zaman isteklerimizi yavaş yavaş gerçekleştirebiliriz... bence dilekçe konusu gerçekleştirilebir... bunu yaptıımz zaman kimsenin kendisinden bir şey eksilmez... birlik olma adına bir girişime yardım edeceğiz...
arkadaş nasıl olacağını iyice açıklasın ve usulsüz başvuru ve diger konuları iyice incelesin bence..
iyi günler

akzabat' Alıntı:
Arkadaşlar öncelikle şunu oluşturmamız gerekiyor. Dersimizi geri istiyoruz ama dersimizde de köklü değişiklikler lazım. Örneğin dersin ismi içeriği ve hedefleri. Somut bir müfredat önerisinde bulunarak isteklerimizi iletmeliyiz. Öncelikle Bilgi ve İletişim dersi word excel oyundan ileri gitmeli. Ne bileyim Teknoloji dersi, teknolojii kullanma dersi gibi daha kapsamlı bir isimle ele alınmalı. Daha sonra müfredata yeni konular eklenmeli. Word Excel Powerpoint bunlarda bilinmiyor ama daha farklı konular olmalı. Programlama dilleri, web tasarım, grafik tasarımı dersleri , bir fotoğraf makinesinin özellikleri kullanımı, yani teknoloji ile ilgili herşey. Şu saçma fikri yıkmamız lazım. Çocuklar artık herşeyi biliyor.
Kısacası sızlanmaktan çok somut ve kabul edilebilir şeyler oluşturup bunu öneri olarak sunmak lazım.
Hocam kesinlikle katılıyorum size, dersimiz sadece bilgisayar demek değilki. Ders zorunlu yapılma durumu belirsizken ders içeriği düzenleme ile uğraşacaklarını hiç zannetmiyorum.
Tamir işleri ilede mecburen ilgilenmek durumundayız, formatör olsakta o işleri yapıyoruz olmasakta, bari ücretimizi alalım...

deftones' Alıntı:
Teknik müdür yardımcısı saçmalığı nedir. Teknik müdür yardımcısı olsunca görevlerimiz ne olacak. Bu sıfatı birisi uydurdu bizde inandık. Derslerin geri gelmesi en mantıklısı ve doğru olanı
:+1:

Geri