Dersleri Bu Şekilde İşlesek Nasıl Olur?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan exgol
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

exgol

Aktif Üye
Bilgisayarlar eski olunca,öğrenciler:hocam evdeki laptopu getirebilir miyiz dediler. tabiki dedim. ilk günler 1 kişi, daha sonra 3 ve sayı gittikçe arttı inanın.madem herkesin evinde bilgisayar var ozaman koysunlar çantalarına haftada 1 gün okula getirsinler. teknoloji tasarım dersi için onlarca ağırlıkta odun,çıta,köpük,cam,karton getiriyorlarda bilişim teknolojileri dersine de netbook,notebooklarını getirsinler. durumu iyi olupta alamayan öğrenci mecbur alır çünkü ders zorunlu. durumu iyi olmayan öğrenci de samimi olduğu bir arkadaşıyla beraber kullanır. Dersler herkesin kendi sınıfında işlenir. hem BT sınıfının boğucu atmosferinden kurtuluruz hem de sınıf hakimiyetimiz daha iyi olur. Engüzeli bir sınıf çıkmadan diğer sınıfın içeri girme curcunası olmaz:)

güzel çözüm önerisi benim sınıfımda hayatında ilk kez bilgisayarla tanışan öğrenci sayısı daha fazlaydı 3-4 kişi bilgisayar kullanıyordu:) umarım faydalı olur

zaten meb in tablet dağıtmasındaki hedef bu, çocuklar tablet kullanmaya alıştıktan sonra, yani bağımlı olduktan sonra zaten artık dağıtmaya gerek kalmayacak, tableti eksik olan evinden laptop vb gibi şeyler getirecek zamanla herkes bağımlı olacak, bilişim vazgeçilmez bir hal alacak.
Not : bunlar benim varsayımlarım, bilgi içermemektedir. :)

öneri güzel ama kenar mahallelerde olmuyor. ya evde masaüstü oluyor, ya hiç bilgisayar olmuyor ya da izin vermiyorlar. azıcık ekonomik düzey orta halli olması gerekli.

köyde çalışıyorum tüm okulu toplasan 5 tane laptop çıkmaz. merkezde derse giren hocalarımız deneyebilir ancak bu yöntemi

Güzel bir yöntem aslında bende düşünebilirim. Tek labımız olduğu için ders saatlerinin fazla olması sebebiyle 2 öğretmen olacağız. Aynı anda da derslerimiz olacağı için 1 ders saatini sınıfta işleme durumumuz var. Ancak aklıma gelen bazı sıkıntılar oluşacaktır.

1. Öğrencilerin evden notebook getirmesine aileleri izin verir mi?
2. Okulda 7 saat kalacakları için notebookların çalınması / kaybolması büyük bir sıkıntı ve risk oluşturabilir.
3. Evinde notebook/pc olmayan öğrenciler açısından değerlendirmek de gerekir.

aklıma gelen ilk sıkıntılar bunlar ama düşünülebilir bir uygulama kafama yattı biraz...

veli toplantılarında bu durum dile getirilebilir.(çocuğunuz evde bilgisayarda geçireceği vakti okulda geçireceği için evde hep ders çalışacaktır falan denir) Bilişim dersinin önemini anlatan gelecekteki meslek gruplarından bahseden profosyonel bir broşür hazırlanır dağıtılır. hatta almak isteyenler için okul idaresi ile ortak hareket edip,toplu indirimli netbook alımları da yapılabilir(tabi bazı veliler art niyet aramazsa). idare, veli toplantısında dile getirir her sınıfa her öğrenci için kilitli dolap diye velilerin desteğiyle de dolap yaptırılır. alamayanlar dediğim gibi samimi olduğu arkadaşıyla beraber kullanır ya da yardım kuruluşlarıyla irtibata geçilir.

exgol' Alıntı:
veli toplantılarında bu durum dile getirilebilir.(çocuğunuz evde bilgisayarda geçireceği vakti okulda geçireceği için evde hep ders çalışacaktır falan denir) Bilişim dersinin önemini anlatan gelecekteki meslek gruplarından bahseden profosyonel bir broşür hazırlanır dağıtılır. hatta almak isteyenler için okul idaresi ile ortak hareket edip,toplu indirimli netbook alımları da yapılabilir(tabi bazı veliler art niyet aramazsa). idare, veli toplantısında dile getirir her sınıfa her öğrenci için kilitli dolap diye velilerin desteğiyle de dolap yaptırılır. alamayanlar dediğim gibi samimi olduğu arkadaşıyla beraber kullanır ya da yardım kuruluşlarıyla irtibata geçilir.
tamam hocam sakin... :mrgreen:

Şimdilik hayal...
Ancak evinden getirdiği bilgisayarın tamirini de size sorarsa
ve bunlar 600 öğrencili bir okulda problem olur.

Her yerde geçerli olan bir durum değil ki hocam. Benim bulunduğum yerdeki öğrenciler silgilerini bile getirmiyor. Maddi imkansızlıktan değil eğitime önem vermediklerinden.

Arkadaşlar eğer bilgisayar laboratuvarınız varsa ve bilgisayarlarınız artık yeni programları kaldırmıyor ise yaklaşık 1.000 TL gibi bir maliyetle alabileceğiniz bir bilgisayarı ya da elinizdeki mevcut bilgisayarlardan en iyisini sunucu olarak yapılandırıp, Terminal Server hizmetiyle tüm diğer eski bilgisayarların uzak masaüstü bağlantısı üzerinden, programları bu sunucu bilgisayar üzerinde çalıştırmasını sağlayabilirsiniz.

bu yazıyı gördükten sonra kenara her ay para koymaya çalışacağım. :D

Bilgisayar başına 600 TL olsa çarpı 16 eşittir , 9600 TL.

Gelecekte gideceğim okulda (belki bir hayırsever veli de bulurum, okul aile birliği maksimum zorlarım,) BT sınıfı olmazsa, veya çok eski olursa, veririm parayı bir arkadaşa sadece BT sınıfına bilgisayar alınmak üzere bağışlatırım ki bu riskli olur, bilgisayarları aldırırım, sonra getirtir...

Başka çare yok gibi, onbinlerce tablet alındı, buralarda gören yok, :cry:

ülkede 957 ilçe var, bir tane numune bile yok, bilgisayar alımı durdurulmuş, ...

Geri