dersleri geri alacağız peki ya formatörlük ne olcak diyenle

Kodla Büyü

dogan

Site Gezgini
bak güzel kardeşim zorunlu formatörlük diye birşey yok. ilgili makamlar adıan zorunlu diyerek bizi zorluyorlar. bir uygulamanın kanunlarda karşılığı yoksa zorunlu olsa kaç yazar. düşünsenize milli eğitim müdürlüğü zorunlu olarak bizlere kat temizlliği yaptırabilir mi? tabiki hayır. adına zorunlu temizlik görevlisi olarak görevlendiriyorum dese zorunlu mu olcak yani. yine yapacak mısınız bu görevi.
öğretmenlerin görev ve sorumlulukları ilköğretim kurumları yönetmeliğinin http://mevzuat.meb.gov.tr/html/68.html 68. maddesinde açıkça yazmaktadır. bunun dışında verilen hiçbir görev yasal değildir ve uygulamadaki yönetmeliğe aykırı olduğu için yok hükmündedir.
ben 2. dönem bu görevi kabul etmeyeceğim. ve hiçbir belgeye imza atmayacağım. resen yani isteğim ve bilgim dışında 68 maddeye aykırı yapılan bir görevlendirme yok hükmündedir. dolayısıyla formatörlük yapmamanız durumunda hakkımızda soruşturma açılacak fakat ceza verebilecekleri bir madde yoktur. tam tersi karşı dava açmanız yada ilgili kurum amirleri hakkında şikayette bulunmanız halinde isteğiniz dışında yönetmeliklere aykırı görevlendirme yaptıklarından ceza almaları bile söz konusu olacaktır.
ha unutmadan okulda maaş karşılığı kadar bile dersim yok yapmak zorun dayım diye düşünmeyin. bu onların sorunu. ben 2 okula bile gitmeyi göze alıyorum. tamirci olmaktan daha iyidir. emin olun
yönetmeliklerin size verdiği hakkın farkında olun ve kimsede korkmayın. ben 2. dönem bu yöntemi uygulayacağım.
yapmak istemeyen herkes yapmıyorum yönetmeliğe aykırıdır. resen atasanızda yapılan atama yönetmeliğe aykırı olduğu için yok hükmündedir ve gereğini yerine getirmeyeceğim. sakın ola istediğinize dair bir belgeye imza atmayın. ne yapabilecekler görelim. sonuçsuz boş bir soruşturma. belki de onu bile yapmazlar. hepsi bu kadar.
biraz cesaret biraz bilgi. gerisi çok kolay.

Ah hocam ah, bugün bıraksam formatörlüğü okulumda ağzının suyu aka aka bekleyen kaç öğretmen var. Milli Eğitim için olay basit. YAPACAK ADAM ÇOK. İçerik boş, yapılan iş eksik, işler aksak vs vs. Kimin umurunda. Var mı var.

Kısaca hocam ben de düşünüyorum dediğinizi yapmayı ama eylemimin sadece tepkimi ortaya koydum diyerek kendi vicdanımı susturacağına da eminim.

Hocam kesinlikle tam destek. Ben bir süre önce çektim isyan bayrağını; okulda idareye karşı kılıçları çekmiş 2. dönemi bekliyorum...

enestar hocama katılıyorum, alakasız branşlardan sürüyle formatör olan-olmak isteyen var.sırf ek dersi için. şimdi farzedelim ki dersler geriye geldi, bizi ihya edecek kadar ders gelmez, çok zor. bozulan bilgisayar yine senin elinden öpecek.

Ne çok tamir meraklısı bilgisayar öğretmeni arkadaş var anlamakta güçlük çekiyorum. Daha önce her kademede 2 saat ders vardı. Şimdi geri gelmesi zormuş. Nasıl kaldırdılarsa öyle geri getirirler arkadaş. Ben tamirci değilim öğretmenim. İsteyen yapsın tamircilik ama derslerimiz geri gelsin.

Mezuniyet neydi hocam? Teknik mi? BÖTE mi?

Gelin 2012 yılının başından itibaren okullarımızda hepimiz birer Öğretim Teknolojileri birimi oluşturalım. Küçük ama etkili birkaç gönüllü arkadaşla birlikte öğretim meteryalleri geliştirelim. Okullarda asıl işimizin bu olduğunu gösterelim. Boş dersi olan öğretmenlere 10'ar 15'er dakikalık küçük kurslar verelim. BİLGİSAYAR TAMİR ETMEYELİM.

Desem nereden mezun olduğunu unutmuş arkadaşlar köpürecek şimdi.

AMen' Alıntı:
Mezuniyet neydi hocam? Teknik mi? BÖTE mi?

Gelin 2012 yılının başından itibaren okullarımızda hepimiz birer Öğretim Teknolojileri birimi oluşturalım. Küçük ama etkili birkaç gönüllü arkadaşla birlikte öğretim meteryalleri geliştirelim. Okullarda asıl işimizin bu olduğunu gösterelim. Boş dersi olan öğretmenlere 10'ar 15'er dakikalık küçük kurslar verelim. BİLGİSAYAR TAMİR ETMEYELİM.

ben bu dediğinizi yapıyorum hocam küçük kurslar veriyorum.. vs.. ama o tamir yükü varya hiç üstümüzden inmiyor... ama bende 2 okula gitmeye razıyım artık ama tamircilik istemiyorumm :(

bu sıralar bir sınavdan bahsediliyor ve hatta yeni bir müdür yardımcılığı olacakmış teknolojik birimden sorumlu ve bizim okuldaki konumumuz bu olacakmış bilgisi olan var mı ???????

dogan hocam,
8. yılımı çalışıyorum. Hiç formatör olmadım. Ama 2. dönem zorla formatör yapılıyorum. İlçe Milli Eğitimde Şube Müdürü'yle , İlçe Milli Eğitim Müdürü'yle, İl Milli Eğitimde Şube Müdürü'yle görüştüm. Olmazmış. Hiç bir belge imzalamadım. istemediğime ve 16 saat Bilişim Teknolojisi dersimin olduğunu belirten dilekçe yazdım ama dün görevlendermi Vali'ye imzaya gidecekmiş. Burası Eskişehir benim gibi istemeyen yok. Herkesin keyfi yerinde idareyle anlaşmış.

srpkyl' Alıntı:
dogan hocam,
8. yılımı çalışıyorum. Hiç formatör olmadım. Ama 2. dönem zorla formatör yapılıyorum. İlçe Milli Eğitimde Şube Müdürü'yle , İlçe Milli Eğitim Müdürü'yle, İl Milli Eğitimde Şube Müdürü'yle görüştüm. Olmazmış. Hiç bir belge imzalamadım. istemediğime ve 16 saat Bilişim Teknolojisi dersimin olduğunu belirten dilekçe yazdım ama dün görevlendermi Vali'ye imzaya gidecekmiş. Burası Eskişehir benim gibi istemeyen yok. Herkesin keyfi yerinde idareyle anlaşmış.

değerli arkadaşım. aynı şeyleri yazacağım ama yine de cevap vereceğim. doğrudur isteğimiz olmadan bizi görevlendiriyorlar. beni de görevlendirecekler. bunun bir anlamı yok benim için. bu görevi yerine getirmeyeceğim. bana uygulayabailecekleri haklı oldukları bir yönetmelik maddesi yok. hesabıma full ek ders yattığında fazla yatan parayı hesaplayarak bir dilekçe ile okul müdürlüğüne hesabıma fazla para yatırıldığını yazılı olarak bildireceğim ve resmiyete dökeceğim. yani hukuken formatör olmadığımı yazılı olarak ileteceğim. korkmayın.
kolay gelsin

çok doğru yazmışsınız hocam :alkis: :alkis:
AMen' Alıntı:

arkadaşlar malesef olay isyan etmekle ya da bazı şeylere zorluk çıkarmakla bitmiyor.kaldı ki benim gördüğüm kadarıyla formatörlükten herkes şikayetçi değil.ne derseniz deyin ek ders için ya da bi şekilde geçimini sürdürmek için.kimseyi de bunu istediği için suçlayamayız.çünkü kimseyi sen sadece maaş karşılığı derse gir (o da 2-3 okul dolaşmayı göze almak demek) ve hiç ek ders alma diyemeyiz.bu dek ders sorununa genel anlamda bir çözüm bulunmadıkça formatörlük bir çoğumuz için mecburi bir tercih halini alacak.kaldı ki bir şekilde dersler verilse de bu tamir işleri bitmeyecek.bt sınıfındaki bilgisayarlarla başka kim neden ilgilenir?siz değil başkası bozsa da yapar mı?yapmasa nolur?isyan edip olay çıkarsanız nolur? bu sorular hiç bitmez...(not:nerdeyse hepsini denemiş birisi olarak konuşuyorum)

hakand77' Alıntı:
arkadaşlar malesef olay isyan etmekle ya da bazı şeylere zorluk çıkarmakla bitmiyor.kaldı ki benim gördüğüm kadarıyla formatörlükten herkes şikayetçi değil.ne derseniz deyin ek ders için ya da bi şekilde geçimini sürdürmek için.kimseyi de bunu istediği için suçlayamayız.çünkü kimseyi sen sadece maaş karşılığı derse gir (o da 2-3 okul dolaşmayı göze almak demek) ve hiç ek ders alma diyemeyiz.bu dek ders sorununa genel anlamda bir çözüm bulunmadıkça formatörlük bir çoğumuz için mecburi bir tercih halini alacak.kaldı ki bir şekilde dersler verilse de bu tamir işleri bitmeyecek.bt sınıfındaki bilgisayarlarla başka kim neden ilgilenir?siz değil başkası bozsa da yapar mı?yapmasa nolur?isyan edip olay çıkarsanız nolur? bu sorular hiç bitmez...(not:nerdeyse hepsini denemiş birisi olarak konuşuyorum)
..
hocam formatör olsanız bile bozuk bilgisayarı siz yapmak zorunda değilsiniz. siz sadece ilgili birime BİLDİRMEK ZORUNDASINIZ.
..
kaldıki siz formatör olmadınız ve okulunuzda başka bir formatör var. o arkadaşa neden yapmadın dye değil ama ARIZAYI BİLDİRDİN Mİ bu senin görevin şeklinde uyarıda bulunabilirsiniz.

zaten dersimiz yok, notumuz yok diyrsunuz, 1 bilgisayar daha eksiz olsa bişey farketmez sanırım...

enestar' Alıntı:
Ah hocam ah, bugün bıraksam formatörlüğü okulumda ağzının suyu aka aka bekleyen kaç öğretmen var. Milli Eğitim için olay basit. YAPACAK ADAM ÇOK. İçerik boş, yapılan iş eksik, işler aksak vs vs. Kimin umurunda. Var mı var.

Kısaca hocam ben de düşünüyorum dediğinizi yapmayı ama eylemimin sadece tepkimi ortaya koydum diyerek kendi vicdanımı susturacağına da eminim.

bu suyu akanlar nerde burda 60 öğretmenin içinde niye çıkmadı acaba? walla açıkcası aylık 100 lira ben kağıt üstünde sorumluluk bile almam. nasıldüzen arkadaş

aslında bu işleri biraz da buralara bizler getirdik,ben formatör olmamak için veya diğerlerimiz mesai saatlerini ayarlayıp bizim görevimiz olmayan işleri yaparak, işleri görev listelerine kendi ellerimizle ekledik tek tek.

ek ders olmasa yüzüne bakmam bende, bir önceki okulda iki bilgisayarcı idik, diğer arkadaş formatördü ben bir fiil 30 saat derse giriyordum inanın çok rahattı, sonra o tayin istedi gitti, ben tek kaldım formatör oldum, olduğuma bin pişman. idareci gibi 8-5 dur okulda, idareci gelsin sana hesap sorsun, amele gibi herkesin işini yap, yaptığın işi kimseye beğendireme, yapmazsan aran bozulsun, yaptığın öğretmenlikten bir gram tatminkar olma, öğrenci derse değilde internet kafeye geldiğini sansın, sınav olmasın, not olmasın, hiçbir sınavda dersinle alakalı bir tek soru bile çıkmasın, ondan sonrada haftada bir saat derste öğrencilerin kafasına silah dayamadan bilgisayar kullanmayı öğret, ne güzel dimi :? işte bu anlatılan dertlerin hepsi = 18 saat ek ders. valla bizde de hiç akıl yok.

hocam yapmam etmem diyerek bir yere varamayacağımızı az çok hepimiz biliyoruz.formatör olmasanız da sonuç itibariyle bilgisayarlarda ortaya çıkabilecek muhtemel problemlerle uğraşıyorsunuz.istediğiniz kadar ben yapmam deyin.sonuçta o bilgisayarları yine ben kullanıyorum, benim ihtiyacım var.ilgili birimlere bildirmek hikayeden başka birşey değil.her yıl rapor yazıyoruz, değerlendirme yapıyoruz kimin ne kadar ciddiye aldığı var.yapmayın demek ya da ben yapmam demek işi çözmüyor malesef.kaldı ki tüm gün çalışıldığı için ister istemez idarecilerle iyi geçinmek zorundasınız.mecburen bazı durumlar için izin almanız gerekiyor.ya da bir şekilde onlara nazınızın geçmesi gerekiyor.bu da yapmam diyerek olmuyor.mesela önceki okulumda formatörken şubat tatilinde de gelmeniz gerekir dediler.bende müdürümle konuştum, ben ek ders almayayım okula da gelmeyeyim dedim.aram iyi olduğu için tmm hallederiz dedi ve halledildi.hem de her yıl.madem ben bir şekilde aynı şeyleri yapacağım o zaman kimseyle restleşmeye gerek yok kanaatindeyim.kaldı ki zamanında bunu da yaptım hiç birşey farketmedi...

Geri