Derslikte kamera

Kodla Büyü

e_caya

Aktif Üye
Arkadaşlar dersliklerde (BT sınıfı) kamera olması yasal mı? Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.

hocam eğer brt iseniz tahminim acaba kaytarıyormu yoksa odasında bekliyormu gibi bir neden olabilir.bu nedir ya resmen oyuncak olduk mebin içinde.ozaman müdür odasında ve idare oadasındada kamera olmalı.

BTR yim evet.bu okulda bugün görevlendirildim. sınıfa girdim ve kamerayı fark edince şok oldum. diğer dersliklerde de var mı bilmiyorum.

Kamera olması hoş birşey değil ama direk öğretmeni gözetliyorlar diye düşünmek çok olumsuz yönden bakmak olur.
Bilgisayar sınıfı kafe ya da herhangi bir etkinlik için kullanıldığında oradakileri gözetlemek bilgisayarların başına birşey gelirse tespit etmek ve hırsızlık olaylarında kameranın öneminden dolayı da takılmıştır. Hatta daha çok bu yüzden takılmıştır.

gizli kamera ve gizlice ses kaydı yaptıran idarecilerde var. hocam özellikle öğretmenler odasında dinleme cihazları bulduk zamanında :D

Müdür yardımcısı kötü bir niyetim yoktu dedi :D :D :D

kötü niyeti yoktur, odasında sıkılıyordur, öğretmenlerin muhabbetlerine dahil olmak istemiştir:) bu okuldaki niyeti çözmek için henüz çok yeniyim. dediğim gibi ilk günüm. ama bu manzara beni tedirgin ve huzursuz etmeye yetti

yönetmelikte açıkça bellidir hocam. dersliklere kamera yerleştirilemez.

ben müdürüme söylemiştim sınıfa kamera koyalım diye, o da yönetmeliği göstermişti ondan biliyorum.

noIdea arkadaşıma katılıyorum. yönetmelikte böyle bir şey yok zaten etik te değil. ayrıca böyle işlere bulaşan idarecilerin ceza aldığını duymuştum. yasal değil yani yaptıkları iş...

aman hocam alo 147 döner dolaşır bize ceza keser:) belki yanlış düşünüyorum ama, sadece bu dönem buradayım ve uğraşmaya değmez gibi geliyor. kadrom bu okulda olsa ama şikayet ederdim. ya da ilerleyen zamanlarda işler kötüye giderse şikayet ederim:)

ya insan hali hadi farketmeseydiniz. yanlış bir uygulama ama en azından göreve yeni başlayan birine kameraların varlığından bahsetmek haber vermek gerekir diye düşünüyorum

haklısınız, farketmeyebilirdim de. diğer sınıflarda yokmuş, sadece BT sınıfında. o da güvenlik için sanırım. şimdilik bence mahsuru yok. iyi niyetli olduklarını düşünmeye başladım.

faskerhat' Alıntı:
Kamera olması hoş birşey değil ama direk öğretmeni gözetliyorlar diye düşünmek çok olumsuz yönden bakmak olur.
Bilgisayar sınıfı kafe ya da herhangi bir etkinlik için kullanıldığında oradakileri gözetlemek bilgisayarların başına birşey gelirse tespit etmek ve hırsızlık olaylarında kameranın öneminden dolayı da takılmıştır. Hatta daha çok bu yüzden takılmıştır.
:+1:

Art niyet aramayın hocam öğrenci bizim labdan kasayı söküp RAM çalıyor.Ben alan şefi olarak tüm lablara kamera taktırmaya uğraşıyorum.

Geri