Derste Çocuğun Kaşı Açıldı

Kodla Büyü

big_way

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar

Çocuk kafasını eğdi kaşını sıraya vurdu. Velhasıl çok az bi açılma oldu tampon yaptım kanama durdu. Bi sıkıntı olur mu tecrübesi olan arkadaşlar fikriniz nedir?

Hocam öğrenci eve gidip Öğretmen vurdu der ve aile şikayetçi olursa ve işin takibini yaparlarsa soruşturma olur. Sınıftaki öğrencilere sorarlar ve sınıf öğretmen vurmadı derse yırtarsın. Yok sınıfta evet vurdu derse biraz uğraşırsın. Öğrenci eve doğruyu söyler ailede üzerine düşmezse en güzeli olur.

Yok hocam çocuk kendisi dedi zaten bana da sizi suçunuz yok ben kafamı çarptım diye zaten üzüldüm çocuğada. Allah'tan gözünü değil de kaşını çarptı. Yoksa daha kötü sonuçlar olabilirdi.

Benzer durum benimde basıma geldi. Sevecektim kafasını gitti sıranın kösesine vurdu ve ceviz kadar şişti. Onun ne anladığı değil sizin ne yaptığınız önemli. Sizin bir müdaheleniz yok, gelirse moral olsun diye basını oksayacaktım dersiniz. Rahat olun hocam herhangi bir müdahaleniz veya üzerine gitmeniz gibi birsey yoksa

Öncelikle geçmiş olsun. Öğrenci sıkıntı çıkarmazsa hiç bir şey olmaz. Ayrıca sizin bir suçunu yok. Rahat olun.

demek çocuğu evde de dövüyorlar ki reflex yapmış diğer çocuklar şahitse çocukta kendisi de söylediyse sorun yok

siz yinede öğrenciye güvenmeyin bence bir ailesini arayın ya da ziyaret ederek gerçeği söyleyin derim ben.hem gönlünü almış olursunuz bi bakıma

çok geçmiş olsun umarım sizi üzecek bir durum yaşanmaz

geçmiş olsun hocam sonuçta siz vurmamışsınız çocuğa sınıftaki diğer öğrencilerde durumu görmüştür rahat olun

hoca kendine çok güzel savunma hazırla her an elinde hazır olsun karakoldan her an ifade vermeye çağrılabilirsin.

öğlen veli kopup gelmediğine göre birşey olmaz, bir ihtimal soluğu milli eğitimde almıştır, o bile olsa öğlen haberin olurdu hocam. soluğu okulda almadığına göre olay çocuğun kafamı vurdum demesiyle sonuçlanmış gibi görünüyor. geçmiş olsun.

hocam veli öğleden sonra gelmediyse bişey olmaz.
buğün bizim okulda da öğrencimizin birinin koluna kapı kolu saplandı. çocuk koridorda koşarken sınıfın kapısı açılmış o hızla kapı kolu öğrencinin koluna girmiş.
kapının kolunu söktük öylece ambulansla hastaneye kaldırdık.

agazi' Alıntı:
buğün bizim okulda da öğrencimizin birinin koluna kapı kolu saplandı. çocuk koridorda koşarken sınıfın kapısı açılmış o hızla kapı kolu öğrencinin koluna girmiş.
İyi ki kapı girmemiş çocuğun koluna. Şakası bir yana anlaşılan velet ışık hızıyla gidiyormuş...

agazi' Alıntı:
hocam tenefüste olsa zaten sıkıntı olmayacak da olay bizzat ders saatinde yaşandığı için tedirgin oldum bakalım hayırlısı olur inşallah. Ama bu da bir tecrübe oldu öğretmen derste her an dikkatli olması gerekiyormuş

bizim zamanımızda öğretmen Allah ne verdi dalardı bizde eve gidince hiç kimseye bişey demezdik :D öğretmenin dövmesini tasvip ettiğimden değil yanlış anlaşılmasın. öğrenci kendi kendine kafasını vurmuş kaşını açmış öğretmenin etekleri tutuşuyo yanlış anlaşılır mı diye nerden nereye

agd85' Alıntı:
bizim zamanımızda öğretmen Allah ne verdi dalardı bizde eve gidince hiç kimseye bişey demezdik :D öğretmenin dövmesini tasvip ettiğimden değil yanlış anlaşılmasın. öğrenci kendi kendine kafasını vurmuş kaşını açmış öğretmenin etekleri tutuşuyo yanlış anlaşılır mı diye nerden nereye

Niye eksik söylüyon hocam, "bizim zamanımızda öğretmen Allah ne verdi dalardı, eve gidince öğretmen dövdü dersek bir de evdekiler dalardı". Allah için öğretmen şikayeti nedeniyle evde hiç dayak yemedim ama çok azar işittim, hatta dayak yeseydim daha iyiydi diye içimden geçirirdim. Öğretmen - öğrenci - veli ilişkisinin bu kadar hızlı değişmiş olması araştırma konusu olmalıdır, altından nasıl bir toplum psikolojisi çıkacak çok merak etmişimdir hep.

Bir şey olmaz hocam canınızı sıkmayın.
Aksi durum olsa şimdiye kadar duyardınız.

unknownrealmman' Alıntı:
agd85' Alıntı:

:tr:

mtrk' Alıntı:
Arkadaşlar öncelikle şunu belirteyim aday öğretmenim.

Bugün 6. sınıflarda ders işlerken bir erkek çocuğa 2 dk arayla iki soru sordum bilemedi. Ayakta sınıfta geziyordum. Tam da onun yanından geçerken heralde döveceğimi düşündü kafasını eğdi kaşını sıraya vurdu. Olacak iş değil ama nasıl oldu insan anlayamıyor bi anda oldu yani. Velhasıl çok az bi açılma oldu tampon yaptım kanama durdu. Hastaneye götürme ihtiyacı hissetmedim. Zaten öğleden önceki son derste oldu olay. Öğlen evlere gidiyorlar. Öğleden sonrada gelmedi çocuk kıllandım yani. Bi sıkıntı olur mu tecrübesi olan arkadaşlar fikriniz nedir?
Ben de aday öğretmenken buna benzer bir olay başıma gelmişti. 5. sınıflardan birine olan 2 saat BT dersinden sonraki teneffüs o 5. sınıftan bir öğrenci merdivenlerde 7. sınıftan bir öğrenciyle sanırım kavga etmiş(olayı 1 hafta sonra öğrendim). Nöbetçi öğretmen değildim, ben sınıfı düzenleyip aşağı kata inerken bu 2 öğrencinin merdivenlerde birbirlerine ters ters baktıklarını görüp, ne olduğunu sorup 5. sınıftaki öğrenciyle sınıfına kadar konuşarak gitmiştim. Önemli bir şey olmadığını söylemişti. 2 saat sonra bu öğrenci bir törende şiir vb... okumuştu ve dış görüşünde bir darp izi yoktu. Ancak, akşam saatlerinde doktordan darp raporu alıp, polise suç duyurusunda bulunulmuştu. Diğer öğrenci o öğrenciyi ağır bir şekilde darp etmekle, nöbetçi öğretmen, sınıf öğretmeni ve idare durumla ilgilenmemekle suçlanıyordu. İşin ilginç tarafı 1 hafta sonra benim de savunma ifadem istenmişti. Sebebi ise öğrencinin, kavgayı gördüğüm halde müdahale etmeyip oradan geçtiğimi söylemesiydi. Neyse ki, kamera kayıtları ve diğer öğrencilerin ifadeleri asıl durumu destekliyordu.

Benim okulda ben öğrenciye dalıyorum hiç bir problem olmuyor ama eski okulumda sınıfta geri zekalılar dediğim için müdürü arayan veliler vardı?

Biraz da okulun bulunduğu çevrenin sosyo-ekonomik durumu ile ilgili..

Geri